Feed aggregator

Ένας γυμνός πρωθυπουργός μπροστά σε γυμνά έδρανα

INFO-WAR online -

Μπροστά στα γυμνά από βουλευτές έδρανα του Ε/Κ, αυτή που φάνηκε περισσότερο ήταν η γύμνια των επιχειρημάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

The post Ένας γυμνός πρωθυπουργός μπροστά σε γυμνά έδρανα appeared first on INFO-WAR.

Mαρτυρία Φαντάρου για φόνους και βία εναντίον προσφύγων στον Έβρο το 2020

INFO-WAR online -

Σοβαρές καταγγελίες από Φαντάρο για τη δράση Στρατού, Αστυνομίας και Φασιστών στον Έβρο την περίοδο της προσφυγικής κρίσης την άνοιξη του 2020 κι έκτοτε.

The post Mαρτυρία Φαντάρου για φόνους και βία εναντίον προσφύγων στον Έβρο το 2020 appeared first on INFO-WAR.

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρυθμίζει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

INFO-WAR online -

Σε συνέχεια των αντιδραστικών της αποφάσεων, η υπερσυντηρητική πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου ξεδοντιάζει την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας.

The post ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρυθμίζει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής appeared first on INFO-WAR.

Για μια ισχυρή ενωτική αντικαπιταλιστική παρέμβαση [του Αντώνη Δραγανίγου]

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Αντώνης Δραγανίγος ▸ Το αναγκαίο πρόγραμμα ανατροπής και η κοινή πορεία σε κρίσιμα θέματα διαμορφώνουν τη βάση μιας ευρύτερης πολιτικής και εκλογικής συσπείρωσης

Η επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και η γενικευμένη πλέον φιλολογία για προσφυγή στις κάλπες μετά το καλοκαίρι αντανακλά τα συσσωρευμένα αδιέξοδα του συστήματος, που βαδίζει ολοταχώς προς την «τέλεια καταιγίδα» μιας νέας ύφεσης, με υψηλό πληθωρισμό και εκτίναξη των κρατικών χρεών, πρωτοφανή όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, μακρόχρονη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία με κίνδυνο γενίκευσής του, όξυνση των ιμπεριαλιστικών και αστικών ανταγωνισμών, νέα προσφυγικά κυμάτων και ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίσης.

Η «μαγική εικόνα» που θέλει να «περάσει» η κυβέρνηση συνθλίβεται στις μυλόπετρες της ακρίβειας, της φτώχειας, της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών. Το σύστημα αναζητά τρόπους για την πολιτική του σταθεροποίηση και την κλιμάκωση της επίθεσής του. Σε αυτές τις συνθήκες, οι διαχειριστικές λύσεις και η προοπτική της «δημοκρατικής κυβέρνησης» στερούνται… ρεαλισμού. Η μεγάλη τους αδυναμία είναι η υποτιθέμενη δύναμή τους.

 

Και αλήθεια πώς θα προφυλαχθεί η ειρήνη στην περιοχή μας και στην Ευρώπη, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ γίνεται πρόθυμο πιόνι στην τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ; Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αν δεν θιγούν τα κέρδη του κεφαλαίου; Πώς θα πέσει η τιμή του ρεύματος, αν δεν υπάρξει σύγκρουση με την απελευθερωμένη αγορά, τις ιδιωτικές εταιρείες και τα χρηματιστήρια ενέργειας; Ή μήπως δεν ξέρουμε πως ούτε συλλογικές συμβάσεις ούτε δημόσια αγαθά δεν μπορούμε να δούμε όσο είμαστε μέσα στον Προκρούστη των μνημονίων, της επιτροπείας και του συμφώνου σταθερότητας;

Η πάλη για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, της επιδρομής του κεφαλαίου και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της συναίνεσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύσης είναι ο ρεαλιστικός δρόμος για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, της επιβολής ρηγμάτων στον σιδερόφραχτο τοίχο της κυρίαρχης πολιτικής, που μπορεί να ανοίξει δρόμους αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Η πολύτιμη λαϊκή πείρα έχει καταγράψει τον αδιέξοδο δρόμο του «κυβερνητισμού», της λογικής «ψήφισέ με και θα στα λύσω», του «λιγότερου κακού», που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα μεγαλύτερα δεινά.

Η ίδια ή ζωή μάς έδειξε ότι για να επιβληθεί η αναγκαία πολιτική απαιτείται ένα ταξικά ανασυγκροτημένο ανατρεπτικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, ένα ισχυρό μέτωπο-πόλος της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, που θα πρωτοστατήσει στην κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, η οικοδόμηση μιας σύγχρονης κομμουνιστικής οργάνωσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει εκφράζοντας την ανάγκη για μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αγωνιστές/στριές της δεν απουσίαζαν ποτέ από τις σκληρές μάχες. Έτσι και τώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στις πολιτικές μάχες της περιόδου και τις εκλογές όποτε και αν γίνουν εκφράζοντας την ανάγκη για μια ισχυρή μετωπική αντικαπιταλιστική αριστερά, που να στέκεται στο ύψος των αναγκών της ανατρεπτικής λαϊκής δράσης, της συνολικής αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, να εμπνεύσει ένα πολιτικό ρεύμα αντικαπιταλιστικής αναφοράς και επαναστατικής προοπτικής. Αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες είναι η ανασυγκρότηση και πλατιά συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Βάση αυτής της συσπείρωσης είναι το αναγκαίο σήμερα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης. Οι γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με χτύπημα των κερδών του κεφαλαίου. Η καταπολέμηση της ακρίβειας με κατάργηση των φόρων που επιβαρύνουν τα βασικά αγαθά, κατάργηση των αγορών ενέργειας, τροφίμων κ.λπ., εθνικοποιήσεις των βασικών τομέων της οικονομίας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Η πλήρης απεμπλοκή της χώρας μας από τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με έξοδο από το ΝΑΤΟ και αντιπαράθεση με τον άδικο και επιθετικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Η ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, έξω απ’ τις επιταγές της ΚΑΠ και των πολυεθνικών για την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας. Η διαγραφή του κρατικού χρέους και του ιδιωτικού χρέους των φτωχών νοικοκυριών, για να αναπνεύσει ο κόσμος και να μην χάσει τα σπίτια του, η ρήξη και η έξοδος από την ΕΕ. Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η προστασία της φύσης ενάντια στην κλιματική κρίση και την επιχειρηματική και αντιλαϊκή «πράσινη μετάβαση».

Αυτό το πρόγραμμα πρέπει και μπορεί να γίνει βάση συσπείρωσης πλατιών κοινωνικών δυνάμεων και αγωνιστών, πολιτικών δυνάμεων και ρευμάτων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει και μπορεί να γίνει η «δύναμη κρούσης» σε αυτή τη μεγάλη μάχη.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση παλεύει όλο αυτό το διάστημα με συνεπή τρόπο για την πλατιά συσπείρωση μαχόμενων δυνάμεων, σε ρήξη με τις κεντρικές επιλογές του συστήματος. Η σταθερή προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων και αγωνιστών στις εργατικές μάχες, με ανεξαρτησία απ’ τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που κατέληξαν και σε εργατικές συγκεντρώσεις χιλιάδων αγωνιστών σε πανεργατικές πορείες, Πρωτομαγιά, ΔΕΘ κ.λπ. Οι αντίστοιχες προσπάθειες στις γειτονιές και η συμβολή στις μεγάλες αντικατασταλτικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μετά τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Η παρέμβασή του στην αντιπολεμική πάλη, με ταξική, διεθνιστική αντίληψη για τον πόλεμο και μετωπική λογική, που συνέβαλε στην πολύ σημαντική αντιπολεμική πρωτοβουλία των εννιά οργανώσεων αλλά και στη δημιουργία του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού. Οι μάχες για Υγεία και ελευθερία στην πανδημία, ενάντια στο κυνήγι των προσφύγων, στα πανεπιστήμια κατά των «ΜΑΤ της αγοράς» δόθηκαν με ανατρεπτική και μετωπική λογική. Όλη αυτή η κίνηση δείχνει ότι υπάρχει η αναγκαία κοινή πολιτική βάση, η κοινή πορεία και ένα επίπεδο εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δυνάμεις και αγωνιστές για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα πολιτικής συνεργασίας σε αυτές τις εκλογές.

Τα βήματα συσπείρωσης και ανασυγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα από τις διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί (Πανελλαδικό Συντονιστικό στις 3/7, οι ανοιχτές συνελεύσεις των τοπικών επιτροπών, οι εκδηλώσεις και οι άλλες διαδικασίες), η απόφαση για πολιτική και εκλογική συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν στην κατεύθυνση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, το πλατύ άνοιγμα στην περίοδο της εκλογικής μάχης θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια πολύ ανώτερη συσπείρωση δυνάμεων στις πολύ κρίσιμες μάχες που έρχονται.

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 25-26.6.2022

Categories: ΔιαλογοςΑποψειςΗμερομηνία: 30/06/2022 - 23:45

Ένα φορτηγό γεμάτο πτώματα στο Τέξας συνοψίζει τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ

INFO-WAR online -

Ο θάνατος 53 ανθρώπων σε ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας δείχνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στα αμερικανικά σύνορα από την εποχή Τραμπ.

The post Ένα φορτηγό γεμάτο πτώματα στο Τέξας συνοψίζει τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ appeared first on INFO-WAR.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος πάλι ο Κορκονέας

INFO-WAR online -

Αναγνωρίστηκε, παρά τα στοιχεία και αποδείξεις περί του εναντίου, «πρότερος σύννομος βίος» στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα.

The post Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος πάλι ο Κορκονέας appeared first on INFO-WAR.

Ελλάδα: Aπό τις χειρότερες χώρες ακόμη και για να γεμίζεις το ρεζερβουάρ

INFO-WAR online -

Η κυβέρνηση επέλεξε να αυξηθούν τα κέρδη των ολιγαρχών του καυσίμου και του δημοσίου, με αποκλειστικό χρηματοδότη εμάς.

The post Ελλάδα: Aπό τις χειρότερες χώρες ακόμη και για να γεμίζεις το ρεζερβουάρ appeared first on INFO-WAR.

Οι «σκλάβοι» της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο — Μετανάστες χρησιμοποιούνται για επαναπροωθήσεις

INFO-WAR online -

Μεγάλη έρευνα διεθνών ΜΜΕ που δημοσιεύει το Reporters United επιβεβαιώνει τη χρήση «σκλάβων» μεταναστών από την ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο.

The post Οι «σκλάβοι» της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο — Μετανάστες χρησιμοποιούνται για επαναπροωθήσεις appeared first on INFO-WAR.

Για τη σφαγή στη Μελίγια υπεύθυνη η Ευρώπη φρούριο - Ανοικτά σύνορα για τους πρόσφυγες!

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Η σφαγή δεκάδων μεταναστών και ο τραυματισμός εκατοντάδων από τις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου στον ισπανικό αποικιακό θύλακα της Μελίγια στην Αφρική την Παρασκευή 24 Ιουνίου αποτελεί κορυφαία πράξη βαρβαρότητας, που φωτίζει την βαθιά ρατσιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της. Η εν ψυχρώ μαζική δολοφονία δεκάδων ανθρώπων, που κυνηγημένοι από τη φτώχεια και την λεηλασία των χωρών τους από τις πολυεθνικές (και της ΕΕ) ονειρεύονται να περάσουν στην Ευρώπη για να βρουν μια καλύτερη ζωή, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αποκορύφωμα της αποτρόπαιης πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο. Αυτή που βυθίζει κατάμεστες βάρκες από την Λιβύη, που κάνει pushbacks στο Αιγαίο και σε όλη την Μεσόγειο, που υψώνει σιδερόφρακτα αιματοβαμμένα τείχη στον Έβρο και στην Ισπανία, στην Πολωνία και στην Ουγγαρία.

Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού του ισπανικού κράτους Πέδρο Σάντσεθ. Αφού συνεχάρη τις αρχές ασφαλείας των δύο χωρών(!), που αιματοκύλησαν τους μετανάστες, χρησιμοποίησε εκφράσεις που έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του: «Δεχθήκαμε οργανωμένη επίθεση την οποία αποκρούσαμε», «υβριδικές επιθέσεις», «απειλή για την εδαφική μας ακεραιότητα»! Τα ίδια ακριβώς λόγια από κυβερνήσεις δεξιές σαν την ελληνική, αλλά και από κυβερνήσεις με συμμετοχή Σοσιαλιστών, Ποδέμος και Ενωμένη Αριστερά (ανήκει και το ΚΚ Ισπανίας). Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται πλέον ως εχθροί, που πρέπει να αποκρουστούν με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, αυτό είναι το διακρατικό ψέμα που ενώνει όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την οποία ακολουθούν και οι δεξιοί και οι «προοδευτικοί».

Οι κυβερνήσεις που αποκλείουν τους πρόσφυγες και πυροβολούν τους μετανάστες είναι οι ίδιες που κόβουν μισθούς και συντάξεις και απογειώνουν τιμές ενέργειας και τροφίμων. Αντίπαλος των εργαζομένων είναι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του και όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

-          Κάτω τα ματωμένα τείχη της ΕΕ και της Ευρώπης-φρούριο.

-          Όλα τα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες, σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά.

-          Όχι στη ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, να διαλυθεί η Frontex.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 27/06/2022 - 14:30

Μελίγια: Άλλη μια σφαγή στα σύνορα του «φρουρίου-Ευρώπη»

INFO-WAR online -

Αδιευκρίνιστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών δολοφονήθηκε από την αστυνομία του Μαρόκου σε συνεργασία με την ισπανική αστυνομία, στη Μελίγια.

The post Μελίγια: Άλλη μια σφαγή στα σύνορα του «φρουρίου-Ευρώπη» appeared first on INFO-WAR.

Το δικαίωμα στην άμβλωση και η αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού

INFO-WAR online -

Η απόφαση ανατροπής της προστασίας του δικαιώματος στην άμβλωση, στην πιο φιλελεύθερη φαινομενικά δημοκρατία του πλανήτη, φαντάζει ένα τρομερό παράδοξο.

The post Το δικαίωμα στην άμβλωση και η αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού appeared first on INFO-WAR.

Elbit: Μεγάλη έρευνα του BDS Greece για την ισραηλινή βιομηχανία όπλων

INFO-WAR online -

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό-τεχνολογικό σύμπλεγμα του Ισραήλ – Διεθνή οικονομικά και κατασκοπευτικά σκάνδαλα της Elbit Systems.

The post Elbit: Μεγάλη έρευνα του BDS Greece για την ισραηλινή βιομηχανία όπλων appeared first on INFO-WAR.

Έχεις το δικαίωμα να μην ξέρεις τα δικαιώματά σου

INFO-WAR online -

Τα δικαιώματα των συλληφθέντων ίσως σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν ύστερα από ακόμη μία αντιδραστική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ.

The post Έχεις το δικαίωμα να μην ξέρεις τα δικαιώματά σου appeared first on INFO-WAR.

Συνεδρίαση ΠΣΟ, Κυριακή 3/7

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες, αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 3/7, 11πμ - 4μμ.  

Μέσα σε μια περίοδο που συνεχίζεται η μακρόσυρτη και πολύπλευρη κρίση του συστήματος (πόλεμος, στασιμοπληθωρισμός, πανδημία, κλιματική αλλαγή), κλιμακώνονται οι επιθέσεις αλλά και οι αντιστάσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα συνολικά, μεγαλώνει η πολιτική αστάθεια και επιταχύνονται οι εξελίξεις με ανοιχτή την προοπτική πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

Οι προκλήσεις για το εργατικό κίνημα, τη μαχόμενη αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μεγάλες. Η συνεδρίαση του ΠΣΟ είναι βήμα στην προσπάθεια να ανταποκριθούμε!

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Tags: ΠΣΟCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 26/06/2022 - 18:45

ΗΠΑ: «Ελευθερία της έκφρασης», αλλά όχι για το πολιτικό μποϊκοτάζ

INFO-WAR online -

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα κληθεί να αποφασίσει για την αντισυνταγματικότητα νόμων που απαγορεύουν το μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ.

The post ΗΠΑ: «Ελευθερία της έκφρασης», αλλά όχι για το πολιτικό μποϊκοτάζ appeared first on INFO-WAR.

Τώρα όλοι νίπτουν τας χείρας τους για την επιστροφή της θεοκρατίας στις ΗΠΑ – του Α.Χατζηστεφάνου

INFO-WAR online -

Ιδιώτες χορηγοί προωθούσαν για χρόνια την επιβολή των αντιδραστικών δικαστών με την ανοχή των Αμερικανών προέδρων.

The post Τώρα όλοι νίπτουν τας χείρας τους για την επιστροφή της θεοκρατίας στις ΗΠΑ – του Α.Χατζηστεφάνου appeared first on INFO-WAR.

Pages

Subscribe to Εργατική Δημοκρατία aggregator