ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Share it now!

 

Ο βάρβαρος αποκλεισμός της Γάζας, από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, συνεχίζεται για 5 σχεδόν χρόνια. Μια από τις ισχυρότερες πολεμικές μηχανές του κόσμου εφαρμόζει ένα εξοντωτικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη. Μια μικρή λωρίδα γης έχει μετατραπεί σε ανοικτή φυλακή όπου κρατούνται κάτω από τις κάννες των όπλων του Ισραήλ 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι. Οι ελλείψεις, σε τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό, καύσιμα και φάρμακα οδηγεί τον πληθυσμό σε λιμοκτονία. Το Ισραήλ δεν διστάζει να βομβαρδίζει στόχους στην λωρίδα σκοτώνοντας αδιάκριτα όσους βρεθούν στο δρόμο του.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που διαπράττεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη με την έγκριση του νέου πλανητάρχη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δολοφονική πειρατική επιδρομή του Ισραήλ, ενάντια στα καράβια που προσπάθησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό άφησε εννέα νεκρούς ακτιβιστές και έφερε παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη του σιωνιστικού κράτους από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης. Χρειάζεται να εντείνουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της σιωνιστικής βαρβαρότητας. Σαν ελληνοκύπριοι απαιτούμε από τη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας του Δημήτρη Χριστόφια να ακυρώσει οποιεσδήποτε συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ και να επιτρέψει τον απόπλου από τα λιμάνια που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, όσων πλοίων θέλουν να προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας. Με την απαγόρευση του απόπλου που έχει επιβάλει γίνεται συνένοχη στα εγκλήματα του Ισραήλ.
Ο δικοινοτικός συνασπισμός οργανώσεων και ακτιβιστών «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Κύπρος» οργανώνει δυο ανοικτές συζητήσεις για να ακούσουμε από ένα αυτόπτη μάρτυρα τι έγινε κατα την πειρατική επιδρομή του Ισραήλ και να συζητήσουμε πώς μπορούμε να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης προς την Γάζα και τον παλαιστινιακό λαό.

Την Τρίτη 29/6/2010 η ώρα 7:30μμ – 9:30μμ στο Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Λευκωσίας στο τέρμα της οδού Λήδρας με ομιλητές:

  • Δήμητρα Κυρίλλου ακτιβίστρια μέλος της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο» στην Ελλάδα. Συμμετείχε στην τελευταία προσπάθεια του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα» για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.
  • Dr Maged Hdaib αντιπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο

Την Τετάρτη 30/6/2010 η ώρα 7:30μμ – 9:30μμ στην Αίθουσα 3 της Μεγάλης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής στην Βόρεια Λευκωσία με ομιλητές:

  • Δήμητρα Κυρίλλου
  • Τον βοηθό Καθηγητή Δρ. Tayseer Al-Shanableh διευθυντή του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής, παλαιστινιακής καταγωγής, που θα μιλήσει για την γενική κατάσταση γύρω από την Γάζα.

Για επικοινωνία:
Ντίνος 0035799698503, Münür 05428622282, Σταύρος 0035799623717

Την εκδήλωση στηρίζουν:
Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP), Hands Across the Divide, Εργατική Δημοκρατία, Women Into Action, Πολιτιστικό Κέντρο BARAKA
Λευκωσία 25/6/2010