Feed aggregator

Το «προϊόν Κασσελάκης» πουλάει, όχι τα προβλήματα της κοινωνίας

INFO-WAR online -

Η εικόνα του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη να βγαίνει από το γυμναστήριο έπαιξε σε όλες σχεδόν τις «ενημερωτικές» εκπομπές.

The post Το «προϊόν Κασσελάκης» πουλάει, όχι τα προβλήματα της κοινωνίας appeared first on INFO-WAR.

ΗΠΑ: Ακινητοποιημένα τον μισό χρόνο τα μαχητικά F-35

INFO-WAR online -

Έκθεση αμερικανικού κυβερνητικού παρατηρητηρίου αποκαλύπτει ότι τα αεροσκάφη F-35 είναι καθηλωμένα στο έδαφος σχεδόν τον μισό χρόνο υπηρεσίας τους.

The post ΗΠΑ: Ακινητοποιημένα τον μισό χρόνο τα μαχητικά F-35 appeared first on INFO-WAR.

Στην Ουκρανία «εκπαιδεύονται» οι αλγόριθμοι του πολέμου

INFO-WAR online -

Ορισμένες από τις εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ουκρανία ζητούν ένα πολύτιμο αντάλλαγμα: έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.

The post Στην Ουκρανία «εκπαιδεύονται» οι αλγόριθμοι του πολέμου appeared first on INFO-WAR.

Έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος Γιάννης Θάνης

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύντροφος Γιάννης Θάνης

 

Ο σ. Γιάννης Θάνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1966. Μεγάλωσε στη πόλη της Πρέβεζας από γονείς βιομηχανικούς εργάτες και αγρότες. Κατάγονταν από το Συρράκο Ιωαννίνων (από την πλευρά του πατέρα του) και από το Γαρδίκι Θεσπρωτίας (από την πλευρά της μητέρας του). Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ. Εργάζονταν ως γυμναστής –χοροδιδάσκαλος. Ιδιοκτήτης για πολλά χρόνια γυμναστηρίου στην Πρέβεζα. Ο χορός ήταν η μεγάλη του αγάπη όπως και το μπουζούκι του.

Το 1981 οργανώθηκε στη ΚΝΕ και το 1984 στο ΚΚΕ. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1989 μαζί με τη πλειοψηφία της ΚΝΕ όταν αρνήθηκε να υπακούσει στη συγκρότηση των κυβερνήσεων Τζαννετάκη και οικουμενικής με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Εκλέχτηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ-ΝΑΡ πριν η οργάνωση αυτή μετασχηματιστεί σε «νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση» .

Ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης Βάσης Πρέβεζας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α των οποίων ήταν μέλος μέχρι τη τελευταία του πνοή.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας με το ψηφοδέλτιο της «ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» . Επίσης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2006 με το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» και το 2010 με το ψηφοδέλτιο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας» ενώ το 2014 ήταν επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας» . Το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την περιφερειακή κίνηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ». Μέλος της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας».

Διετέλεσε μέλος του «ΔΣ συλλόγου φοιτητών ΤΕΦΑΑ», πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και του πανελλαδικού συντονιστικού των αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά την περίοδο των μεγαλειωδών αγώνων των αδιόριστων εκπαιδευτικών το 1998 ενάντια στο νόμο Αρσένη και την κατάργηση της επετηρίδας ως τρόπος διορισμού στην εκπαίδευση. Η παρουσία του σε αυτό το κίνημα ήταν καταλυτική και ουσιαστική τόσο στην οργάνωσή του και στον πανελλαδικό του συντονισμό όσο και κατά του δολοφονικού χτυπήματος των δυνάμεων καταστολής της τότε κυβέρνησης. Ήταν ο αγώνας που τον σημάδεψε.

Στην Πρέβεζα, μετά από την μόνιμη επιστροφή του το 1992, πρωτοστάτησε στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη και στην προβολή της Πρέβεζας μέσα από την διοργάνωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» κάθε καλοκαίρι, την συμβολή του στην λέσχη φίλων δημοτικής παραδοσιακής μουσικής «Βερενίκη» καθώς και με την ίδρυση του «Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας» που διεύθυνε, με συνεχείς παρουσίες και διακρίσεις σε όλη τη χώρα και σε διεθνή φεστιβάλ ανά την υφήλιο στα οποία συμμετείχε. Εκατοντάδες χορευτές από όλο τον κόσμο χόρεψαν μαζί του ενώ πάρα πολλοί συμπολίτες μας κάνανε μαζί του τα πρώτα τους βήματα στο χορό. Το τελευταίο διάστημα εργάζονταν στα «Χορευτικά του δήμου Πρέβεζας» για τα οποία είχε πολλά σχέδια (όπως και για τον «Χορευτικό όμιλο Πρέβεζας» ) τα οποία μείνανε ανεκπλήρωτα…

 

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί του από την οργάνωση βάσης του «Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση» και από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του και σε όλους όσοι τον αγαπούσαν.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου μας θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24/9 στις 6:30 μμ στο νεκροταφείο της Πρέβεζας

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΠΡΕΒΕΖΑΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 24/09/2023 - 10:15

Στηρίζουμε-Ψηφίζουμε τις αριστερές, ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις σε Δήμους-Περιφέρειες

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα κλίμα κοινωνικής οργής, αγανάκτησης και κοινωνικής σύγκρουσης απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του κρατικού μηχανισμού.

Όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος θέλουν να παρουσιάζουν τους θανάτους και τις καταστροφές, από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σαν «αναπόφευκτες» ξέρουμε ότι αυτό που φταίει είναι η πολιτική που θεωρεί πως η πρόληψη, οι υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού και της φύσης, οι δαπάνες για σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες είναι «περιττό κόστος».

Για να πιάσει η κυβέρνηση την «επενδυτική βαθμίδα», αξία έχει το κέρδος και όχι η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, της συναινετικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, των δημάρχων και των περιφερειαρχών που έχει την ευθύνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι δυνάμεις του συστήματος, ενώ υποβαθμίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών θα αξιοποιήσουν ένα τυχόν θετικό για αυτούς αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της πολιτικής τους, σαν «σήμα» κλιμάκωσης της επίθεσης στον λαό. Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όπως το άθλιο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που θέλει να κάνει την εργατική τάξη σκλάβο του κεφαλαίου, επίθεση στο περιβάλλον που το έχει ήδη καταστρέψει η αλόγιστη καπιταλιστική εκμετάλλευση, επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής με την ακρίβεια να σαρώνει και τις τράπεζες να παίρνουν σπίτια στις δημοκρατικές ελευθερίες, επίθεση απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες που ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την επανεμφάνιση των φασιστικών συμμοριών .

Συνολικότερα οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για να εμπεδώσουν την πολιτική του «μονόδρομου», το κλίμα της συναίνεσης, μέσα από την αποδοχή των κοινών θέσεων στα κεντρικά ζητήματα, (κατεύθυνση της «ανάπτυξης», ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων κλπ), την αποδοχή του ασφυκτικού αντιλαϊκού πλαισίου για τον ρόλο των Δήμων, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το νομοσχέδιο Κεραμέως, τις κοινές υποψηφιότητες σε πολλούς  δήμους  και περιφέρειες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, και τις μεταγραφές του πολιτικού τους προσωπικού από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Όλα αυτά δείχνουν ότι αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι το κέρδος και τα συμφέροντα και όχι οι ανάγκες μας και οι γειτονιές μας.    

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές απαντάμε μαχητικά, ριζοσπαστικά, αντικαπιταλιστικά, ενωτικά.

  • Ρίχνουμε μαύρο στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ και στους υποψήφιους δημάρχους – περιφερειάρχες που υποστηρίζει
  • Ούτε σπιθαμή γης στα μαντρόσκυλα του συστήματος στους φασίστες και στην ακροδεξιά.
  • Γυρνάμε την πλάτη στους υποψηφίους που υποστηρίζει η συναινετική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.
  • Ψηφίζουμε για την ενίσχυση του ανυποχώρητου αγώνα, για τις εργατικές  και λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης, της περιφερειακής διοίκησης, της ΕΕ, και του κεφαλαίου. Δεν τους επιτρέπουμε να τσακίζουν τις ζωές μας.

Στηρίζουμε μαχητικά τις  ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις στις περιφέρειες και δήμους που συμμετέχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με υποψήφιο τον Κώστα Τουλγαρίδη, την «Ανατρεπτική Συμμαχία» στην Αθήνα με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο λιμάνι» στον Πειραιά με υποψήφιο τον Θανάση Διαβολάκη, την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με υποψήφιο τον Θ Αγαπητό,  την «Πόλη Ανάποδα» στην Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την Μαρία Κέκη.

Στηρίζουμε τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές, αντιδιαχειριστικές κινήσεις και ψηφοδέλτια σε δεκάδες δήμους στην βάση των αποφάσεων των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 22/09/2023 - 18:00

Η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία : Τι έγινε, τι δεν έγινε, τι πρέπει να γίνει στο μέλλον

INFO-WAR online -

Μια παρέμβαση για κάποια από τα ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλία και την κοινή γνώμη σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

The post Η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία : Τι έγινε, τι δεν έγινε, τι πρέπει να γίνει στο μέλλον appeared first on INFO-WAR.

Έκθεση φωτογραφίας και εκδήλωση για τον άναρχο τουρισμό στην Ελλάδα — Άλως και Reporters United

INFO-WAR online -

Εκδήλωση και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Souvenirs: οι ετερόκλητες χρονικότητες του ελληνικού τουρισμού», από τη φωτογραφική ομάδα Άλως και τους RU.

The post Έκθεση φωτογραφίας και εκδήλωση για τον άναρχο τουρισμό στην Ελλάδα — Άλως και Reporters United appeared first on INFO-WAR.

Τα drones του Ισραήλ και η εποχή των αυτοματοποιημένων δολοφονιών

INFO-WAR online -

Η χρήση drones από τον στρατό του Ισραήλ έχει οδηγήσει σε μία εποχή αυτοματοποιημένων δολοφονιών, χωρίς δημόσια συζήτηση για τη νομιμότητα ή την ηθική τους.

The post Τα drones του Ισραήλ και η εποχή των αυτοματοποιημένων δολοφονιών appeared first on INFO-WAR.

Άμεσος ο κίνδυνος για τη ΒΙΟΜΕ – Σε εγρήγορση το κίνημα υπεράσπισής της

INFO-WAR online -

Εργολάβοι επιχείρησαν να περιφράξουν τον χώρο, ενώ το fund που εκπροσωπούν καταθέτει τελεσίγραφα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο.

The post Άμεσος ο κίνδυνος για τη ΒΙΟΜΕ – Σε εγρήγορση το κίνημα υπεράσπισής της appeared first on INFO-WAR.

Έρευνα: Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι αναπνέουν μολυσμένο αέρα

INFO-WAR online -

Το 98% των κατοίκων της Ευρώπης αναπνέει αέρα με μικροσωματίδια πάνω από τα προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επίπεδα.

The post Έρευνα: Σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι αναπνέουν μολυσμένο αέρα appeared first on INFO-WAR.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις: «Πάνω από 4.000 αιτούντες άσυλο κρατούνται παράνομα σε Σάμο και Λέσβο»

INFO-WAR online -

Την πρακτική των ελληνικών αρχών να υποβάλλουν τους νεοαφιχθέντες αιτούντες άσυλο σε μαζική, παράνομη κράτηση, καταγγέλλουν 22 ανθρωπιστικές οργανώσεις.

The post Ανθρωπιστικές οργανώσεις: «Πάνω από 4.000 αιτούντες άσυλο κρατούνται παράνομα σε Σάμο και Λέσβο» appeared first on INFO-WAR.

Δουλειά των ΜΜΕ είναι να μην κάνουν δημοσιογραφία

INFO-WAR online -

Στα διαδοχικά γεγονότα καταστροφής αυτού του καλοκαιριού η ενημέρωση παραδόθηκε από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στα news room του Μαξίμου με το αζημίωτο.

The post Δουλειά των ΜΜΕ είναι να μην κάνουν δημοσιογραφία appeared first on INFO-WAR.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Δημοκρατικός – του Αρη Χατζηστεφάνου

INFO-WAR online -

Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε σαν Αμερικανός πεζοναύτης στο πολιτικό σκηνικό με βασική υπόσχεση να πάρει την εξουσία της χώρας, όχι να θεμελιώσει ένα κόμμα της Αριστεράς

The post Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Δημοκρατικός – του Αρη Χατζηστεφάνου appeared first on INFO-WAR.

Φτωχοποίηση, υποβάθμιση υποδομών κι απάτες θα επιφέρει η υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών

INFO-WAR online -

Η εκχώρηση της ανθεκτικότητας των σπιτιών και της αποζημίωσης των ιδιοκτητών στις ασφαλιστικές δεν είναι τίποτε άλλο από ακόμη μια κλοπή του λαϊκού εισοδήματος.

The post Φτωχοποίηση, υποβάθμιση υποδομών κι απάτες θα επιφέρει η υποχρεωτική ασφάλιση των σπιτιών appeared first on INFO-WAR.

Aριστερά και κλιματική καταστροφή: απλό «άλλοθι» των κυβερνώντων;

INFO-WAR online -

Η ελληνική αριστερά θα βρεθεί πολύ σύντομα αναγκασμένη να μετάσχει στον διεθνή προβληματισμό για απάντηση απέναντι στο τσουνάμι της κλιματικής καταστροφής.

The post Aριστερά και κλιματική καταστροφή: απλό «άλλοθι» των κυβερνώντων; appeared first on INFO-WAR.

Θα έσωζε ο Καντάφι τη Λιβύη από την καταιγίδα «Ντάνιελ»;

INFO-WAR online -

Οι πλημμύρες συνόψισαν την ιστορία της Ντέρνα, από την πρώτη νικηφόρα μάχη Αμερικανών πεζοναυτών μέχρι την άνοδο και την πτώση του Καντάφι.

The post Θα έσωζε ο Καντάφι τη Λιβύη από την καταιγίδα «Ντάνιελ»; appeared first on INFO-WAR.

Pages

Subscribe to Εργατική Δημοκρατία aggregator