ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ! (ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!)"

Share it now!

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ "ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ! (ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!)"

1 ΜΑΗ Η ΩΡΑ 6:00ΜΜ

Η Πρωτομαγιά, μέρα παγκόσμιας αλληλεγγύης και αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση, θα τιμηθεί και φέτος με μαζικές κινητοποιήσεις. Στην Κύπρο όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, με συμμετοχή όλων των Κυπρίων που ζουν στο νησί, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη γλώσσα και τη θρησκεία τους, θα συνατηθούν για να γιορτάσουν μαζί την Πρωτομαγιά.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς εργαζομένους και τις ΜΚΟ που τάσσονται υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων, υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας, να συμμετάσχουν στη φετινή Πρωτομαγιά. Μαζί με όλους τους εργάτες του κόσμου και όλες τις καταπιεζόμενες ομάδες, δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, να πούμε ΟΧΙ στα καταστροφικά σχέδια που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές και να απαιτήσουμε να σταματήσουν να ρίχνονται τα βάρη στους ώμους των εργαζομένων στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Ας σταθούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς, καταστροφικούς πολέμους, ας καταδικάσουμε το ρατσισμό και το σοβινισμό και ας δράσουμε μαζί για επανενώσουμε τη χώρα μας την Παρασκευή, 1η Μαΐου στο γήπεδο “Τσεντίκαγια” (στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας)! Ας μετατρέψουμε με αυτή μας τη δράση τη φετινή επέτειο σε μια μέρα αλληλεγγύης και αγώνα με τη συμμετοχή ανθρώπων ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη γλώσσα, και τη θρησκεία τους.

Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος οι συνθήκες διαβίωσης ολοένα και χειροτερεύουν. Ιδιαίτερα όμως στην Κύπρο με άλυτο το πολιτικό πρόβλημα δημιουργούνται αναπόφευκτα και άλλα προβλήματα. Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση, όχι μόνο δεν μπορεί να τερματιστεί η οικονομική κρίση που βιώνουμε, αλλά είναι και σχεδόν αδύνατο να διασώσουν οι Τ/κ την υπόσταση και την κουλτούρα τους. Οι διακρίσεις ενάντια στους εργαζομένους με βάση την εθνική τους καταγωγή, ο σοβινισμός και ο συνεχιζόμενος διαχωρισμός του νησιού, πέρα από το αίμα και τον πόνο, οδήγησε και στην αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Για να επιτύχει ο αγώνας των εργαζομένων του νησιού ενάντια στον καπιταλισμό και για να επανενώσουμε τη χώρα μας, είναι σημαντικό όλοι οι εργαζόμενοι να υψώσουν από κοινού τη φωνή τους και να δράσουν μαζί. Ιδιαίτερα οι Ε/κ και οι Τ/κ, που, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων, δεν είχαν τη δυνατότητα να γιορτάσουν από κοινού την Πρωτομαγιά για 51 χρόνια. Την 1η Μαϊου θα είμαστε λοιπόν παρόντες και παρούσες στο γήπεδο “Ταξίμ” (γήπεδο “Τσεντίκαγια”) για να πούμε “ΟΧΙ στο Ταξίμ! (ΟΧΙ στη Διχοτόμηση!)”.

Ας μετατρέψουμε τη φετινή Πρωτομαγιά σε μέρα αλληλεγγύης και αγώνα με τη συμμετοχή όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα και την καταγωγή τους. Το ισχυρότερό μας όπλο είναι η ενότητα των εργαζομένων, η αλληλεγγύη των λαών και ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

  • Ζήτω η Πρωτομαγιά!
  • Ζήτω η ενότητα των εργαζομένων και η αλληλεγγύη των λαών!
  • Ζήτω η Ενωμένη Κύπρος!