Κυπριακές Αερογραμμές: Απεργίες και κινητοποιήσεις για να σωθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δουλειές μας

Share it now!
Κυπριακές Αερογραμμές

Οι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό την ώρα που ο Αναστασιάδης δεχόταν το Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑ, και εκφράσανε την αποφασιστικότητα τους να μη αφήσουν να περάσει το ξεπούλημα της εταιρείας.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους γιατί την ίδια ώρα που μιλά για mayday της εταιρείας (όρος που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για να εκπέμψουν σήμα κινδύνου για πτώση) και μιλά για πώληση της εταιρείας, την ίδια ώρα υποκριτικά δηλώνει πως δεν θέλει να κλείσει την εταιρεία και να αυξήσει την ανεργία.

Η υποκρισία δεν έχει όρια. Κάνει ζημιές λέει η εταιρεία και αν συνεχίσει έτσι θα κλείσει. Για τις ζημιές δεν φταίνε οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων αλλά αυτοί που δημιούργησαν την Hellas Jet αφήνοντας πίσω της εκατομμύρια ζημιές Εργαζόμενη έδειξε μπροστά στις κάμερες το απόκομμα του μισθού εργαζόμενου με 25 χρόνια υπηρεσία και με απολαβές 1430 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι όπως μας είπαν να βρίσκονται έξω από κάθε συνάντηση με τους υποψηφίους αγοραστές για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της εταιρείας και να σώσουν τις δουλείες τους. Πράγματι τη μία μέρα ήταν έξω από το υπουργείο οικονομικών όπου συνεδρίαζε η διυπουργική επιτροπή με τους δύο υποψήφιους αγοραστές και κυριολεκτικά κατέλαβαν το υπουργείο. Την επόμενη ήταν έξω από τη βουλή την ώρα που συνεδρίαζε επιτροπή οικονομικών και συγκοινωνιών για τις ΚΑ για 7ώρες. Η παρουσία τους έξω από το προεδρικό θα έχει και συνέχεια όπως είπαν «θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους».

Πράγματι διάθεση υπάρχει. Εργαζόμενοι από όλες την συντεχνίες βρίσκονταν έξω από το προεδρικό. Όμως δεν αρκεί η διάθεση για αγώνα. Χρειάζεται και η λήψη δυναμικών μέτρων που να έχουν κόστος για την κυβέρνηση. Οι ηγεσίες των συντεχνιών δεν προχώρησαν σε απεργιακά μέτρα. Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις και η εταιρεία συνεχίζει να δουλεύει Κατεβαίνουν όσοι είναι με off και ορισμένοι που φεύγουν από την δουλεία τους και μετά δουλεύουν για να συμπληρώσουν τις ώρες τους. Έτσι δεν μπορεί να γίνει αγώνας και να κερδηθεί αυτή η μάχη για να σωθεί η εταιρεία. Χρειάζεται καθολική συμμετοχή με μοίρασμα φυλλαδίων, και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς για να ζητήσουν την συμπαράσταση του κόσμο.

Δεν είναι τα απεργιακά μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στο κλείσιμο της εταιρείας αλλά η κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται την ανοχή των συντεχνιών. Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί μπορούν με απεργιακά μέτρα και δυναμικές κινητοποιήσεις να εμποδίσουν το κλείσιμο της εταιρείας. Ο υπουργός οικονομικών πρότεινε ειρωνικά στους πιλότους να αγοράσουν αυτοί την εταιρεία με υπονοούμενο ότι είναι υψηλόμισθοι. Πραγματικά οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δίκαιο όχι να αγοράσουν την εταιρεία αλλά να την πάρουν στα χέρια τους και να την δουλέψουν οι ίδιοι. Αυτό που δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι.

Αυτό δεν είναι ουτοπία αλλά κάτι που το είδαμε με την ΕΡΤ και όχι μόνο στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας των εργαζομένων με κινητοποιήσεις και συντονισμός όλων το κλάδων που αντιμετωπίζουν την ίδια «αρρώστια» ,αυτή τη χολέρα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των πάντων στους ιδιώτες και το κεφάλαιο.

Εργαζόμενοι στις ΚΑ, στη Πολιτική Αεροπορία, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι στην CYTA και την ΑΗΚ μπορούν όλοι μαζί να κινητοποιηθούν σε ένα πανεργατικό μέτωπο με απεργίες και συλλαλητήρια και όλοι μαζί να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Να φωνάξουν το mayday για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Tags: