ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη! Όλοι/ες στην διαδήλωση την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, 6.00μμ, στο Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη! Όλοι/ες στην διαδήλωση την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, 6.00μμ, στο Σύνταγμα.

Στις 20 του Σεπτέμβρη ενώνουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια που θα διαδηλώσουν σε δεκάδες χώρες ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη . Το διεθνές κίνημα συντονίζει τις δράσεις του ενόψει της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, έχοντας ως βασικό σύνθημα «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» έχει οδηγήσει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ίδια τη βιωσιμότητα του. Οι αιτίες της υπερθέρμανσης είναι γνωστές και αφορούν στη χρήση των ορυκτών καυσίμων, στην υπερχειλίζουσα αστικοποίηση, στην αποψίλωση των δασών, στη ρύπανση των θαλασσών , στην αλλαγή των διατροφικών συνθηκών. Για όλα τα παραπάνω ευθύνεται το κυνήγι του κέρδους και ο ανταγωνισμός των καπιταλιστών, μαζί με τις πολιτικές των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν. Ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο αρνούνται την κλιματική αλλαγή, ενώ και οι πιο «ευαίσθητοι» Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να επιδοτούν με δεκάδες δις δολάρια τις εταιρίες ορυκτών καυσίμων.

Την ίδια τακτική ακολουθούν η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της και στην Ελλάδα που ετοιμάζονται να παραδώσουν στις πολυεθνικές για εξορύξεις ολόκληρες περιοχές από την Ήπειρο και το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την ειρήνη στην περιοχή.

Την ίδια πολιτική ακολουθούν σε όλα τα ζητήματα, από την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων και την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα μέχρι την καταστροφή των ρεμάτων, και από τη διαχείριση των σκουπιδιών με τους ΧΥΤΑ και την καύση σκουπιδιών στο Βόλο μέχρι την παράδοση των βουνών στις ΒΑΠΕ των Μυτηλιναίων που στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης κάνουν μπίζνες καταστρέφοντας τα δάση.

Απέναντι στις προσπάθειες του Μητσοτάκη να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, το νερό, τις συγκοινωνίες παλεύουμε να μείνουν δημόσιες και τον έλεγχό τους να τον έχουν οι εργαζόμενοι. Έτσι μπορεί να διασφαλιστεί ότι το νερό, η ενέργεια, η συγκοινωνία θα είναι φτηνές, ποιοτικές και δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον.

 

- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ενέργειας, των συγκοινωνιών, του νερού.

 •  

- Οχι στην καύση και σε όλες τις καταστροφικές πολιτικές και τεχνολογίες διαχείρισης των απορριμάτων. Μείωση των πλαστικών και των πολυτελών αγαθών. Αποκλειστικά δημόσια αποκομιδή και διαχείριση των απορριμάτων χωρίς καμία μόλυνση του περιβάλλοντος.

- Όχι στις"επενδύσεις", όπως στο Ελληνικό ή στις Σκουριές, που καταστρέφουν το περιβάλλον και την πόλη.

 

Μόνο αν φύγει ο παράγοντας του κέρδους από τη μέση, θα μπορέσουμε συνολικά και παγκόσμια να στραφούμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θα μπορέσουμε να θρέψουμετον πληθυσμό της γης χωρίς να καταστρέφουμε το έδαφός της, θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τον πλανήτη μας που είναι το σπίτι μας.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ και δεν βαραίνουν όλους το ίδιο. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που είναι τα θύματα των οικολογικών καταστροφών. Από την Αφρική που ολόκληρες πόλεις εξαφανίζονται με τους κατοίκους να παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης μέχρι τις πλημμύρες της Μάντρας που οι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους μην έχοντας άλλες εναλλακτικές, οι πολιτικές γύρω από την κλιματική αλλαγή αφήνουν στην μοίρα τους τους πιο ευάλωτους. Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην κλιματική καταστροφή πρέπει να είναι αγώνας και ενάντια στο σύστημα που, όπως επεσήμανε ο Μαρξ, καταστρέφει και τις δύο πηγές του κοινωνικού πλούτου, την εργασία και τη φύση.

 

Παίρνουμε έμπνευση από το παγκόσμιο κίνημα της νεολαίας για το περιβάλλον και με σταθμό τις 20 Σεπτέμβρη δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενισχύσουμε, να απλώσουμε και να δυναμώσουμε τις αντιστάσεις και να επιβάλλουμε τις λύσεις των από τα κάτω.

Με προοπτική μια κοινωνία απαλλαγμένη απ το ανταγωνιστικό κυνήγι της καπιταλιστικής συσσώρευσης, μια κοινωνία όπου κριτήριό της θα είναι η ικανοποίηση των αναγκών κι όχι το κέρδος, ο σοσιαλισμός.

 

 

Categories: ΑνακοινώσειςΠεριβαλλονΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 19/09/2019 - 19:15

ΝΑΡ: Ανατρεπτικοί αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα τώρα!

 

Ανακοίνωση-Προκήρυξη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ)!
 • Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ (ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)!
 • ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί πιστά και με περισσή βιασύνη το σύγχρονο δόγμα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που συνοψίζεται στη φράση: Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με αυτό, η δημιουργία πόρων, η καινοτομία, οι θέσεις εργασίας, το πλεόνασμα, η νέα γνώση μπορεί να έρθει μόνο με την καπιταλιστική ανάπτυξη, με την απλόχερη βοήθεια του κράτους και των κυβερνήσεων στη γιγάντωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στη διαμόρφωση «φιλικού περιβάλλοντος» για τις πολυεθνικές τύπου Λάτση, Cosco και Σία. Οτιδήποτε θυμίζει δημόσια ιδιοκτησία, δημόσιο Πανεπιστήμιο, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, προστασία περιβάλλοντος και φύσης, κοινωνική πολιτική, σωματεία και διεκδικήσεις όχι απλά είναι εκτός εποχής, αλλά είναι και επικίνδυνα. Θεωρείται εμπόδιο στην πρόοδο, αυξάνει το χρέος και τα ελλείμματα, αποτρέπει τις επενδύσεις, τροφοδοτεί την αναξιοκρατία. Γι αυτό πρέπει να παταχτεί χωρίς καθυστέρηση.

Αυτή η αντιδραστική πολιτική, που αποτελεί προγραμματική θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΕΒ είναι που καθοδηγεί την ομοβροντία νομοθετικών παρεμβάσεων της ΝΔ με στόχο την ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία. Επιχειρούν να κλειδώσουν τις «κατακτήσεις» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουν μια σημαντική αύξηση στην κερδοφορία και την υποταγή της εργατικής τάξης για πάρα πολλά χρόνια.

Η ΝΔ έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση της διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, απελευθερώνοντας τα χέρια των εργοδοτών, ενώ δίνει πλήρη ασυδοσία στους αναθέτοντες εργολάβους, απαλλάσσοντάς τους από το να δίνουν λογαριασμό στον άμεσο εργοδότη για τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους τους. Δρομολόγησαν νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης για να «σώσουν» δήθεν τη ΔΕΗ. Προετοιμάζουν νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και χιλιάδες απολύσεις στους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, μαζί με την καθήλωση των μισθών, τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση.

Δεν τους φτάνουν όμως αυτά!

Φέρνουν νόμο που επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (για να «σωθούν» οι επιχειρήσεις και τα κέρδη), ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επεκτείνει την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά τους και φακελώνοντας όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Έτσι θαρρούν πως διευκολύνουν τις «επενδύσεις» δηλ. την κερδοφόρα ανάπτυξη του κεφαλαίου και την ένταση της εκμετάλλευσής μας. Για αυτό εντάσσουν αντιδραστικές ρυθμίσεις στον επονομαζόμενο «αναπτυξιακό» νόμο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Απαιτούν πλήρες φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων) σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. Ενώ εκφυλίζουν τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και λήψης αποφάσεων, αντικαθιστώντας τες με ηλεκτρονική ψήφο. Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τα συνδικάτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι βάλλουν ευθέως στη βάση της εργατικής τάξης, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας κυρίως τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις. Δεν φοβούνται τις υποταγμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των περισσότερων ομοσπονδιών. Αυτούς τους έχουν απόλυτα ελεγχόμενους, συνοδοιπόρους στην αντεργατική επίθεση, στρατηγικούς εταίρους στην «κοινωνική συμμαχία».

Θέλουν όλες οι απεργίες να βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, οι αγωνιστές και τα σωματεία να διώκονται, να ποινικοποιείται κάθε αγώνας. Με περισσό θράσος κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στους εργαζόμενους (ήδη από την εποχή Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να επιβάλλουν το όριο του 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών για να ληφθεί απεργιακή απόφαση!!!) όταν η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία με το 40% του 58% του εκλογικού σώματος αφού τόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές! Ισχυρές κυβερνήσεις - ανίσχυρα σωματεία, για να κάνουν ανέμελα τις δουλειές τους οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι!

Στην ίδια κατεύθυνση με τον αντισυνδικαλιστικό νόμο κινείται και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η αστυνομοκρατία, η καταστολή στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων, ο νόμος που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα σωματεία και τους συλλόγους!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΕΒ θέλουν να δώσουν ένα ακόμα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς γνωρίζουν καλά πως έχουν μαζί τους σε «κοινωνική συμμαχία» τη ΓΣΕΕ και τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό. Έχουν μαζί τους την υπεύθυνη, συναινετική «αντιπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το μαχόμενο ταξικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο! Η επιχείρηση τους δεν θα είναι «περίπατος» όπως νομίζουν. Απαιτείται όμως ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος.

Το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μπουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης, για την οργάνωση της εργατικής λαϊκής, ανατρεπτικής αντιπολίτευσης.

Μόνο που για να είναι κοινωνικά και πολιτικά αποτελεσματικοί οι αγώνες πρέπει να περνούν στα χέρια των αγωνιζόμενων και όχι του κυβερνητικού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να «σπάνε» τα πολιτικά όρια που θα επιχειρήσουν να βάλουν στο μαζικό κίνημα τα κόμματα των μνημονίων και της Ευρωενωσιακής υποταγής. Να γίνουν οι αγώνες επικίνδυνοι για την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Να μην εξαντληθούν σε κινήσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές διαμαρτυρίες!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Το ΝΑΡ και η νΚΑ στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την πρόταση για απεργία και αγώνες ενάντια στην ψήφιση των μέτρων ΤΩΡΑ, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται γι΄ αυτό η άμεση κινητοποίηση, η αποφασιστικότητα και μάχιμο σχέδιο απάντησης στα μέτρα τις αμέσως επόμενες μέρες, με κλιμάκωση και συντονισμό! Η ενωτική κοινή δράση όλων των ταξικών δυνάμεων στο δρόμο, στα συνδικάτα, στο κίνημα.

Δεν μας καλύπτουν τα γενικόλογα καλέσματα του ΠΑΜΕ που δεν θέτουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα και περιορίζονται στην αποκάλυψη του απεργοσπαστικού ρόλου των συμβιβασμένων ηγεσιών (λες και τώρα το ανακαλύπτουν!).

Στηρίζουμε τη δράση των ταξικών σωματείων, των εργατικών συνελεύσεων, των επιτροπών αγώνα και των συντονισμών τους. Την κοινή δράση των ταξικών δυνάμεων με σχέδιο κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής για να μπορεί να εμπνέει και να συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!

Οι ανάγκες μας μπορούν να καλυφθούν μόνο με τη μετωπική ρήξη των παραγωγών του πλούτου δηλ. των εργαζομένων, με τους ιδιοκτήτες σφετεριστές της αξίας που δημιουργούμε.

 • Με τον ανυποχώρητο αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο, στα ευρωμνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα, τους «αναπτυξιακούς» νόμους της αγοράς που φέρνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες από τη σκοπιά της εργατικής χειραφέτησης.
 • Για την ανατροπή του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου που έχουν επιβάλει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).
 • Για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, να υπογραφούν αξιοπρεπείς ΣΣΕ παντού, να μειωθεί ο χρόνος εργασίας, να καταργηθεί η ελαστική εργασία. Προστασία των ανέργων. Αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.
 • Για να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα δημοτικά τέλη στους φτωχούς και τους ανέργους, να μπλοκαριστούν οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα και τα κοινωνικά αγαθά.
 • Πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου χώρου. Εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της συγκέντρωσης των ακινήτων σε εταιρείες. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων. Να πληρώσει το κεφάλαιο και οι τράπεζες.
 • Διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ, κατάργηση της δημοσιονομικής επιτήρησης.
 • Πάλη για την ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τον ευρωστρατό, τη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, τον εθνικισμό και τον επιθετικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης, με την δημιουργία των τυχοδιωκτικών αξόνων στην περιοχή.
 • Αγώνας στη χώρα μας και διεθνώς ενάντια στα μέτρα που εντείνουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Σεπτέμβρης 2019

Categories: Παρεμβάσεις ΟργανωσεωνΗμερομηνία: 19/09/2019 - 13:15

LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ένας χρόνος καθυστέρηση - Η Zackie ζητάει δικαίωση

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

 

Η ZACKIE ΖΗΤΑΕΙ ∆ΙΚΑΙΩΣΗ

 

Ένας χρόνος κλείνει από τη στυγνή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στη Γλάδστωνος και δεν έχει ακόµα αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δυο δολοφόνοι του Ζακ, ο κοσµηµατοπώλης και ο µεσίτης, που τον κλώτσησαν άγρια κυκλοφορούν ακόµη ελεύθεροι, ενώ οι οµάδες ∆ΙΑΣ που ολοκλήρωσαν τη δολοφονία πατώντας τον στο έδαφος αντί να αφήσουν το ΕΚΑΒ να του παράσχει βοήθεια είναι ακόµα σε υπηρεσία.

Το κίνηµα πάλεψε αµέσως για να µην επικρατήσει η επίσηµη γραµµή της ΕΛΑΣ και των ακροδεξιών δεκανικιών της στα ΜΜΕ, ότι δηλαδή επρόκειτο για «επίδοξο ληστή» που «κρατούσε µαχαίρι» ή ότι πέθανε «από τις ουσίες». Και αυτό το κατάφερε, µε την κινητοποίηση των συνδικάτων (γιατροί της ΟΕΝΓΕ) και µε την ενεργό συµµετοχή χιλιάδων απλών ανθρώπων στο σταµάτηµα της προπαγάνδας. Κόντρα σε «δηµοσιογραφικές διαρροές», δηλώσεις της ηγεσίας της αστυνοµίας και εγκληµατική ολιγωρία στις έρευνες, επικράτησε η αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν µια εν ψυχρώ δολοφονία µπροστά στα µάτια και µε τη συνδροµή της αστυνοµίας. Το ότι τελικά παραπέµπονται οι δυο δολοφόνοι µαζί µε τέσσερις από τους έξι αστυνοµικούς είναι µια πρώτη νίκη –δηµοσιοποιήθηκε ύστερα από αίτηµα της οικογένειας του Ζακ και κάτω από την πίεση ότι πλησιάζει η κινητοποίηση της 21 Σεπτέµβρη 2019.

Η απόδοση της δικαιοσύνης όµως είναι ακόµη µπροστά µας και είναι µια σκληρή µάχη που έχουµε να δώσουµε. Οι κατηγορίες είναι ελαφριές (η παραποµπή αφορά θανατηφόρο σωµατική βλάβη και όχι ανθρωποκτονία, όπως θα έπρεπε) και το ξεκίνηµα της δίκης µακριά. Όπως είχε δηλώσει η Άννυ Παπαρούσου, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Κωστόπουλου, σε αυτή τη µάχη θα συγκρουστούν δυο κόσµοι. Η Νέα ∆ηµοκρατία, που στις τελευταίες εκλογές κατάφερε και ξαναβγήκε κυβέρνηση, βρίσκεται στην απέναντι πλευρά αυτής της σύγκρουσης, όχι µόνο τώρα, αλλά ανέκαθεν. Είναι το κόµµα του «νόµου και της τάξης», που επιτίθεται σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και θέλει να περάσει τις επιθέσεις της «µε την ισχύ των γκλοµπ». Γιατί ξέρει ότι συναίνεση από τον κόσµο δεν θα έχει.

Είναι το κόµµα του «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια» του οποίου ο πρόεδρος και τωρινός πρωθυπουργός γελοιοποιούσε τη Νοµική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου από τα έδρανα της βουλής µιλώντας για εξωγήινους -λίγο καιρό µετά τις ψεύτικες υποσχέσεις εκπροσώπου της Ν∆ προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είναι το κόµµα που στη διάρκεια της διακυβέρνησής του τα ΜΑΤ αισθάνονται την άνεση να κάνουν βίαιες οµοφοβικές επιθέσεις σε ζευγάρια περαστικών. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώµατα και οι αγώνες µας δεν είναι απλά µια προοδευτική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της αντίστασης και της ριζοσπαστικοποίησης που συµβαίνει τα τελευταία χρόνια και που η Ν∆ θέλει πάση θυσία να τσακίσει.

Αλλά η Ν∆ δεν είναι ούτε ακλόνητη, ούτε παντοδύναµη. Βγήκε κυβέρνηση πατώντας πάνω στην απογοήτευση που προκάλεσαν οι δεξιές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ενώ είχε δώσει όλα της τα ρέστα στην προσπάθεια να στρίψει την κοινωνία προς τα δεξιά, δεν το κατάφερε. Το µόνο που κατάφερε ήταν να συσπειρώσει τη δεξιά πολυκατοικία, µετά τη διάλυση της ΧΑ, των ΑΝΕΛ και των διάφορων µνηµονιακών κοµµατιδίων.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, οι κοινότητες προσφύγων και µεταναστών, µε δυο λόγια όλοι και όλες που δώσαµε µάχες τα τελευταία χρόνια έχουµε ήδη δείξει ότι η Ν∆ πατάει σε πήλινα ποδάρια µέσα στην κοινωνία: λίγο πριν η Ν∆ γίνει κυβέρνηση, το Pride εξελίχτηκε στη µεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, αφήνοντας χιλιόµετρα πίσω του τα ξεφουσκωµένα µακεδονικά συλλαλητήρια που είχαν τρέξει να µας τα πλασάρουν σαν ένα δυναµικό κίνηµα. Λίγο αφότου έγινε κυβέρνηση, χιλιάδες διαδήλωσαν να υπερασπιστούν το Άσυλο, θρυµµατίζοντας την ελπίδα της Ν∆ να περάσει το σχετικό νοµοσχέδιο στη ζούλα λόγω κατακαλόκαιρου. Στη ∆ΕΘ έγινε το πρώτο πανεργατικό αντικυβερνητικό συλλαλητήριο µε τη µαζική συµµετοχή πακιστανών µεταναστών που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι σφίγγει τα αιµατοβαµµένα χέρια των σφαγέων του Κασµίρ.

Η δολοφονία του Ζακ και η απόδοση δικαιοσύνης αφορά όλα αυτά τα κοµµάτια της κοινωνίας που παλεύουν και τα αφορά συνολικά. Είναι απειλή για όλη την εργατική τάξη η καταστολή, η διάσπαση που φέρνουν οι διακρίσεις σαν την οµοφοβία, η τροµολαγνεία για τους «χρήστες» -την ίδια στιγµή που η διάλυση και οι ιδιωτικοποιήσεις χειροτερεύουν την δηµόσια Υγεία και την πρόσβαση των πιο καταπιεσµένων σε αυτή. Ο «νόµος και η τάξη» είναι όχι µόνο µήνυµα ότι η ΕΛΑΣ δεν θα λογοδοτεί πουθενά, αλλά και η αιχµή µε την οποία η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει τις αντιστάσεις και τους αγώνες για Υγεία, Παιδεία, υπηρεσίες Πρόνοιας για όλες και όλους, άρα µαζικές µόνιµες προσλήψεις και σταµάτηµα των διακρίσεων.

Αυτή τη βδοµάδα ξεσηκωνόµαστε ξανά ενάντια στο ρατσισµό και το φασισµό στις 18 Σεπτέµβρη στο Κερατσίνι στις 5.30µµ, 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενάντια στα οικονοµικά και πολιτικά εγκλήµατα που καταστρέφουν τον πλανήτη στις 20 Σεπτέµβρη στις 6µµ στο Σύνταγµα. Και στις 21 Σεπτέµβρη ενωνόµαστε στη Γλάδστωνος απαιτώντας δικαιοσύνη για το Ζακ.

Χρειάζεται σύσσωµο το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνηµα, τα εργατικά συνδικάτα, οι σχολές, τα σχολεία και οι γειτονιές να οργανώσουµε µια µεγάλη καµπάνια µέχρι τη δικαίωση. Να συγκροτηθεί σωστά η δικογραφία, να ξεκινήσει η δίκη και να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, να δικαστούν και να τιµωρηθούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί).

Όπως κάναµε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που φέτος ολοκληρώνεται, όπως κάναµε για τους νεοναζί δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκµάν και για τόσες άλλες µάχες που δώσαµε. Σ’ αυτή τη σύγκρουση των δύο κόσµων, στην από εδώ µεριά είµαστε όλοι και όλες που απαιτούµε οι ζωές µας να έχουν αξία, να έχουµε πρόσβαση και δικαίωµα στη δουλειά, στη µόρφωση, στην υγεία, στην αυτοδιάθεση του σώµατος και της σεξουαλικότητάς µας. Είναι µια ταξική σύγκρουση µε το σύστηµα που βάζει το κέρδος πάνω από κάθε τι άλλο. Έχουµε τη δύναµη να οργανώσουµε πλατιά αυτή τη µάχη µέχρι να κερδίσουµε δικαιοσύνη για τον Ζακ, τη Zackie Oh! Και να παλέψουµε ενωµένοι/ες για µια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

 

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2ΜΜ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΛΑ∆ΣΤΩΝΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, 3.30ΜΜ

 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 18/09/2019 - 01:00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός! Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες!

 

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασίστα τραγουδιστή, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Έξι χρόνια αγώνα για να καταδικαστεί η νεοναζιστική συμμορία, που σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε άμεσα για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης.

Το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε νίκες όλα αυτά τα χρόνια, νίκες που έκλεισαν τα γραφεία της Χ.Α. κατά τόπους και εμπόδισαν τους φασίστες από το να κυριαρχήσουν στο δρόμο και να οργανώσουν τα πογκρόμ που σχεδίαζαν. Νίκες που απονομιμοποίησαν στην κοινωνία την εναλλακτική του φασισμού, ενώ η ίδια η νεοναζιστική συμμορία φυλλορροεί με πολλαπλές αποχωρήσεις μελών της και μετά από έξι χρόνια βρίσκεται πλέον εκτός Βουλής. Το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθεια του να εξαγνιστεί από το φίδι που το ίδιο δημιούργησε και να διατηρήσει την αξιοπιστία του, προωθεί νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό, όπως το κόμμα Βελόπουλου, ενώ διάφορες ομάδες φασιστικής βίας και τρομοκρατίας έχουν την ανοχή κράτους και παρακράτους. Εξάλλου η ΝΔ, το πολιτικό σύστημα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ καλλιεργούν όλο το φάσμα της μισαλλοδοξίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού, το εύφορο έδαφος για ακροδεξιούς – φασίστες και ρατσιστές.

Οι άρχουσες τάξεις και ο κόσμος του κεφαλαίου σ’ όλο τον κόσμο χύνουν συστηματικά ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την οργή για τη διαρκή λιτότητα, τη φτώχεια, τις αντιδραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και ρίχνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και οι κυρίαρχες επιλογές των κυβερνήσεων της ΕΕ, μαζί και της ΝΔ, για δημοσιονομική προσαρμογή και «αιώνιο μνημόνιο» το επιβεβαιώνουν. Πατώντας στην κληρονομιά του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες της θητείας της υπόσχεται μείωση του εργατικού κόστους σε ντόπιους και ξένους επενδυτές, χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα, επεκτείνοντας το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, απελευθερώνοντας απολύσεις και απειλώντας με φακελώματα το συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα, πιστή στο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, χτυπά πρόσφυγες, μετανάστες, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ τάζει στην Μέρκελ και την ΕΕ την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενώ χαϊδεύει την ακροδεξιά ώστε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης της όποιας πολιτικής αστάθειας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Σε κάθε χώρο, στη δουλειά, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, στο δρόμο, να τσακίσουμε μια για πάντα το φασισμό.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος να επιβάλλει με τη δράση του ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.  Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον πόλεμο, με το συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 16/09/2019 - 21:45

Ο Παύλος ζει! Όλοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση Τετάρτη 18/9, 5.30 μμ, Κερατσίνι

Ο Παύλος ζει! Όλοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 μμ στο Κερατσίνι!

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την Χρυσή Αυγή να κάθεται στο εδώλιο της δίκης και όχι στα έδρανα της Βουλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό συνεχίζεται! Γιατί δεν εφησυχάζουμε μέχρι να τελειώσουμε οριστικά  µε τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή.

Μόνο το μαζικό κίνημα θα τους αναγκάσει σε μια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο, θα κλείσει τα λίγα γραφεία - ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου που της έχουν απομείνει. Το μαζικό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά  μπορούν να απομονώσουν το εθνικιστικό, ρατσιστικό, φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου που διαδέχτηκε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. 

Οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις στρώνουν και πάλι  το έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής απειλής. Κυβέρνηση και Μπακογιάννης άνοιξαν το δρόμο για να συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας ενώ η Αστυνομία συνόδευε τους φασίστες στην αποτυχημένη εθνικιστική φιέστα μίσους την ημέρα της πανεργατικής κινητοποίησης στη ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σκληραίνει τη ρατσιστική αντιμετώπιση κατά των προσφύγων, την οποία είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και την υπονόμευση του δικαιώματος στο άσυλο, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο, τη διατήρηση της Αμυγδαλέζας, την ενίσχυση της FRONTEX και του φράχτη του Έβρου, με την λειτουργία παρακρατικού μηχανισμού παράνομων απελάσεων. 

Συγκρουόμαστε µε αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές που κλιμακώνει η Ν∆. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στέλνει μήνυμα ότι η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι έγκλημα. 

Η αστυνομική επιχείρηση “νόμου και τάξης” στα Εξάρχεια κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων, τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/8, ήταν μια ρατσιστική επιχείρηση σκούπα θυμίζοντας την επιχείρηση “Ξένιος Δίας” της τότε κυβέρνησης Σαµαρά. Η εγκύκλιος Κικίλια αποκλείει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και την φαρμακευτική αγωγή. Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και σε απελάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει την πολιτική του "Νόμου και της τάξης", τον εθνικισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε γεγονότα διακρίσεων με βάση το θρήσκευμα σαν αυτά στο Περιστέρι. Επιχειρεί να «επενδύσει» σε μια αντιδραστική ιδεολογική αντεπίθεση που μπορεί να αποτελέσει το έδαφος για την ενίσχυση της ακροδεξιάς.  

∆εν θα αφήσουμε να περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις, δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης των κυβερνήσεων της ΕΕ. Δεν θα αφήσουμε το δηλητήριο του εθνικισμού και του θρησκευτικού φανατισμού να ποτίσουν την νεολαία. 

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα είναι η ασπίδα αλληλεγγύης που έχει στην σημαία του το “καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - στη φυλακή οι νεοναζί”. Η μαχόμενη αριστερά δίνει τη μάχη υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, ενάντια σε κάθε εθνικό και θρησκευτικό διαχωρισμό. Για την ενότητα των εργαζόμενων στην πάλη για τα συμφέροντά τους, συνολικά την κοινωνική τους απελευθέρωση από το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Έτσι θα συνεχίσουμε, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς!

Καλούμε όλο τον κόσμο του αντιφασιστικού κινήματος, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, το κόσμο της δουλειάς και της εκπαίδευσης σε ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 με άμεση συνέχεια την κινητοποίηση στα δικαστήρια την μέρα της απολογίας του φύρερ Μιχαλολιάκου.

Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 18/09/2019 - 21:30

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Κάτω τα χέρια από τον μαχόμενο δημοσιογράφο Στέλιο Νικητόπουλο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ!

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική απέναντί του! Πιο συγκεκριμένα, ενώ στις 18/6/2019 η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε κηρύξει απεργία, το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε διακινούσε κείμενο εναντίον της στις άλλες ενώσεις Συντακτών. Η κριτική του Στέλιου Νικητόπουλου απέναντι σε αυτήν την κίνηση ενόχλησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε που προχώρησε σε διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του!

Αυτή η κίνηση, που πραγματοποιείται μάλιστα τρεις μήνες μετά, φανερώνει τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται το χτύπημα και η φίμωση του μάχιμου συνδικαλισμού και της επιθετικής διεκδίκησης των εργαζόμενων. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη απεργία αφορούσε στη διεκδίκηση υπογραφής ΚΥΑ για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου» της ΕΡΤ. Αφορούσε δηλαδή την αναγνώριση ενός μεγάλου αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ που αγκαλιάστηκε από όλη την κοινωνία και έδωσε απάντηση σε αυτούς που ήθελαν το λαό και τη νεολαία απλούς παρατηρητές στην επίθεση που διεξήγαγε η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, φαίνεται πως κάποιοι ενοχλήθηκαν και συνεχίζουν να ενοχλούνται από όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό –κι ενώ άφησαν τρεις μήνες να περάσουν για να ξεχαστεί το θέμα- οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε απέστειλαν ενδεκασέλιδη επιστολή εναντίον του μαχόμενου συνδικαλιστή Στέλιου Νικητόπουλου προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με κοινοποίηση στα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ ζητώντας την πειθαρχική-συνδικαλιστική και πολιτική ουσιαστικά δίωξή του.

Σε πλήρη σύμπλευση με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται στο νέο γύρο αντεργατικής πολιτικής. Οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών έχουν στόχο την κατατρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις απολύσεις, τα φακελώματα των σωματείων, την εργοδοτική ασυδοσία, την απελευθέρωση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση στα πλαίσια του «αναπτυξιακού» της προγράμματος.

Το εργατικό-λαικό κίνημα όμως δεν φοβήθηκε ποτέ μπροστά σε μηνύσεις και πειθαρχικά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις για πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου και στέκεται στο πλευρό κάθε αγωνιστή που διώκεται για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ

 

 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 16/09/2019 - 21:30

Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 13/9/2019

Ανακοίνωση της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Παρασκευή 13/9 συνεδρίασε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βασικό θέμα την εκτίμηση της νέας περιόδου και τις προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταποκριθεί το κίνημα και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 29/9.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα θα συμβάλλει  αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιδραστική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με πρώτους σταθμούς:

- Την απεργία  που αποφάσισε να κηρύξει το ΕΚΑ την Τρίτη 24/9, ενάντια στο αντι-συνδικαλιστικό αντι-εργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, το οποίο χτυπάει συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Δίνουμε τη μάχη ώστε  όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες να συμμετέχουν και να μετατρέψουν εκείνη την ημέρα σε πανεργατική απεργία. Παλεύουμε να υπάρξει συντονισμένος αποφασιστικός αγώνας με συνέχεια και κλιμάκωση για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά μέτρα .

- Την Τετάρτη 18/9 συμμετέχουμε στη διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να καταδικαστούν οι ναζί και να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Άμεση κλιμάκωση η διοργάνωση μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητήριου τη μέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

- Την Παρασκευή 20/9, διαδηλώνουμε στις 6 μμ στο Σύνταγμα, στην παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κόντρα στις εγκληματικές, για τον πλανήτη και τη ζωή όλων μας, επιλογές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους κάνουν πλάτες, προβάλλοντας τον ταξικό χαρακτήρα που έχει η πολιτική που καταστρέφει τον πλανήτη κόντρα και σε πολιτικές δήθεν πράσινης ανάπτυξης που αποσκοπούν στην κερδοφορία των εταιρειών που εμπορεύονται τις ΑΠΕ καταστρέφοντας και το περιβάλλον.

-Το Σάββατο 21/9, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και διαδήλωση  στις 2 μμ στην οδό Γλάδστωνος, απαιτώντας «Δικαιοσύνη για το Ζακ/Zackie.

-«Υποδεχόμαστε» τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς για μια μεγάλη αντιπολεμική αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Tags: ΚΣΕCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 16/09/2019 - 10:00

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων συλλογικοτήτων και αγωνιστών στην Καμάρα το Σάββατο 7/9 στις 6:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων συλλογικοτήτων και αγωνιστών στην Καμάρα  το Σάββατο 7/9 στις 6:00 μ.μ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ στους δύο μήνες διακυβέρνησης της αποδεικνύει με ένα καταιγισμό νομοθετικών ρυθμίσεων και εξαγγελιών πόσο   αδίστακτη είναι στην προώθηση και το βάθεμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης σε βάρος της εργατικής τάξης και της νεολαίας προς όφελος του κεφαλαίου  Το κεφάλαιο αι η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξούν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την επίθεση από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

-           Στο όνομα της “ανάπτυξης” και των “επενδύσεων” με το νέο αναπτυξιακό νόμο προωθεί την άρση κάθε χωροταξικού και περιβαλλοντικού εμποδίου, fast-track αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και ανάθεση σε ιδιώτες την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων. Νέες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις με μείωση του φόρου στα κέρδη τους.

-           Λεηλατεί τα εργατικά δικαιώματα με τη κατάργηση της αναφοράς του βάσιμου λόγου απόλυσης, τη κατάργηση της συνευθύνης του εργολάβου και του άμεσου εργοδότη, κάμερες και παρακολούθηση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, νέο χτύπημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης,. απολύσεις 9.000 «υπεράριθμων» συμβασιούχων στο δημόσιο, τσάκισμα των ΣΣΕ, με την προώθηση και «τοπικών ΣΣΕ», ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών και των σωματείων μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου και με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας. Προχωρά στην επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

-           Προχωρά με ταχύ ρυθμό τις ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, στη ΔΕΗ, στρώνοντας το δρόμο με την αύξηση των τιμολογίων, και στα 10 περιφερειακά λιμάνια.

-           Εντείνει την πολιτική του «νόμου και της τάξης» με ένταση των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών. Κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου για την απρόσκοπτη υποταγή της εκπαίδευσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα, νέες προσλήψεις στην αστυνομία, ούτε μια σε υγεία, παιδεία κλπ. Επιδρομή στα Εξάρχεια και εκκένωση καταλήψεων κυρίως απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

-           Κλιμακώνει την πρόσδεση της χώρας στη στρατηγική ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε σε όφελος των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου. Η αναγνώριση ως προέδρου της Βενεζουέλας του πράκτορα των ΗΠΑ και επίδοξου πραξικοπηματία Γκουαϊδό, το απαγορευτικό στο ιρανικό τάνκερ, η συζήτηση για την παραμονή και την επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και οι διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω στρατηγική συμφωνία με ΗΠΑ, αλλά και η συμφωνία Μητσοτάκη με το “όραμα” Μακρόν για  μια πιο αντιδραστική Ε.Ε προμηνύουν νέα δεινά για τον ελληνικό λαό.   Αποτελεί συνέχεια της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για στοίχιση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως και την ΕΕ, στα πολλαπλά μέτωπα που αφορούν τους υδρογονάθρακες και τους δρόμους του εμπορίου σε ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Μια επιλογή που η ελληνική άρχουσα τάξη θεωρεί στρατηγικής σημασίας στον ανταγωνισμό της με την τουρκική για τις ΑΟΖ και το γενικότερο συσχετισμό στην περιοχή.

-           Ένταση της αντι-προσφυγικής, αντι-μεταναστευτικής πολιτικής. Εκτός από την ύψωση του φράχτη του Έβρου, την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στο Αιγαίο, την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των «επαναπροωθήσεων» και του εγκλωβισμού στα στρατόπεδα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί εφοδιάζονται τώρα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με το ZAPELIN πάνω από τη Σάμο, προκειμένου να αποτρέπουν τα απελπισμένα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή τα θύματα των εγκληματικών πολιτικών και της αδιέξοδης πορείας του ίδιου του καπιταλισμού, να αναζητούν καταφύγιο και στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης.

Είναι φανερό πως απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη η αντιπολίτευση Τσίπρα είναι πιο δεξιά και από αυτά που έκανε σαν κυβέρνηση. Διαγκωνίζονται για το ποιος πιο αποτελεσματικά μπορεί να προωθήσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Η νέα  “εθνική των μνημονίων” με αλλαγή ρόλων στήνει πλάτη στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Την απάντηση θα την δώσουν οι αγώνες μας.

Η φετινή ΔΕΘ αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά την επάνοδο της Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Μέσα από το βήμα της ΔΕΘ η κυβέρνηση θα εμφανίσει το σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που ήδη προχωράει, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτή η πολιτική αποτελεί την μοναδική διέξοδο και να πάρει την ιδεολογική και πολιτική ρεβάνς απέναντι στην αριστερά και στους εργατικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου. Αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Στα συλλαλητήρια της ΔΕΘ θα διαδηλώσουμε συντονισμένα σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση που θα ανοίξει τον δρόμο για την συνέχεια και την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις επιθέσεις που ετοιμάζουν.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος δεν συνεπάγεται και κοινωνική σταθερότητα. Οι πηγές της λαϊκής δυσαρέσκειας δεν έχουν εκλείψει ενώ η καπιταλιστική κρίση είναι παρούσα και απειλεί με νέο παροξυσμό. Οι αγώνες θα  βγουν ξανά στο προσκήνιο, Η μαχόμενη Αριστερά και οι κοινωνικές πρωτοπορίες  οφείλουν να συμβάλλουν αποφασιστικά στις κοινωνικές αναμετρήσεις που θα έρθουν.

Απέναντι στην ένταση της αντιδραστικής επίθεσης η πάλη για άμεση ριζική βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού, για ανατροπή και ξήλωμα όλου του αντιδραστικού μνημονιακού πλαισίου και συνολικά της επίθεσης του κεφαλαίου είναι η μόνη λύση.

Καθοριστικός παράγοντας είναι η αγωνιστική συσπείρωση των αγωνιστικών, ριζοσπαστικών δυνάμεων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος  που θα προσπεράσει την αδράνεια και την υποταγή  της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Με συνελεύσεις, απεργίες και  μαχητικές μορφές αγώνα για να έρθουν στο προσκήνιο τα ζωτικά αιτήματα για μια αξιοβίωτη ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας. Για αυξήσεις, μόνιμη δουλειά, μείωση του χρόνου εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις, ασφάλιση και δικαιώματα..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση στην νέα περίοδο και καλεί ε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη.

Και θα συνεχίσουμε. Ακολουθούν οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 18 Σεπτέμβρη, στη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Φύσσα. Η δίκη των νεοναζί συνεχίζεται και πρέπει να επιβάλλουμε την ισόβια καταδίκη τους. Απέναντι στα ρατσιστικά μέτρα του ΚΥΣΕΑ να απαιτήσουμε ότι θα γίνει πράξη το σύνθημα “ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες – όλοι καλοδεχούμενοι”. Στις 20 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος από τον Αμαζόνιο μέχρι τη Σιβηρία και την κλιματική αλλαγή.

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος να προβάλουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Παλεύουμε για να σπάσει η ασφυκτική πολιτική των ευρωμνημονίων,  η στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου Διαγραφή του ληστρικού χρέους, ρήξη και αποδέσμευση από το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν / εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

- Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν, για να ανατραπεί όλο το αντιδραστικό μνημονιακό πλαίσιο, η καπιταλιστική επίθεση, το πολιτικό σύστημα που την στηρίζει.

- Ενάντια στο ρατσισμό σε για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες.

- ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους αιματηρούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, τον εθνικισμό. Υπέρ της ειρήνης, των δικαιωμάτων των λαών στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

 Στη βάση αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση των σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών στις 6:00 στην Καμάρα, και επιδιώκει να εκφραστεί στο δρόμο κοινή πορεία με όλες τις μαχόμενες ταξικές εργατικές δυνάμεις.

Η συγκέντρωση αυτή δεν είναι το τέρμα αλλά  ένα πρώτο βήμα στην πάλη για την αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για τις μεγάλες μάχες που ανοίγονται μπροστά μας. 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 06/09/2019 - 21:45

Όχι στη ρατσιστική απόφαση Κυβέρνησης / ΚΥΣΕΑ

Σε μια νέα κλιμάκωση της βάρβαρης πολιτικής της προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες που αποφάσισε μέσω του ΚΥΣΕΑ.

Με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ καταργείται το δικαίωμα προσφυγής των προσφύγων σε δευτεροβάθμια επιτροπή  Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσδοκά σε μαζικές απελάσεις. Αυξάνει την καταστολή στα σύνορα με την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών ελέγχου που θα της επιτρέψουν να προχωράει στην άμεση, παράνομη επαναπροώθηση, πέραν όλων των διεθνών κανόνων δικαίου, πολιτική  που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην αύξηση των δολοφονιών ανθρώπων  στα νερά του Αιγαίου ή στα περάσματα του Έβρου.

Ο νέος γύρος πολεμικών προοιωνίζει όξυνση της μετακίνησης προσφύγων και αυτό έχει αρχίσει να πραγματοποιείται. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει επάξια την θέση της δίπλα στους Σαλβίνι  Ορμπάν, Τραμπ και των υπόλοιπου ακροδεξιού και ρατσιστικού συρφετού ανά τον πλανήτη των οποίων άλλωστε απολαμβάνει την υποστήριξη και τους οποίους ενισχύει με την πολιτική της.

Η κυβέρνηση από την μια πλευρά συμφωνεί με την επιθετική πολιτική του κεφαλαίου σε όλο τον πλανήτη που οδηγεί σε πολέμους και οικονομική καταστροφή χωρών, ενώ από την άλλη διαμαρτύρεται για τα προσφυγικά κύματα. Κι ενώ «ανησυχεί» για τις «αυξημένες ροές» προσφύγων δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων. Έτσι συνεχίζει και κλιμακώνει την επικίνδυνη και ρατσιστική πολιτική της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που δημιούργησε το αίσχος της Μόρια και ακολούθησε μέχρι κεραίας η προηγούμενη κυβέρνηση.  

Παλεύουμε για

-       Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα γι α πρόσφυγες και μετανάστες.

-       Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες και άδεια εργασίας ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βιοτικά τους προβλήματα.

-       Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα, όπου επιθυμούν. Αποσυμφόρηση των νησιών και κλείσιμο της Μόριας και των άλλων κολαστηρίων .

-       Δυνατότητα να ταξιδέψουν οι πρόσφυγες σε όποια χώρα επιθυμούν, άμεση επανένωση οικογενειών.

-       Εγγραφή όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία.

-       Παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους όσους κατοικούν στη χώρα μας, δίνοντας ΑΜΚΑ σε κάθε αιτούντα.

Categories: ΑνακοινώσειςΜεταναστευσηΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 04/09/2019 - 12:30

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σ. Αποστόλη Λυκούργο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σ. Αποστόλη Λυκούργο      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σ. Αποστόλη Λυκούργο που έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή πάλη με ανίατη ασθένεια, την Τετάρτη 28 Αυγούστου σε ηλικία μόλις 53 χρονών.    Ο Αποστόλης από μαθητής στρατεύεται στην αριστέρα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και θα μείνει μέλος της μέχρι το καλοκαίρι του 1989 όταν όλη η σπουδάζουσα της ΚΝΕ στα Γιάννενα θα συγκρουστεί με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ που οδήγησαν στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ εκείνο το καλοκαίρι. Ο Αποστόλης θα πρωταγωνιστήσει σε εκείνη τη σύγκρουση που σε συνδυασμό με την κατάρρευση των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» θα τον οδηγήσει, μέσα από μία τρίχρονη διαδρομή αριστερών αναζητήσεων, να ενταχθεί στις γραμμές της ΟΣΕ, την οργάνωση από την οποία προήλθε το ΣΕΚ.    Αυτές τις τρεις δεκαετίες που πέρασαν, ο Αποστόλης έδωσε το παρών στις μάχες του κινήματος και της αριστεράς. Ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σωματείου του στον κλάδο του βιβλίου ακόμα και τον τελευταίο καιρό που η αρρώστια τον είχε καταβάλλει. Με σπάνια ευγένεια, υπομονή και επιμονή συμμετείχε στην καθημερινή πολιτική δράση. Οι συζητήσεις μαζί του και οι γνώσεις του ήταν πηγή έμπνευσης για όλες και όλους μας.   Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίσαμε μαζί. Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 02/09/2019 - 11:15

Καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στο Κ*ΒΟΞ

Καταγγελία της επίθεσης των ΜΑΤ στο Κ*ΒΟΞ

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την χτεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Κ*ΒΟΞ. Η επίθεση αυτή με κλομπ και δακρυγόνο, μέσα σε κλειστό χώρο γεμάτο κόσμο, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας της κυβέρνησης, που πιστεύει ότι μπορεί με την βία να καταστείλει κοινωνικές αντιστάσεις. Δεν πρόκειται για βεντέτα της κυβέρνησης με κάποιο πολιτικό χώρο, όπως λένε τα φιλικά της ΜΜΕ, αλλά μεθοδευμένη και κλιμακούμενη προσπάθεια καταστολής, που αναπτύσσεται (και) στον κατασυκοφαντημένο χώρο των Εξαρχείων. Εξάλλου δεν πέρασαν πολλές μέρες από την προκλητική εισβολή των ΜΑΤ σε καταλήψεις που φιλοξενούσαν πρόσφυγες.

Η πάλη για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας θα ανατρέψει και θα στείλει στα αζήτητα τον κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό, την κυβέρνηση της ΝΔ (και κάθε κυβέρνηση) που τον εφαρμόζει.   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις κινητοποίησεις ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Συγκέντωση αύριο Σάββατο 31/8, 12:00, πλατεία Εξαρχείων Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 30/08/2019 - 21:45

Τ.Ε. Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών: Καμιά ανοχή στους φασίστες

Οι σύχρονοι Περρωτήδες (Περρωτής: Νομάρχης Μεσσηνίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής – φασίστας, συνεργάτης των Γερμανών) και οι τραμπούκοι τους, στις 25 Αυγούστου στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, βιαιοπράγησαν επάνω στον εκλεγμένο με την Ανταρσία στο Μωριά αγωνιστή Παναγιώτη Κάτσαρη.

Η τρομοκρατία τους δεν φόβησε το σύντροφο Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης Κάτσαρης θα είναι εκεί και θα τους ξεσκεπάζει. Ταυτόχρονα δεν φόβησε και κανέναν από εμάς.

Ο φασισμός τους θα τσακιστεί, δεν θα περάσει. Η δε ανοχή του λαού στην “πλειοψηφία” του 34% με συμμετοχή ψηφισάντων 40%, μας προξενεί τον γέλωτα! Το έλλειμα δε δημοκρατίας τους είναι πασιφανές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή Παναγιώτη Κάτσαρη. Οι δε σύγχρονοι Περρωτήδες οδεύουν για τον Καιάδα της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Για δε την αδράνεια των “συντρόφων” του αριστερού κινήματος, τούτη τη χρονική στιγμή ουδέν σχόλιο.

 

Φιλιατρά, 27 Αυγούστου 2019

 

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/08/2019 - 14:30

Μάχη για την επιβίωση του πλανήτη ενάντια στις πολυεθνικές και τον καπιταλισμό

Οι συνεχιζόμενες, για τρεις βδομάδες, πυρκαγιές στον Αμαζόνιο αποτελούν την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία  καθώς ο Αμαζόνιος αποτελεί τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα άνθρακα και τον μεγαλύτερο παραγωγό οξυγόνου στον πλανήτη.    Η καταστροφή του Αμαζόνιου δεν είναι "φυσικό φαινόμενο". Είναι αποτέλεσμα του καταστροφικού χαρακτήρα του καπιταλισμού, ιδιαίτερα κάτω από την κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών κυβερνήσεων τύπου Μπολσονάρο.    Ο Αμαζόνιος και ολόκληρος ο πλανήτης  είναι θύμα της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής που βάζει πάνω απ όλα το κέρδος και την καπιταλιστική "ανάπτυξη".  Είναι θύμα της εξορυκτικής βιομηχανίας,  των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται την γη, του κατασκευαστικού κεφαλαίου που ετοιμάζεται με φαραωνικά τεχνικά έργα να κομματιάσει και να διαλύσει το πιο σπουδαίο πνεύμονα της γης!   Η αποψίλωση και η καύση των δασών του Αμαζονίου είναι συστηματική πολιτική που εξυπηρετεί μεγάλες εταιρίες που έχουν ανάγκη νέα βοσκοτόπια και νέα εδάφη για ζώα και καλλιέργειες, καθώς η Βραζιλία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς βοδινού κρέατος και μεταλλαγμένης σόγιας παγκοσμίως, αλλά και εταιρίες υλοτομίας και εξορύξεων. Ο Μπολσονάρο είναι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους. Η προεδρία του ισοδυναμεί με πόλεμο κατά του Αμαζονίου και των ιθαγενών κατοίκων του. Μόνο τον Ιούλιο πάνω από 2.250 τετραγωνικά χιλιόμέτρα του Αμαζόνιου αποψιλώθηκαν για καλλιέργειες, υλοτομία και εξορύξεις.  Το ρατσιστικό δηλητήριο του φασίστα Μπολσονάρο ενάντια στους ιθαγενείς δεν είναι "αθώο". Όπως και στην ¨πολιτισμένη Ευρώπη" ο ρατσισμός ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν είναι παρά το αναγκαίο προκάλυμμα  της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσής τους έτσι και στην περίπτωση Μπολσονάρο  ο ρατσισμός ενάντια στους ιθαγενείς δεν είναι παρά το αναγκαίο προκάλυμμα για την εξολόθρευση τους, που αποτελεί προϋπόθεση για την  καταστροφή  της γης τους!!   Η λύση δεν θα έρθει από τους G7 και την "πολιτισμένη Ευρώπη". Είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές τους, υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών, που ευθύνονται για την καταστροφή του πλανήτη. Μπορεί, π.χ., ο Μακρόν να παριστάνει στα λόγια τον πολέμιο του Μπολσονάρο και της κλιματικής αλλαγής αλλά γαλλικές εταιρίες συμμετείχαν στα έργα για την αποψίλωση του Αμαζόνιου και η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που ξοδεύει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο σε επενδύσεις ορυκτών καυσίμων.      Η λύση θα έρθει από τα κινήματα και τον κόσμο που διαδηλώνουν και αγωνίζονται για τη σωτηρία του Αμαζόνιου και του πλανήτη.    Εδώ και μήνες τα κινήματα καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα για το περιβάλλον με μια συντονισμένη παγκόσμια ημέρα δράσης την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη απευθύνοντας και έκκληση στα συνδικάτα να προχωρήσουν σε παγκόσμια απεργιακή κινητοποίηση με κεντρικό αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για τη σωτηρία του πλανήτη. Η νέα τεράστια οικολογική καταστροφή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο αυτή την πρωτοβουλία.     Όλοι μαζί στους δρόμους  ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην δολοφονική  εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης είναι ενιαίος. Η πάλη για τον επιβίωση του πλανήτη δεν έχει αποτέλεσμα αν δεν στρέφεται και ενάντια  στο καθεστώς της εκμετάλλευσης που την δημιουργεί. Ο αγώνας ενάντια στον καπιταλισμό δεν έχει νόημα αν δεν έχει σαν βασικό του στόχο την επιβίωση του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη γη!!! Categories: ΑνακοινώσειςΠεριβαλλονΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/08/2019 - 14:00

Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια.

Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια.

Όχι το κίνημα, οι καταλήψεις και οι μετανάστες

Η χτεσινή προκλητική αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια ήταν, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ένα ακόμα δείγμα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή του "Νόμου και της Τάξης". Μια εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, ένα ολοήμερο μπλόκο της γειτονιάς, για να βγάλουν τους πρόσφυγες και μετανάστες - ανάμεσά τους μανάδες με μικρά παιδιά- από τα σπίτια και να τους πάνε σιδεροδέσμιους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σύσσωμος ο κυβερνητικός μηχανισμός και τα ΜΜΕ κραύγαζαν ότι "ο νόμος θα εφαρμοστεί" και "κάτω η ανομία" ενώ ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών χαρακτήριζε στον ΣΚΑΪ τους πρόσφυγες και τους νεολαίους σαν "σκουπίδια" και "ανθρώπινη σκόνη".

Η "επιχείρηση Εξάρχεια" πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του "νόμου και της τάξης" εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού που έχουν κατακλείσει την περιοχή, αγοράζοντας τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν και τα Εξάρχεια από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια πανάκριβη γειτονιά air bnb κατοικίας και πολυτελών ξενοδοχείων. Στα σχέδιά τους δεν χωράνε μετανάστες, νεολαία και φοιτητές, ακόμα και οι ίδιοι οι σημερινοί κάτοικοι.

Σε αυτή την πολιτικο-επιχειρηματική επιχείρηση βίας εξιλαστήρια θύματα είναι για μια ακόμα φορά οι πιο κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, οι μετανάστες. Αφού η πολιτισμένη δύση και η ΕΕ τους κλείνουν έξω από τα "σύνορα της Ευρώπης", αφού οι κυβερνήσεις φτιάχνουν ρατσιστικές συμφωνίες όπως αυτή με την Τουρκία, αφού φτιάχνουν αίσχη τύπου Μόριας, τους ανακηρύσσουν σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής τους.

Categories: ΑνακοινώσειςΜεταναστευσηΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 27/08/2019 - 20:45

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου για το Ζέπελιν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΠΕΛΙΝ
Με το πρόσχημα της «φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», η νέα κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει ταχύτατα να αξιοποιήσει τις ντροπιαστικές συμφωνίες που υπέγραψε με τους ευρωπαίους «εταίρους μας», η προηγούμενη «πρώτη κυβέρνηση αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι εδώ και ένα μήνα, ένα Ζέπελιν ιδιοκτησίας γερμανικής εταιρείας, ενοικιασμένο από την FRONTEX, εφοδιασμένο με όργανα παρακολούθησης της τελευταίας τεχνολογίας πλανιέται στον ουρανό του νησιού μας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα:

«Το Ζέπελιν μήκους 35 μέτρων, φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) και μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος έως 1.000 μ. από το σταθμό βάσης. Στόχος η αδιάλειπτη επιτήρηση του θαλασσίου πεδίου σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως. Στη Σάμο έχει αναπτυχθεί ένας κινητός σταθμός αισθητήρων, σε φορτηγό, με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς (Guarda Nacional Republicana – GNR) ώστε να υπάρχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ικανότητας διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.»

Έτσι εκτός από την ύψωση του φράχτη του Έβρου, την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στο Αιγαίο, την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των «επαναπροωθήσεων» και του εγκλωβισμού στα στρατόπεδα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί εφοδιάζονται τώρα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να αποτρέπουν τα απελπισμένα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή τα θύματα των εγκληματικών πολιτικών και της αδιέξοδης πορείας του ίδιου του καπιταλισμού, να αναζητούν καταφύγιο και στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης.

Όμως η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος παρακολούθησης από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς πάνω από τα σπίτια μας, για τη χρήση του οποίου δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός έλεγχος και επομένως καμιά απολύτως εγγύηση ότι αυτός δεν θα χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση της ζωής και των δραστηριοτήτων των πολιτών της Σάμου, αποτελεί μια κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με θλίψη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Λιμενικό Σώμα και την FRONTEX για τη μεταφορά δεδομένων που συλλέγει το Ζέπελιν, με την παραχώρηση χώρων και υποδομών του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι. Εμείς πιστεύουμε ότι ο κατακτημένος με τους αγώνες της νεολαίας, κοινωνικός ρόλος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δεν τους επιτρέπει αυτά να γίνονται αρωγοί των κατασταλτικών μηχανισμών και συμμέτοχοι σε συστήματα παρακολούθησης και αστυνόμευσης.

Επιπλέον η επικίνδυνη όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα χωρίς προηγούμενο αιματοκύλισμα και ολοκληρωτική καταστροφή τη περιοχή μας, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε για μια πιθανή στρατιωτική χρήση των νεών συστημάτων που διαρκώς αναπτύσσονται.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:
• Την άμεση απομάκρυνση του Ζέπελιν από τη Σάμο και από το Αιγαίο – Καμιά συμμετοχή και καμιά παροχή διευκολύνσεων στη λειτουργία του.
• Να σταματήσει τώρα η βάρβαρη πολιτική των επαναπροωθήσεων και του εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί.
• Να σταματήσει ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΣΑΜΟΥCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 23/08/2019 - 23:30