Καμιά συμμαχία με τους σιωνιστές δολοφόνους

Share it now!

Σήμερα 30 Μάρτη έχει κηρυχτεί σαν παγκόσμια μέρα δράσης για την Παλαιστίνη κάτω από τον τίτλο «Πορεία προς την Ιερουσαλήμ». Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα πορευτούν μαζί με τους Παλαιστίνιους για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ.
Ο αγώνας των Παλαιστινίων πάντοτε συγκινούσε και κινητοποιούσε τους απλούς ανθρώπους του νησιού μας. Πολλές φορές στο παρελθόν χιλιάδες ελληνοκύπριοι αλλά και τουρκοκύπριοι βρέθηκαν μαζί με Παλαιστίνιους, Ιρακινούς, Σύριους και άλλους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ κάτω από το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Δυστυχώς οι φετινές εκδηλώσεις γίνονται στη σκιά της πρόσφατης επίσκεψης του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου και προηγούμενα του προέδρου Σιμόν Πέρεζ, και της ενθουσιώδους υποδοχής που δέχτηκαν από την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα. Είναι ντροπή να καλοσωρίζουμε τους σιωνιστές δολοφόνους και να χτίζουμε συμμαχίες μαζί τους ενώ συνεχίζουν να δολοφονούν, να συλλαμβάνουν και να βασανίζουν αθώους Παλαιστινίους, ενόσω συνεχίζουν τον εποικισμό των Παλαιστινιακών εδαφών. Είναι απαράδεχτο να τους δίνουμε οποιεσδήποτε διευκολύνσεις ιδιαίτερα σήμερα που απειλούν με νέο αιματοκύλισμα την περιοχή με την επίθεση που ετοιμάζουν στο Ιράν.
Είναι ντροπή και υποκρισία να λέμε ότι υποστηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων και την ίδια στιγμή να αγκαλιάζουμε αυτούς που καθημερινά δολοφονούν αθώα παιδιά στη Γάζα και συνεχίζουν τον αποκλεισμό της. Είναι δυο φορές ντροπή όταν αυτό γίνεται από την αριστερή κυβέρνηση Χριστόφια/ΑΚΕΛ που όχι μόνο δηλώνει αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων αλλά πολλές φορές στο παρελθόν βρέθηκε μαζί με τους Παλαιστίνιους στις αντιπολεμικές πορείες ενάντια στις επιθέσεις των σιωνιστών, στο Λίβανο, τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη.
Οι συμφωνίες για τα αέρια και τα πετρέλαια και τα αναμενόμενα πετροδολάρια από αυτά δεν μπορούν να ξεπλύνουν αυτή τη ντροπή.
Ας μην γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτή την υποκρισία στηρίζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης ελάτε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Ολοι στην εκδήλωση έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία σήμερα Παρασκευή 30 Μάρτη, στις 6:30μμ για να απαιτήσουμε:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
Ιράν - Συρία: Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

30/03/2012

Εργατική Δημοκρατία

Website: www.wd-ist.org E-mail: wd@wd-ist.org
Τηλ: 99698503 / 99625620