ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 16/11 αμφ.ΜΑΧ

Σάββατο 16 Νοέμβρη, 7 μμ, αμφ. ΜΑΧ

Στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά! 

Με απεργίες – καταλήψεις – διαδηλώσεις να τσακίσουμε την επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου 

Με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά για τις επαναστάσεις της νέας εποχής

Ομιλητές: Δραγανίγος Αντώνης, Λέανδρος Μπόλαρης, μέλη ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συντονίζει η Βάσια Χριστοδούλου φοιτήτρια μέλος Τ.Ε. Ζωγράφου

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συζήτηση

Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 16/11/2019 - 22:00

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσ/ίκης μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Παρ. 15/11, 6μμ

Εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Παρασκευή 15 Νοέμβρη, 6μμ, Πολυτεχνική ΑΠΘ Εκδήλωση-συζήτηση οργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Παρασκευή 15 Νοέμβρη, 6μμ, στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.
Θέμα της το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη και απάντηση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας στην αντιλαϊκή αυταρχική επίθεση κυβέρνησης ΝΔ και ΕΕ. Θα μιλήσουν: ·         Αγαπητός Θανάσης, περιφερειακός σύμβουλος με την Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία, μέλος ΔΣ Β' Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Θεσ/νίκης ·         Κατριμουστάκης Ιάσονας, φοιτητής στο ΠΑΔΑ ·         Κούτρας Γιάννης, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ,μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων Ιπποκράτειου και ΕΝΙΘ ·         Μαυρομμάτης Γιώργος, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 15/11/2019 - 21:00

Όχι στο πραξικόπημα - Αλληλεγγύη στο βολιβιανό λαό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει το πραξικόπημα κατά του εκλεγμένου προέδρου της Βολιβίας Eβο Μοράλες από την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας ύστερα από απαίτηση των ντόπιων γαιοκτημόνων και της ολιγαρχίας σε ανοικτή συνεργασία με τις ΗΠΑ.     Ο ηγέτης των πραξικοπηματιών, Καμάτσο, είναι εχθρός του βολιβιανού λαού και υπηρέτης των συμφερόντων της αστικής τάξης, των γαιοκτημόνων και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το πρότυπο του είναι ο Μπολσονάρο.     Η πραξικοπιματική ανατροπή του Μοράλες μας προειδοποιεί, για ακόμα μία φορά, για τα όρια της διαχείρισης του καπιταλισμού από αριστερές κυβερνήσεις. Ο Μοράλες, όπως και ο Αλιέντε στη Χιλή, αντί να τσακίσει την ολιγαρχία, τους γαιοκτήμονες και το "βαθύ κράτος" αντί να ξηλώσει όλο το αντιδραστικό κύκλωμα σε στρατό και αστυνομία, στα χρόνια της εξουσίας του, προτίμησε την αδιέξοδη και ηττημένη στρατηγική της εθνικής ενότητας και ταξικής συνεργασίας.    Στεκόμαστε στο πλάι και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο βολιβιανό λαό απέναντι στο πραξικόπημα στρατού και άρχουσας τάξης. Το δρόμο το δείχνουν οι εξεγέρσεις σε Χιλή, Λίβανο, Ιράκ.  Ο λαός της Βολιβίας μπορεί και πρέπει να νικήσει και να τσακίσει τα σχέδια των πραξικοπηματιών. Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/11/2019 - 21:00

Η κυβερνητική τρομοκρατία έσπασε στην ΑΣΟΕΕ, η πάλη εργαζομένων και νεολαίας θα τη συντρίψει

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών που είχε σαν στόχο να σπάσει το αντιδραστικό lock out της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ -το οποίο κρατάει χωρίς κανένα λόγο για μια ολόκληρη βδομάδα κλειστή την σχολή- και να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει.

Καταγγέλλει την βάρβαρη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων καταστολής, που μπήκαν σαν τραμπούκοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, χτύπησαν τραυμάτισαν και συνέλαβαν φοιτητές, όπως και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους συμπαρασταθεί, τους περικύκλωσαν και τους κράτησαν για ώρα αιχμάλωτους με στόχο την σύλληψή τους!

Η μεγάλη κινητοποίηση της νεολαίας αλλά και συνδικαλιστών και εργαζόμενων, απέτρεψε τις μαζικές συλλήψεις και οι φοιτητές βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας μια συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνελάμβαναν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν ν αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους φοιτητές, και με συνδικαλιστές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κα. Υποστηρίζει τους αγώνες των φοιτητών για μόρφωση, δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την υποταγή στις επιχειρήσεις.

Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει ν ανατραπεί!

Όλοι σήμερα στις 6 μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 11/11/2019 - 19:15

Καταγγελία της βάρβαρης επίθεσης των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στο εβδομαδιαίο λοκ άουτ και ζήτησαν ν ανοίξει η σχολή τους!!!   Σαν χουντικές δυνάμεις κατοχής τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοίδη, της Κεραμέως και του Μητσοτάκη χτυπάνε φοιτητές και καταλαμβάνουν την ΑΣΟΕΕ ρίχνοντας χημικά, κρότου λάμψης και κάνοντας συλλήψεις φοιτητών!!!   Να φύγουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ. Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Κάτω η βάρβαρη πολιτική της ΝΔ   Όλοι τώρα στην ΑΣΟΕΕ  Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 11/11/2019 - 14:00

Όχι άλλη εργατική δολοφονία στη ΛΑΡΚΟ !

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη  στάση απαξίωσης, κατάργησης των μέτρων ασφαλείας και διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων που ακολουθούν η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση της ΝΔ που οδήγησε στην νέα εργατική δολοφονία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λάρυμνα, μετά από έκρηξη δεξαμενής, το πρωί της Τετάρτης 6 Νοέμβρη..

Δεν φτάνει η οδύνη των εργατών για τον θάνατο του συναδέλφου τους, δεν φτάνει που παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα μέσα στις άθλιες συνθήκες που ζουν και δουλεύουν  έσπευσε ο  υπηρεσιακός εισαγγελέας Λαμίας να απαγγείλει κατηγορίες σε έξι εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για τον θάνατο του συναδέλφου τους, αθωώνοντας την εργοδοσία και τον ρόλο της, την ίδια στιγμή που έχουν πρόσφατα καταγγελθεί η πλήρης ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας από τα συνδικάτα του εργοστασίου και του κλάδου!!!. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων για , για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για άμεση χρηματοδότηση από τον κύριο μέτοχο, το κράτος και για να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ τη λειτουργία της, για να αναπτυχθεί παραπέρα.

Οι εργάτες με τους αγώνες τους είναι οι μόνοι που μπορούν να προασπίσουν τις ζωές και την δουλειά τους..  

Categories: ΑνακοινώσειςΕργασιαΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 08/11/2019 - 18:00

Δεν θα περάσει ο φασισμός στα σχολεία και στις γειτονιές Αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 8/11 στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη

Δεν θα περάσει ο φασισμός στα σχολεία και στις γειτονιές

Αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 8/11 στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε 12χρονο προσφυγόπουλο από το Ιράν σε σχολείο του δήμου Νεάπολης -Συκεών. Η επίθεση εναντίον του παιδιού έγινε όταν δύο άτομα πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία το σταμάτησαν, του έκαναν χαρακιές στο χέρι και το απείλησαν να μην ξαναπάει σχολείο.

Είναι το τελευταίο μιας σειράς  αλλεπάλληλων κρουσμάτων ρατσιστικού μίσους σε βάρος προσφύγων που μεταφέρονται από την κυβέρνηση σε στρατόπεδα της ηπειρωτικής Ελλάδας.  Φασιστικές ομάδες και παρακρατικές οργανώσεις  εμφανίζονται ως “τοπικές κοινωνίες” από τα ΜΜΕ και η δράση τους αναζωπυρώνεται  από τις ρατσιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε σχέση με τους πρόσφυγες αλλά και τους γειτονικούς λαούς. Στοχοποιούν τα σχολεία και ειδικότερα τους μαθητές των φτωχότερων γειτονιών και περιοχών ή των ΕΠΑΛ, για να προωθήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης  δέχθηκε εδώ και 4 χρόνια  πρόσφυγες μαθητές  και οι καθηγητές και μαθητές τα αγκάλιασαν και τα δέχθηκαν στα σχολεία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε την θέση των εκπαιδευτικών σωματείων και συλλογικοτήτων να σπουδάζουν τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία. Ωστόσο, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ  δεν φρόντισαν για μέτρα ένταξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για την έγγραφή των παιδιών αυτών στα πρωινά σχολεία.

Σήμερα εντείνονται οι αντιπροσφυγικές πολιτικές τόσο από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και της Ε.Ε. όπως το νομοσχέδιο για το άσυλο, η εκκένωση χώρων που έβρισκαν καταφύγιο οι πρόσφυγες, η κατάργηση του ΑΜΚΑ αλλά και το γεγονός ότι τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τάξεις υποδοχής δεν έχουν ακόμη προσωπικό. Είναι το λίπασμα στο έδαφος του φασισμού με φαινόμενα όπως το ακροδεξιό “μπάρμπεκιου” στα Διαβατά  σε βάρος των κατατρεγμένων του πλανήτη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συνέχεια των δράσεων  αλληλεγγύης που θα βάλουν φραγμό στον φασισμό.  Το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι αναφαίρετο. Όχι στον εγκλεισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Δεν τρομοκρατούμαστε από τις ρατσιστικές επιθέσεις!

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 8/11 στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη και καλούμε σε μαζική συμμετοχή σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 08/11/2019 - 09:15

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων για το εξοντωτικό πρόστιμο στον Θ.Αγαπητό

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 Ευρώ (!), στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με πρόσχημα 1 αφίσα και  2 πανό στις Σέρρες!!!.

Το εξοντωτικό πρόστιμο αφορά την υλοποίηση του αντιδραστικού Νόμου 3870/2010 σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών και πανό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή δήμαρχος!!.

Οι διατάξεις αυτές είναι βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς οδηγούν ευθέως σε φίμωση και καταστολή κάθε ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, ενώ τους επικεφαλής των συνδυασμών σε οικονομική καταστροφή και φυλακίσεις.

To ζήτημα είναι  βαθιά πολιτικό. Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν τμήμα ενός αντιδημοκρατικού οπλοστασίου που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια  για να επιβληθεί   η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχιας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί τρομοκρατική κλιμάκωση της επιβολής προστίμων στο Μ-Λ ΚΚΕ απ' το δήμο Καλαμάτας για προεκλογική αφισοκόλληση που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και αυτών σε βάρος παρατάξεων του ΚΚΕ και άλλων, παλαιότερα.

Οι οργανώσεις της αριστεράς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:

 • Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντ. Μακεδονία».

 • Την κατάργηση των βαθιά αντιδημοκρατικών διατάξεων του Ν 3870 που καταστέλλουν την ελεύθερη πολιτική δράση στην προεκλογική περίοδο!! .

 

1 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ / ΣΤΡΙΩΝ

2 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

3 ΑΡΑΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

4 ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

5 ΑΡΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

6 ΔΕΑ, ΔΙΕΘΝΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

7 ΕΕΚ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

8 ΕΚΚΕ

9 ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ –ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

10 ΚΚΕ (μ-λ)

11 ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

12 ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

13 Μ-Λ ΚΚΕ

14 ΝΑΡ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

15 ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

16 ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

17 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

18 ΣΕΚ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

19 ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

21 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 07/11/2019 - 17:00

Καταγγελία για το εξοντωτικό αντιδημοκρατικό πρόστιμο σε βάρος της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία και τον Θ. Αγαπητό

Καταγγελία για το εξοντωτικό αντιδημοκρατικό πρόστιμο σε βάρος της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία και τον Θ. Αγαπητό

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά και τον εκλεγμένο περιφερειακό της σύμβουλο Θ. Αγαπητό. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση που επιδιώκει τη φίμωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι αφορά τρία πανό (!) και έρχεται ύστερα από μια ακόμα καταγγελία του αστυνομικού τμήματος Σερρών, το οποίο όπως και στις προηγούμενες εκλογές καταγγέλλει τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, αν και οι καθεστωτικοί υποψήφιοι και συνδυασμοί γεμίζουν με τόνους υλικού την πόλη.

Η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων και το νομικό της πλαίσιο ορθώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια πολιτικής παρέμβασης και δημοκρατικής έκφρασης στις δυνάμεις που έχουν αναφορά στο λαϊκό κίνημα. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια πολυδάπανη υπόθεση, μια πραγματική οικονομική αφαίμαξη, καθώς οι μόνοι πόροι της μαχόμενης Αριστεράς είναι οι εισφορές των λαϊκών ανθρώπων. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί παράγοντες, κάθε λογής συμφέροντα, οι ξένες πρεσβείες και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί κινούνται με χαρακτηριστική άνεση και διασφαλίζουν ρόλο στα φερέφωνά τους. Τεράστια ποσά χαρίζονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται συνέχεια με όσα αρπάζουν από τους εργαζόμενους, ενώ το κυβερνών κόμμα πήρε επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για δήθεν έρευνες όταν οργανώνει την αφαίμαξη του λαού.

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία και η αντικαπιταλιστική Αριστερά είναι δυνάμεις γεννημένες μέσα από τους λαϊκούς αγώνες και την πάλη των εργαζομένων για έναν άλλο κόσμο με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια του κόσμου της δουλειάς. Αυτή η στράτευση και άρνηση υποταγής στα συμφέροντα που λεηλατούν καθημερινά τις ζωές μας ενοχλούν και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά. Γι’ αυτό η αντικαπιταλιστική Αριστερά και οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, της συκοφαντίας και της απαξίωσης των κατεστημένων ΜΜΕ, αλλά και της φασιστικής ακροδεξιάς της ΧΑ κ.ά. Όπως δεν είναι μυστικό ότι έχει ενοχλήσει η στήριξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στις κινητοποιήσεις ενάντια στον αγωγό ΤΑΠ στις Σέρρες. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο ίδιος ο Θ. Αγαπητός, που διώκεται και για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς,  οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 2012 με απαίτηση του Φούχτελ, του Γερμανού υφυπουργού που εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη για να επιτηρεί την εφαρμογή των μνημονίων και απαλλάχτηκε με τη δυναμική ενός συγκλονιστικού κινήματος αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πολιτική ευθύνη για αυτή την πολιτική δίωξη και την απαίτηση ενός ποσού που είναι κολοσσιαίο για ένα δάσκαλο που ζει από το μισθό του. Εντάσσεται στην πολιτική στόχευση να φακελώσει κάθε συνδικάτο, πολιτική και κοινωνική οργάνωση, να απαγορεύσει διά νόμου στην πράξη την απεργία, τη διαδήλωση στο δρόμο, το πανεπιστημιακό άσυλο προστασίας από την αστυνομική καταστολή. Προφανώς και όλα αυτά αξιοποιούν πατάνε και διευρύνουν τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινή επιλογή του επίσημου πολιτικού συστήματος υπέρ της πολιτικής ΕΕ-κεφαλαίου, μνημονίων και πρόσδεσης στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ προκαλεί το φόβο λαού και τον αυταρχικό κατήφορο.

Φυσικά και δε θα κάνουμε πίσω. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη της μαχόμενης Αριστεράς, κάθε δημοκρατικό φορέα, το μαζικό κίνημα και τα συνδικάτα, τη νεολαία, την ελεύθερη διανόηση, τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και τους εργαζόμενους, να πάρουν θέση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να δώσουμε μαζί τη μάχη για την:

 • Ανάκληση του προστίμου στο Θανάση Αγαπητό.
 • Παύση κάθε δίωξης στους αγωνιστές των κινημάτων.
 • Απόσυρση της υπουργικής απόφασης για φακέλωμα των εργατικών σωματείων και των πολιτιστικών συλλόγων.
Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 06/11/2019 - 12:00

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί !

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε κινητοποίηση την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου, με συγκέντρωση 10.00 πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται στο δικαστήριο ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι κρίσιμη στιγμή, καθώς ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας έρχεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έκατσε τους χρυσαυγίτες στο σκαμνί, τους απομόνωσε από τις γειτονιές μας και τελικά τους έδιωξε από το κοινοβούλιο. Αλλά δεν χωράει εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να πέσουν στα μαλακά.

Στα τεσσεράμισι χρόνια που διαρκεί η δίκη αποκαλύφθηκε όλη η εγκληματική της δράση που πηγάζει από τη ναζιστική της «ιδεολογία», ο ρόλος της ηγεσίας αλλά και η ανοχή, αν όχι στήριξη, των κρατικών θεσμών στους  χρυσαυγίτες, που με τη μάσκα των αγανακτισμένων  οργάνωναν πογκρόμ και δολοφονίες. Παρά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διακινδυνεύουν να ρίξουν στα μαλακά την ηγεσία της, παρά το ότι   σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το χαρτί του ρατσισμού, δεν θα τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι!

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί με τη δράση του να διαλύσει τη ναζιστική συμμορία και να κόψει το δρόμο σε κάθε επίδοξο φασίστα που θέλει να παίξει αυτόν το ρόλο. Θα δώσει καθημερινά την μάχη με τον ρατσισμό που προωθεί η «δημοκρατική» ΕΕ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αντιδραστικές συμφωνίες όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας.  Θα δώσει την μάχη με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, τον αντικομουνισμό,  που προωθούν η ΝΔ και το αστικό  πολιτικό σύστημα. Θα δώσει την μάχη με τις πολιτικές του Νόμου και της Τάξης που στρέφονται ενάντια στους αγωνιζόμενους και ενισχύουν την ακροδεξιά. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει τη μάχη ενάντια στους κάθε λογής ακροδεξιούς και τα φασιστοειδή που παριστάνουν ξανά τους «αγανακτισμένους κατοίκους» και βγάζουν το ρατσιστικό τους μίσος πάνω σε κατατρεγμένους πρόσφυγες, επιχειρώντας να στήσουν τρομοκρατικό κλίμα σε μια σειρά από περιοχές (Βρασνά, Σέρρες, Πέλλα, Νάουσα, Καλαμαριά, Διαβατά). Δε θα τους περάσει!

Στην απολογία του Μιχαλολιάκου θα απαιτήσουμε δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που χτυπήθηκαν από τους φασίστες, αλλά και για τα θύματα του ολοκαυτώματος και του Χίτλερ, απαιτώντας να μπουν για πάντα φυλακή οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί τους. Και θα συνεχίσουμε την μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά και συνολικά το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.

Καλούμε στη συγκέντρωση 6 Νοέμβρη 10πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων της ναζιστικής βίας θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούγεται στα αυτιά των δικαστών και της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 06/11/2019 - 12:00

Πανελλαδικό ρεύμα αγώνα στους φοιτητές [του Γιώργου Παπανικολάου]

Πανελλαδικό ρεύμα αγώνα στους φοιτητές, στο δρόμο βγαίνουν κι οι μαθητές

Συνεχίζουν και κορυφώνουν οι φοιτήτριες κι οι φοιτητές τις αντιδράσεις τους ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας. Το μεγάλο πανελλαδικό συλαλλητήριο της Πέμπτης 31/10 στην Αθήνα αποτέλεσε τον πιο σημαντικό –μέχρι στιγμής- σταθμό. Παρά την πολύ έντονη βροχόπτωση, πάνω από τρεις χιλιάδες νέοι και νέες, μεταξύ τους και περίπου 150 μαθητές πίσω από το πανό της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας, καθώς και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, πορεύτηκαν προς τη Βουλή, και στη συνέχεια κατέληξαν στο Κάτω Πολυτεχνείο, όπου στο αμφιθέατρο ΜΑΧ πραγματοποιήθηκε πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελέυσεων.

Με έντονο παλμό, ευφάνταστα συνθήματα για ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, το άσυλο και τις διαγραφές φοιτητών, στένσιλ και σπρέι, οι νέοι κι οι νέες «φώτισαν» το μουντό κέντρο της πρωτεύουσας, στέλνοντας μήνυμα αγώνα κι απειθαρχίας.  Απέναντι σ’ αυτήν την πολύχρωμη και πολύβουη μάζα, βρέθηκαν πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ, οι οποίες είχαν στήσει φραγμό στα Λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Στην προσπάθεια τους να περάσουν το μπλόκο και να κινηθούν πρός το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να στοχοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική, κομμάτι της οποίας είναι κι η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αντιμετώπισαν την έντονη καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν στη ρίψη πλήθους δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης.

Στη συγκέντρωση και στο συντονιστικό που ακολούθησε συμμετείχαν 43 σύλλογοι με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Νωρίτερα ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήσε το ΜΑΣ, με σημαντική μαζικότητα, αν και αισθητά μικρότερη από την αντίστοιχη των φοιτητικών συλλόγων που ακολούθησε λίγο μετά. Δυστυχώς, οι δυνάμεις του ΜΑΣ επέμειναν στον τεχνητό διαχωρισμό των μπλοκ των συλλόγων αναχορώντας πριν φθάσουν όλοι οι σύλλογοι από την επαρχία και χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση, ενώ πραγματοποίησαν και ξεχωριστό συντονιστικό, παρά τις αλεπάλληλες εκκλήσεις για μία κοινή διαδικασία που θα συσπειρώνει όλους τους συλλόγους με αγωνιστικές αποφάσεις, οι οποίοι παλεύουν με κοινά αιτήματα.

Αναγκαία η κοινή ανατρεπτική δράση των αγωνιστικών δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος

Στην αντεπίθεση όμως βγάινουν και οι καθεστωτικές δυνάμεις, επιχειρώντας ν’ αναχαιτίσουν την αγωνιστική και διεκδικιτική διάθεση των φοιτητών. Από τη μία, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προωθούν ως πρόθυμοι υποτακτικοί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια, δημιουργώντας πλαστά δίπολα «κατάληψης – αντικατάληψης», και στηίζουν συχνά αντιδράστικα «ανεξάρτητα» πλαίσια «ανοιχτής σχολής». Από την άλλη, το Bloco, επιχειρεί να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις ως αντίδραση αποκλειστικά στην κυβέρνηση της ΝΔ, προσδοκώντας να καλλειργήσει ξανά αυταπάτες για μια νέα «φιλολαϊκή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λοιπόν εξαιρετικής σημασίας η κοινή ανατρεπτική δράση των αγωνιστικών δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος γύρω από το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια σε λογικές «ημερολογίου», «μικρομεγαλισμών» κι αυτόκεντρης κομματικής ανάπτυξης.  Ειδικά, η ΕΑΑΚ που πρωτοστατει στην ανάταση των αγώνων των φοιτητών, έχει καθήκον να δημιουργήσει τους όρους της αντεπίθεσης μέσα από ένα νέο πολιτικό φοιτητικό κίνημα ανατροπής, καταβάλοντας προσπάθειες για κινηματική συνεργασία όλων των ρευμάτων, κοινά συντονιστικά, κοινές πορείες. Τελικά, η πολιτική διαπάλη των διαφορετικών γραμμών πρέπει να γίνει ακριβώς στο πεδίο του κινήματος στις μαζικές διαδικασίες, κι όχι πίσω από κλειστά γραφεία.

Στο συντονιστικό των συλλόγων,  στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο ΜΑΧ, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τις 43 γενικές συνελέυσεις, κι έγινε πλούσια κουβέντα για επόμενα βήματα του φοιτητικού και πανεκπαιδευτικού κινήματος. Αποφασίστηκε να εκδοθεί δελτίο τύπου και αφίσα, προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες για τα αιτήματα και τους επόμενους κόμβους του αγώνα. Σημαντικός σταθμός συμφωνήθηκε πως είναι οι πανεκπαιδευτικές πορείες φοιτητών και μαθητών τη Δευτέρα 4/11, ενώ αγωνιστικό πρέπει να είναι το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου.

Συμφωνήθηκε πως η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να εντείνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Συνολικά βαθαίνει η κατεύθυνση να αλλάξει ο χαρακτήρας του πανεπιστημίου στην Ελλάδα, ένα πανεπιστήμιο για λίγους, που θα ψάχνει χρηματοδότηση και πόρους στα αρπακτικά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, με παροχή αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων και υποβάθμιση των επιστημονικών αντικειμένων, ένα πανεπιστήμιο που θα χωράει όλο και λιγότερο τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας. Συνολικά, δημιουργείται μια δυστοπική εικόνα για τη δυνατότητα ύπαρξης της μεγάλης πλειοψηφίας της νεολαίας στο πανεπιστήμιο.

Πως άλλωστε μπορούν να τελειώνουν τις σπουδές τους έγκαιρα, όταν δεν τους παρέχεται στέγαση και σίτιση και αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα! Πώς την ίδια στιγμή που πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στο χρέος, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και για χλιδάτα συνέδρια, γραφεία και εργολαβίες, δεν υπάρχουν λεφτά ακόμα και για αυτονόητες ανάγκες των φοιτητών! Πώς οι κατακερματισμένες δεξιότητες που δημιουργούν αναλώσιμους υπαλλήλους και όχι επιστήμονες και εργαζόμενους με εποπτεία στο αντικείμενό τους, συνάδει με την ψεύτικη αριστεία που συνεχώς επικαλείται! Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τους φοιτητές και τους μαθητές, εκεί είναι που δέχονται σκληρή επίθεση από την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και όλους τους μηχανισμούς του κεφαλαίου που προσπαθούν χρόνια τώρα να ξεμπερδέψουν με τη μαζική πρόσβαση στη μόρφωση και τις διεκδικήσεις της νεολαίας στην Ελλάδα.

Γι΄αυτό λοιπόν, είναι αναγκαία η πανεκπαιδευτική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Με αρχή τις κοινές πορείες πανελλαδικά μαθητών και φοιτητών τη Δευτέρα 4/11, πρέπει από κοινού οι δυνάμεις της παιδείας να βηματίσουν από κοινού παλεύοντας για Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 3.11.2019

http://prin.gr/?p=27826

Categories: ΔιαλογοςΑποψειςΗμερομηνία: 06/11/2019 - 11:45

Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί !

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο Εφετείο, την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

Συγκέντρωση 8.30 πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο

Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται στο δικαστήριο ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι κρίσιμη στιγμή, καθώς ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας έρχεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έκατσε τους χρυσαυγίτες στο σκαμνί, τους απομόνωσε από τις γειτονιές μας και τελικά τους έδιωξε από το κοινοβούλιο. Αλλά δεν χωράει εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να πέσουν στα μαλακά.

Στα τεσσεράμισι χρόνια που διαρκεί η δίκη αποκαλύφθηκε όλη η εγκληματική της δράση που πηγάζει από τη ναζιστική της «ιδεολογία», ο ρόλος της ηγεσίας αλλά και η ανοχή, αν όχι στήριξη, των κρατικών θεσμών στους  χρυσαυγίτες, που με τη μάσκα των αγανακτισμένων  οργάνωναν πογκρόμ και δολοφονίες. Παρά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διακινδυνεύουν να ρίξουν στα μαλακά την ηγεσία της, παρά το ότι   σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το χαρτί του ρατσισμού, δεν θα τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι!

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί με τη δράση του να διαλύσει τη ναζιστική συμμορία και να κόψει το δρόμο σε κάθε επίδοξο φασίστα που θέλει να παίξει αυτόν το ρόλο. Θα δώσει καθημερινά την μάχη με τον ρατσισμό που προωθεί η «δημοκρατική» ΕΕ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αντιδραστικές συμφωνίες όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας.  Θα δώσει την μάχη με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, τον αντικομουνισμό,  που προωθούν η ΝΔ και το αστικό  πολιτικό σύστημα. Θα δώσει την μάχη με τις πολιτικές του Νόμου και της Τάξης που στρέφονται ενάντια στους αγωνιζόμενους και ενισχύουν την ακροδεξιά.

Στην απολογία του Μιχαλολιάκου θα βρεθούμε μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, απαιτώντας δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που χτυπήθηκαν από τους φασίστες, αλλά και για τα θύματα του ολοκαυτώματος και του Χίτλερ, απαιτώντας να μπουν για πάντα φυλακή οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί τους. Και θα συνεχίσουμε την μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά και συνολικά το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.     

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύεται με τα δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μεταναστευτικές κινήσεις που καλούν σε διαδήλωση και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 6 Νοέμβρη, για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων της ναζιστικής βίας θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούγεται στα αυτιά των δικαστών και της κοινωνίας.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 03/11/2019 - 17:30

Καταγγελία της επίθεσης φασιστών σε στέλεχος του ΚΚΕ-ΚΝΕ στο Γέρακα. Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 1/11 στις 6μμ στην πλατεία Γέρακα.

Η Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών στο μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, Άγγελο Μπαλτά, στην περιοχή του Γέρακα. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΤΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, οι φασίστες μέσα στο σκοτάδι, με μαύρες κουκούλες, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν στο χέρι. Ο Α.Μ. έχει στοχοποιηθεί από τους φασίστες μια κι είχε ξαναδεχτεί επίθεση και πέρσι το φθινόπωρο.

Η επίθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια επιθέσεων και τραμπουκισμών φασιστών που εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα στο Γέρακα πριν 1 περίπου χρόνο με αφορμή και πάλι την 28 Οκτωβρίου και επικεντρώθηκε στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Η απάντηση στις περσινές φασιστικές προκλήσεις δόθηκε στις 24/11/2018 με μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο σε Γέρακα-Παλλήνη, ανάλογη πρέπει να είναι και φέτος η κινητοποίηση.

Αν και η δράση της συγκεκριμένης ομάδας τραμπούκων είναι γνωστή στις τοπικές αστυνομικές αρχές, καθώς έχουν κατατεθεί καταγγελίες και μηνύσεις, ουδεμία δίωξη ή έστω ενόχληση έχουν δεχτεί. Το αστικό κράτος είναι εξαιρετικά ικανό στην καταστολή των διαδηλωτών και στη δίωξη αγωνιστών, φαίνεται όμως ανίκανο να εξαρθρώσει τη δράση μιας μικρής ομάδας φασιστών. Άλλωστε, αυτός είναι κι ο ρόλος του: η προστασία των συμφερόντων των ισχυρών, κι η κάλυψη των επιθέσεων των μπράβων τους σε όσους αμφισβητούν την εξουσία τους.

Είναι γεγονός ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής βαίνει προς το τέλος της κι αποκαλύπτεται καθημερινά το απαίσιο εγκληματικό πρόσωπο της ναζιστικής συμμορίας, με το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία τους. Όμως οι προκλήσεις κι ο διαρκής κίνδυνος που συνιστούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες και παραφυάδες παραμένει κι αναζωπυρώνεται με τις ρατσιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε σχέση με τους πρόσφυγες αλλά και τους γειτονικούς λαούς και μόνο η κινητοποίηση των αντιφασιστών μπορεί να βάλει αποτελεσματικά φρένο. Εξ άλλου, το χτύπημα στο συναγωνιστή Α.Μ. εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας, ειδικά τώρα που το κίνημά της σηκώνει κεφάλι απέναντι στο δόγμα του νόμου και της τάξης που επιχειρεί να παγιώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν θα περάσει ο φασισμός! Δεν τρομοκρατούμαστε! Μαζική κεντρική απάντηση θα δώσουν και φέτος η νεολαία, οι εργαζόμενοι κι ο λαός στο φετινό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 1/11 στις 18:00 στην πλατεία του Γέρακα και καλούμε σε μαζική συμμετοχή σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αντιφασίστες.

 

 Τοπική Επιτροπή  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 03/11/2019 - 11:30

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά την Πόπη Χριστοδουλίδου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά την Πόπη Χριστοδουλίδου, τη μαχόμενη δημοσιογράφο και αγωνίστρια που έφυγε από τη ζωή στις 30.10.

Εκπροσωπούσε μια δημοσιογραφία στο πλευρό της κοινωνίας και της ουσιαστικής ενημέρωσης, με ανεξαρτησία από συμφέροντα, αλλά και την εξουσία. Από αυτές τις θέσεις πάλεψε σαν συνδικαλίστρια στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, με κόστος και την απόλυσή της από το «Έθνος», όπου ήταν συνδικαλιστική εκπρόσωπος. Ξεχωριστή ήταν η συμβολή της στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και γι’ αυτό εκλέχτηκε δυο φορές στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ σαν μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συγκρούστηκε με την άθλια γραμμή παραπληροφόρησης των κυρίαρχων ΜΜΕ στο δημοψήφισμα του 2015.

Αυτή η συνεπής στάση είχε φυσική συνέπεια τη διαφωνία με τις μαζικές απολύσεις στο Ριζοσπάστη το 2012 και την αποχώρηση από το ΠΑΜΕ Τύπου. Πορεύτηκε στη συνέχεια με την αντικαπιταλιστική Αριστερά, συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο χώρο της ΕΣΗΕΑ και των ΜΜΕ, ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του φετινού Ιούλη τίμησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχής της.

Αγωνιστές σαν την Πόπη Χριστοδουλίδου, με τις μάχες που δώσανε, στο πλευρό των εργαζομένων και χωρίς να προσκυνήσουν, ακτινοβολούν με το παράδειγμά τους και μένουν αξέχαστοι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους ανθρώπους της.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 31/10/2019 - 09:15

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Σμήλιο και Κλεισιάρη!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Σμήλιο και Κλεισιάρη!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 30/10, δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 11.30πμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη στις 30/10/2019 του εκπαιδευτικού, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλία Σμήλιου και του δικηγόρου, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ζήση Κλεισιάρη, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς.

Με βάση τις μαρτυρίες της τότε προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, η οποία βρέθηκε αργότερα κατηγορούμενη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, οι Σμήλιος και Κλεισιάρης για «παρακώλυση συναγωνισμού» και «παράνομη βία», με την επίκληση του μισού ποινικού κώδικα, γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους στις συγκεντρώσεις που καλούσε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, υπερασπιζόμενοι τη λαϊκή κατοικία και περιουσία από τις κατασχέσεις των τραπεζών και των κορακιών των funds. Πρόκειται για μία από τις πέντε διώξεις που αφορούν μέλη του Συντονισμού και άλλων αγωνιστών, με τις οποίες στήνεται ένα σκηνικό δικαστικής ομηρίας και απειλών για βαριές ποινές.

Αυτή η υπόθεση που στοχεύει στην καταστολή και την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος στήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνεχίζεται επί ΝΔ που κληρονόμησε και συνεχίζει με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο την πολιτική διώξεων και καταστολή του λαϊκού εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Με το βαρύ κατηγορητήριο μπαίνουν στο στόχαστρο οι μαχητικές μορφές αγώνα, που ξεπερνάνε την τυπική διαμαρτυρία για την τιμή των όπλων. Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., την κυβέρνηση της ΝΔ, τις τράπεζες, τα funds που εκπροσωπούν συμφέροντα ακόμα και μέσα στο πολιτικό σύστημα.

Η δικαστική δίωξη είναι πρόκληση που δε θα μείνει αναπάντητη από το λαϊκό κίνημα. Η απάντηση θα είναι η αλληλεγγύη και ο ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία τους, τις τοπικές συλλογικότητες και τους συντονισμούς τους, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων όσοι ζουν σ’ αυτή τη χώρα στη στέγη, το ρεύμα, το νερό. Μαζικός δυναμικός ανυποχώρητος αγώνας τώρα για:

·          Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να απαλλαγούν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και κατασχέσεων από τις κατηγορίες

·         Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες και κράτος

·          Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων

·          Κατάργηση του «Ιδιώνυμου» και άμεση παύση κάθε δίωξης για τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 30/10, δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 11.30πμ

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/10/2019 - 22:30

Αθώωση του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου – Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος»

Αθώωση του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου – Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος»

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ποινική δίωξη σε βάρος του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου, της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Με μια πρωτοφανή μεθόδευση επιταχύνεται η δίκη, η οποία ορίστηκε στις 21 Νοεμβρίου (την «Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων»!) στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα χωρίς να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης απολογητικού υπομνήματος του κατηγορούμενου, μετά από απαράδεκτους χειρισμούς των αστυνομικών τμημάτων που είχαν αναλάβει να το παραλάβουν! Πρόκειται για μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γίνει η δίκη βιαστικά και σιωπηλά, με αναίρεση στην πράξη βασικών δικαιωμάτων του κατηγορούμενου, πολύ μακριά από την κατοικία του κατηγορούμενου και την  άμεση και μαζική παρέμβαση του αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος της νεολαίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια καταδίκη με κάθε τρόπο.

Η δίωξη με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση» του αγωνιστή Ν. Χαραλαμπόπουλου είναι τελείως ανυπόστατη και σκοπεύει στη φίμωση του Δικτύου «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στην τρομοκράτηση του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα των στρατευμένων, την ειρήνη και την ελευθερία των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την πολεμοκαπηλεία και πολεμική προετοιμασία, τον εθνικισμό-ρατσισμό-φασισμό και την εκμετάλλευση. Είναι ακριβώς η μαχητική και ακούραστη δράση του «Σπάρτακου» για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας των φαντάρων κόντρα στη μιλιταριστική «κρεατομηχανή», οι διαρκείς αποκαλύψεις και δημοσιεύσεις που δίνουν φωνή σε όσους είναι καταδικασμένοι να σιωπούν αλλιώς θα τιμωρηθούν, που πρέπει να κτυπηθεί, ειδικά στη νέα φάση της όξυνσης των ανταγωνισμών και της πολεμικής απειλής, καθώς έτσι επιτάσσουν τα μεγάλα αδίστακτα συμφέροντα των πολυεθνικών, της ελληνικής και των άλλων αστικών τάξεων. Δεν θα τους περάσει!

Υπάρχουν σαφείς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από «προσωπικές μηνύσεις» σε ένα μηχανισμό που όλοι ξέρουν πόσο ιεραρχικός είναι. Θέλουν να φιμώσουν τον «Σπάρτακο» και να κτυπήσουν το αντιπολεμικό κίνημα γιατί φαντάζονται πως θα μπορούν ανενόχλητοι να εντείνουν την πολεμική προετοιμασία καταπιέζοντας τους φαντάρους, να πολλαπλασιάζουν τις αμερικανικές βάσεις, να βάζουν τις ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία των πολυεθνικών και των ντόπιων μονοπωλίων ενέργειας, να παρέχουν ΝΑΤΟϊκή «άμυνα και ασφάλεια» στην περιοχή, να συνεχίζουν το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.

 • Άμεση αθώωση του αγωνιστή Νίκου Χαραλαμπόπουλου.

 • Κάτω τα χέρια από το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 • Κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των στρατευμένων.

 • Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τα επικίνδυνα σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/10/2019 - 15:45

Αλληλεγγύη στην εξέγερσή του Χιλιανού λαού μέχρι τη νίκη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό της εξέγερσης του λαού της Χιλής ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του εκατομμυριούχου προέδρου Πινιέρα.    Ούτε η αιματηρή καταστολή με τους 42 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, ούτε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη κινητοποίηση του στρατού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλα αυτά που την γυρίζουν στην εποχή της δικτατορίας του Πινοσέτ, μπορούν να σταματήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νεολαίους, ανέργους και συνταξιούχους που απεργούν και διαδηλώνουν καθημερινά.    Η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό ήταν η αφορμή για να βγάλει το λαό της Χιλής στους δρόμους με συσσωρευμένη κοινωνική οργή και θυμό δεκαετιών νεοφιλελεύθερης διαχείρισης των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.     Η Χιλή θεωρείται διεθνώς το νεοφιλελεύθερο πρότυπο χώρας, το παράδειγμα των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι στη Βενεζουέλα του Μαδούρου. Υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές, συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ιδιωτικοποιημένα με τεράστια κέρδη για τους καπιταλιστές αλλά με μισθούς και συντάξεις πείνας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και μεγάλη ανεργία για τους εργάτες και τη νεολαία.    Η εξέγερση στη Χιλή είναι μία εξέγερση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και πηγή έμπνευσης για την εργατική τάξη και τη νεολαία σε όλο τον πλανήτη.    Ο Πινιέρα αναγκάζεται να δηλώσει ότι βρίσκεται σε “πόλεμο ενάντια σε ένα παντοδύναμο εχθρό”. Και αυτό είναι σωστό. Ο αγωνιζόμενος λαός της Χιλής έχει αναγκάσει τον Πινιέρα σε υποχωρήσεις κερδίζοντας όσα δεν μπόρεσαν να δώσουν κυβερνήσεις με τη στήριξη της αριστεράς που υποτάχτηκε στον κυβερνητισμό.   Η  "πολιτισμένη Δύση" τρέχει να στηρίξει με "νύχια και με δόντια" τον Πινιέρα και την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης. Λοιδορεί την εξέγερση σαν πλιάτσικο και τους εξεγερμένους γιατί είναι ενάντια στις "απαραίτητες μεταρρυθμίσεις". Τρέμει την εξάπλωση της εξέγερσης στις γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής σε μια περίοδο ανάπτυξης των αγώνων σε όλο το πλανήτη.     Το καθήκον μας στην Ελλάδα είναι να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του χιλιανικού λαού και η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η κλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στις ίδιες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/10/2019 - 15:30

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας : Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Η απόφαση της νέας διοίκησης της 6ης ΥΠΕ να επιβάλλει «εντέλλεσθε» σε γιατρό του νοσοκομείου Πρέβεζας προκειμένου να καλύψει επ’ αόριστον εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης για συγχώνευση των κλινικών και τελικά των δύο νοσοκομείων

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα μέτρο σε βάρος του νοσοκομείου της Πρέβεζας και των κέντρων υγείας της περιοχής που βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες. Εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται ΘΑ γίνονταν στο υπάρχον νοσοκομείο.

Το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως θα παραδώσουν την υγεία στην περιοχή μας στα χέρια κερδοσκόπων που θα κάνανε πάρτυ με το δημόσιο χρήμα (σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου-ΝΠΔΔ, σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ΝΠΙΔ). Η εντατικοποίηση της εργασίας του υγειονομικού προσωπικού φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα και οδηγεί τους εργαζόμενους στα όρια της αντοχής τους .

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του λαού το κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζει με συνέπεια την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ «τρέχει» το ευρωμνημόνιο διαρκείας των αιματηρών πλεονασμάτων που ψήφισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ με απόλυτη συνέπεια.

Το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας δεν είναι ένα ζήτημα τοπικιστικό, αλλά συνολικής υποβάθμισης των νοσοκομείων όλης της περιοχής στα οποία θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν κλινικές και θα υποβαθμιστούν συνολικά οι παροχές υγείας, με στόχο την οριστική παράδοση των πάντων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη. Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, 12μηνιτών, εργολαβικών εργαζομένων με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Για νέο νοσοκομείο με πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Για να έχουμε υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας, (μιας εποχής τεραστίων δυνατοτήτων) πρέπει να σπάσει η πολιτική της λιτότητας , να ανατραπεί το ευρωμνημόνιο διαρκείας και τα αιματηρά πλεονάσματα , να  διαγραφεί το χρέος , να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας με δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου έξω από το ευρωενωσιακό πλαίσιο.

Για να «αξιολογείται» θετικά η ανάπτυξή τους , για να πιάνουν τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα (για τα οποία πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης), θα κόβουν από υγεία-παιδεία και κοινωνικές παροχές. Μόνο αν χάσει δύναμη και πλούτο το κεφάλαιο θα έχουμε υγεία και παιδεία που μας αξίζουν

Οργανωμένη αγωνιστική απάντηση τώρα, με όλο το λαό στο δρόμο, για ένα μεγάλο  ξεσηκωμό για την υγεία διαμορφώνοντας παντού κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς λογικές «διαπραγμάτευσης» με τους σφαγείς των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση παρά μόνο  η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Δρόμος δύσκολος αλλά αναγκαίος.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΠΡΕΒΕΖΑΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 29/10/2019 - 15:30

Να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όλοι-ες, στην αντιρατσιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 31/10, 6μμ Σύνταγμα

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ,-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/10, ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατεβάζει η κυβέρνηση το  νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου την Πέμπτη 31/10 στη Βουλή. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να μετατρέψει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών σε κόλαση. Με μια σειρά διατάξεις και γραφειοκρατικά κωλύματα οδηγεί τους πρόσφυγες σε κράτηση και απέλαση, καταστρατηγώντας το δικαίωμα στο άσυλο. Με αποφάσεις φαστ- τρακ χιλιάδες κόσμου θα μπορεί να απελαύνεται σε χώρες που θα βαφτίζονται ασφαλείς, όπως πχ η Τουρκία ή η Αίγυπτος. Για όσους παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους θα κρατούνται στα κολαστήρια τύπου Μόριας, που πια μετατρέπονται σε κέντρα κλειστού τύπου. Η υγεία και η παιδεία θα «παρέχονται» μέσα στα στρατόπεδα και όχι στα νοσοκομεία και στα σχολεία. Με διατάξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και με μπόλικες δόσεις ισλαμοφοβίας η κυβέρνηση προσπαθεί να μαντρώσει και να απομονώσει τους πρόσφυγες από την υπόλοιπη κοινωνία.

Την ώρα που ο Ερντογάν βομβαρδίζει στη Συρία με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας και τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται σε όλη την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με την ΕΕ απαντούν με κλειστά σύνορα και πόλεμο κατά των προσφύγων. Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική και το βλέπουμε καθημερινά στα νερά του Αιγαίου ή στο «ατύχημα» με τους νεκρούς μετανάστες σε φορτηγό στην Αγγλία. Είναι η ίδια πολιτική που στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες των δημάρχων της ΝΔ και των φασιστών που με τη μάσκα των «αγανακτισμένων πολιτών» κραυγάζουν ότι οι πρόσφυγες δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Αυτοί που δεν χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι πολεμοκάπηλοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες!

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι εδώ και πρέπει να συνεχίσει να παλεύει. Με τους αγώνες μας ανοίξαμε τις γειτονιές και τα σχολεία μας στους πρόσφυγες, και  με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας. Ίσα δικαιώματα σε όλους. Λεφτά για τις ανάγκες υποδοχής και όχι για τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που δίνουν τη μάχη ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο της Κυβέρνησης, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στις 31/10 στις 6μμ στο Σύνταγμα, απαιτώντας να αποσυρθεί το ρατσιστικό νομοσχέδιο.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 28/10/2019 - 12:45

Όχι στην απόλυση του σ. Κ.Καταραχιά !

Ενώνουμε την φωνή μας με το σωματείο εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου,  για την απόλυση 6 επικουρικών γιατρών στους οποίους εσκεμμένα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Καταραχιά.

            Προκλητικά και επανειλημμένως, στο παρελθόν αλλά και τις τελευταίες ημέρες, επιμένει πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου. Είναι προφανές ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, δεν μπορεί να συγχωρήσει στον συνάδελφο Κ. Καταραχιά το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια, σαν πρόεδρος του σωματείου, βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή της αντίστασης των εργαζόμενων του νοσοκομείου, στην υπεράσπιση όλων των συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Γι’ αυτό άλλωστε τον έχει απειλήσει προσωπικά και δεν χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του εργαζομένων.

            Ο Διοικητής αυθαίρετα, αγνοώντας τα αιτήματα των 6 συντονιστών διευθυντών για ανανέωση όλων των επικουρικών τους γιατρών, και χωρίς την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και των Τομεαρχών, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, αποφάσισε στα κρυφά, ποιοι και πόσοι επικουρικοί γιατροί θα συνεχίσουν από τους 12 των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.

            Χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού μειώνει το προσωπικό κατά 50%. Στερεί από το νοσοκομείο έναν αναισθησιολόγο, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής, κοστίζοντας ζωές.         

            Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, ο Διοικητής να απολύει κι ουσιαστικά να κλείνει 6 θέσεις γιατρών και ταυτόχρονα να διώκει τον πρόεδρο του σωματείου.

           

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Άγιου Σάββα στον αγώνα για να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου συνάδελφου Κώστα Καταραχιά, ούτε οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

 

 • Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο του Σωματείου Κώστα Καταραχιά
 • Απαιτούμε ανανέωση όλων των επικουρικών γιατρών ΤΩΡΑ!
 • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και παντού!
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 28/10/2019 - 12:45

Pages