Αυτοί που πυροβολούν τη νεολαία δεν μπορούν να παριστάνουν τον προστάτη της

Share it now!
Αυτοί που πυροβολούν τη νεολαία δεν μπορούν να παριστάνουν τον προστάτη της
Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους ακτιβιστές του δικοινοτικού κινήματος «Κατάληψη της Νεκρής Ζώνης». Η επίθεση της αστυνομίας ενάντια στη κατάληψη, ο ξυλοδαρμός, η σύλληψη και η προσαγωγή πολλών νεολαίων στην αστυνομία για να κατηγορηθούν είναι απαράδεχτη.
Είναι μια επίθεση που στρέφεται ενάντια στην ίδια την πολιτική της επαναπροσέγγισης και τις προσπάθειες για επανένωση του νησιού μας. Οι δικαιολογίες της αστυνομίας για ναρκωτικά και δυσοσμία όχι μόνο δεν έχουν καμιά βάση αλλά έρχονται να προσθέσουν και την προσβολή πάνω στο πόνο και την αγανάκτηση που προκάλεσαν. Είναι μια επίθεση που γίνεται ακόμη πιο αποτρόπαια εξαιτίας του ότι στρέφεται ενάντια σε νεολαίους. Ενάντια σε ένα κομμάτι της κοινωνίας που πάντα το κατηγορούσαν για αδιαφορία και παθητικότητα. Δεν έχασαν όμως την ευκαιρία να το χτυπήσουν ανελέητα όταν τόλμησε να εκφράσει τη δική του άποψη με το δικό του τρόπο, για ένα πρόβλημα που οι ίδιοι φόρτωσαν στην πλάτη της νέας γενιάς και των δύο πλευρών.
Η σιωπή της κυβέρνησης αλλά και του ΑΚΕΛ τους καθιστά συνυπεύθυνους σε αυτή την εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας και βάζει σε αμφισβήτηση την ειλικρίνεια των διακηρύξεων τους για επαναπροσέγγιση και επανένωση.
Αυτή η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Καλούμε όλους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Κατάληψη και να καταγγείλουν την τρομοκρατική αυτή επίθεση της αστυνομίας.
Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες για όλους όσους συμμετείχαν στη κατάληψη, και να σταματήσει η παρενόχληση της κατάληψης και των ατόμων που συμμετέχουν ή την υποστηρίζουν.

Εργατική Δημορατία