ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Share it now!

 

Κάθε Ιούλιο οι απλοί άνθρωποι μέσα στις δύο κοινότητες τιμούνε και κλαίνε τους νεκρούς τους. Για δεκαετίες οι εθνικιστές και των δύο πλευρών εκμεταλλεύονται αυτό τον πόνο και τη δυστυχία για να προωθήσουν τους σκοπούς τους.
Εδώ και 6 χρόνια, από το 2003, με πρωτοβουλία της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο διοργανώνει τις μέρες του Ιούλη μαζί με ε/κ και τ/κ οργανώσεις και ακτιβιστές κοινές εκδηλώσεις μνήμης για τα αδικοσκοτωμένα θύματα των πολέμων στην Κύπρο κι από τις δύο κοινότητες.

Φέτος είναι η ώρα να τιμηθούν στις εκδηλώσεις μνήμης εκείνοι που βοήθησαν συνανθρώπους τους από την άλλη κοινότητα του «εχθρού» να σωθούν από το μίσος και τη κτηνωδία των «δικών τους» εθνικιστών. Τέτοιες περιπτώσεις σήμερα γίνονται ολοένα γνωστές χάριν στη δουλειά ανθρώπων όπως η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Σεβγκιούλ Ουλουντάγ.

Kαλούμε όσους ενδιαφέρονται οργανώσεις και ακτιβιστές σε μια ανοιχτή συνάντηση για να συζητήσουμε τη διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης μνήμης φέτος. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη απάντηση στον εθνικισμό και το ψυχροπολεμικό κλίμα αντιπαράθεσης που καλλιεργείται και στις δύο πλευρές.

Πότε: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ 2009 μεταξύ 19.30-21.00

Πού: «Έπεα Πτερόεντα» (δίπλα στο Café “Καλά Καθούμενα”), Νικοκλέους 21, Στοά Φανερωμένης, Λευκωσία.

Φαίδωνας Βασιλειάδης – Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Κύπρος
Σημ.: Παρακαλώ ενημερώστε μας αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην συνάντηση 99625620 / 99698503 / 99081875