Feed aggregator

Νεκρά παιδιά και βολές στο ψαχνό: Ο «πιο ηθικός στρατός του κόσμου»

INFO-WAR online -

Εκτελεσμένα νήπια, στρατιώτες που πυροβολούν διότι βαριούνται και μπουλντόζες που θάβουν πτώματα -- ο «πιο ηθικός στρατός του κόσμου».

The post Νεκρά παιδιά και βολές στο ψαχνό: Ο «πιο ηθικός στρατός του κόσμου» appeared first on INFO-WAR.

Οι αντιδράσεις των θεατών της Επιδαύρου και η «αντίδραση» στις αντιδράσεις

INFO-WAR online -

Η παράσταση της Ορέστειας στην Επίδαυρο είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτή καθεαυτή αλλά και εξ αιτίας των αντιδράσεων του κοινού.

The post Οι αντιδράσεις των θεατών της Επιδαύρου και η «αντίδραση» στις αντιδράσεις appeared first on INFO-WAR.

Γενοκτονία και προπαγάνδα: Οι δύο όψεις του πολέμου του Ισραήλ

INFO-WAR online -

Απέναντι στη φρίκη του πολέμου, τον παραλογισμό και το παράλογό του, γινόμαστε μάρτυρες ως θεατές της γενοκτονίας ενός λαού.

The post Γενοκτονία και προπαγάνδα: Οι δύο όψεις του πολέμου του Ισραήλ appeared first on INFO-WAR.

Διεθνές Δικαστήριο: Με τη βούλα παράνομη η ισραηλινή κατοχή

INFO-WAR online -

Το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη είναι παράνομη υπό το διεθνές δίκαιο.

The post Διεθνές Δικαστήριο: Με τη βούλα παράνομη η ισραηλινή κατοχή appeared first on INFO-WAR.

Εντείνεται η καταστολή του BDS στη Γερμανία

INFO-WAR online -

Ύποπτο ως «εξτρεμιστική ομάδα» χαρακτηρίζει το κίνημα BDS το γερμανικό κράτος, εντείνοντας την καταστολή του κινήματος αλληλεγγύης.

The post Εντείνεται η καταστολή του BDS στη Γερμανία appeared first on INFO-WAR.

Γάζα: Σφαγές σε σχολεία και καταυλισμούς — Δολοφονία νεαρού με σύνδρομο Down

INFO-WAR online -

Συνεχίζεται η δολοφονική μανία του Ισραήλ σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, διαπράττοντας φρικώδεις κτηνωδίες.

The post Γάζα: Σφαγές σε σχολεία και καταυλισμούς — Δολοφονία νεαρού με σύνδρομο Down appeared first on INFO-WAR.

Θανάσης Καμπαγιάννης: «Μητσοτάκης σεντράρει, Μιχαλολιάκος δοκάρι»

INFO-WAR online -

Για τη νέα διάταξη της ΝΔ που απαγορεύει τα «Παρατηρητήρια» σε δίκες γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

The post Θανάσης Καμπαγιάννης: «Μητσοτάκης σεντράρει, Μιχαλολιάκος δοκάρι» appeared first on INFO-WAR.

Κάτω τα χέρια από την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Κάτω τα χέρια από την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση

Το νομοσχέδιο που κατέβασε για διαβούλευση το Υπουργείο Υγείας οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων δομών της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. 

Η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ως αυτοτελή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και η υπαγωγή τους στις ΔΥΠΕ, μαζί με όλες τις ψυχιατρικές κλινικές των υπόλοιπων Νοσοκομείων, εκτός από την υποβάθμιση και την υποχρηματοδότηση των δημοσίων δομών Ψυχικής Υγείας, προωθεί και την ιδιωτικοποίηση τους. 

Το ίδιο συμβαίνει και με την Απεξάρτηση, μέσω της συγχώνευσης των σχετικών φορέων (18 Άνω, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.α.) σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), μετατρέποντας την ανάγκη για απεξάρτηση σε επικερδή μπίζνα. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μέρος της συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Σε συνέχεια της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, με διαδοχικές προσπάθειες απολύσεων συμβασιούχων και εισόδου εργολάβων στα νοσοκομεία, με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, η κυβέρνηση «βγάζει» από το ΕΣΥ την Ψυχική Υγεία και την απεξάρτηση για να γίνει ένα ελκυστικό φιλέτο για τους ιδιώτες. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε! 

Είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στα δημόσια αγαθά που τα παραδίδει στους επιχειρηματίες και τον ανταγωνισμό της αγοράς.

Η χθεσινή απεργία στα Νοσοκομεία ήταν η αρχή. Χρειάζεται πανυγειονομικός ξεσηκωμός με απεργιακή κλιμάκωση που να έχει στο πλευρό του όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία για να σώσουμε το ΕΣΥ. Για μπλοκάρισμα και ανατροπή των αντιδραστικών νόμων. Για αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόληψη ενάντια στην εμπορευματοποίηση. Λεφτά για την υγεία, όχι για τις πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα και έξω από τα νοσοκομεία οργανώνουν τη δράση τους σε αυτή την κατεύθυνση. 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην σημερινή Συναυλία συμπαράστασης στο Θησείο!

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 17/07/2024 - 21:00

Η αθλιότητα της 6ήμερης εργασίας δεν θα περάσει..

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Η αθλιότητα της 6ήμερης εργασίας δεν θα περάσει..

Δεν πέρασε πάνω από 2 βδομάδες από την ημερομηνία εφαρμογής της 6ήμερης εργασίας ανά βδομάδας και όλες οι καταγγελίες του εργατικού κινήματος δικαιώνονται. Η εργοδοσία πατώντας πάνω στον νόμο Γεωργιάδη επιχειρεί να επιβάλλει την 6η ημέρα εργασίας σε όλους τους κλάδους! Από τη βιομηχανία μέχρι τα τηλεφωνικά κέντρα. Και πώς θα ήταν διαφορετικά αφού η 6ήμερη εργασία αφορά άμεσα (άρθρο 25) όλα τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις «συνεχούς λειτουργίας με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών». Επομένως αφορά την πλειοψηφία των βιομηχανικών κλάδων (τρόφιμα-ποτά, ενέργεια, μέταλλο, logistics κ.ά.) Αφορά επιπλέον και όλες τις  επιχειρήσεις «που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών, σε «εξαιρετικές περιπτώσεις», κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει «απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξημένο φόρτο εργασίας».

Επιπλέον, με την ψηφιακή κάρτα εργασίας σε μια σειρά κλάδους, που ισχύει επίσης από 1 Ιουλίου, η κυβέρνηση επιχειρεί με μια «ερμηνευτική εγκύκλιο» (37271/21-06-2024) να επεκτείνει τον χρόνο εργασίας και να σακατέψει το 8ωρο. 

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνει στην πράξη κατά μία, ακόμα και μιάμιση ώρα το ωράριο στη βιομηχανία, καθώς ξέθαψαν ένα Προεδρικό Διάταγμα του 1932 (!) σύμφωνα με το οποίο δεν θεωρείται «χρόνος εργασίας» το διάλειμμα και η προετοιμασία των εργαζόμενων για τη δουλειά στην αρχή και το τέλος της βάρδιας. Την ίδια στιγμή, «χαρίζονται» μέχρι 3 μέρες το μήνα στον εργοδότη, αφού ως και 3 μονά χτυπήματα της κάρτας δεν επιφέρουν κανένα πρόστιμο! Δεν δηλώνεται ωράριο εργασίας σε όσους εργαζόμενους χαρακτηρίζονται ως διευθυντικά στελέχη, ορίζοντας σαν «διευθυντικό στέλεχος» όσους κατέχουν θέσεις «εποπτείας ή ευθύνης ή εμπιστευτική»!

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε εφαρμογή της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποτελεί συνέχεια πλήθους αντιλαϊκών οδηγιών για την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας, που φροντίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς Ελληνική Λύση.

Categories: ΑνακοινώσειςΕργασιαΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 17/07/2024 - 11:30

Α. Χατζηστεφάνου για επίθεση Τραμπ: Στη σκιά του εμφυλίου και του φασισμού η προεκλογική περίοδος

INFO-WAR online -

Ο Άρης Χατζηστεφάνου μιλά για τις πολιτικές προεκτάσεις της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στο στούντιο του Attica TV.

The post Α. Χατζηστεφάνου για επίθεση Τραμπ: Στη σκιά του εμφυλίου και του φασισμού η προεκλογική περίοδος appeared first on INFO-WAR.

Ταξική Αντεπίθεση | Για την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της συλλογικότητας

INFO-WAR online -

Κατασταλτική επιχείρηση του ελληνικού κράτους εναντίον της συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση», μελών της και των γραφείων της.

The post Ταξική Αντεπίθεση | Για την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της συλλογικότητας appeared first on INFO-WAR.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή -

Οι μεγαλειώδεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, η κινητοποίηση των συνδικάτων, της νεολαίας και του αντιρατσιστικού κινήματος επέδρασαν καθοριστικά για τη πρώτη θέση του Νέου Λαϊκού Μετώπου (ΝΛΜ) στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, μέσα και από τη μαζική συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων σε αυτές.    Σε  κόντρα με τον γαλλικό ΣΕΒ και τα επίσημα κανάλια που προπαγάνδιζαν και ενίσχυαν το σενάριο του «θριάμβου Λεπέν», η εργατική τάξη και η νεολαία με το ένστικτό τους φράξανε τον δρόμο στην ακροδεξιά, κατανοώντας ότι μια νίκη του Εθνικού Συναγερμού -RN θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στην εργατική τάξη, τους φτωχούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του γαλλικού ιμπεριαλισμού στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα και στις γαλλικές αποικίες, ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κράτους του Ισραήλ για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.   Παρά την χαρά και ανακούφιση που ένοιωσαν εκατομμύρια άνθρωποι, στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, το αποτέλεσμα της Κυριακής χρειάζεται να μετατραπεί σε αγώνες και δυνάμωμα της επαναστατικής αριστεράς γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι μάχες είναι μπροστά. Οι κοινοβουλευτικές έδρες δεν αρκούν για να τσακιστούν η ακροδεξιά και οι φασίστες, δεν αρκούν για να γκρεμίσουμε την νεοφιλελεύθερη επίθεση στις ζωές και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των μεταναστών.   Ο Εθνικός Συναγερμός-RN ενισχύεται σταθερά, έχοντας λάβει τριπλάσιες ψήφους σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2017 και διπλάσιες έναντι εκείνων του 2022. Η ανάπτυξη της ακροδεξιάς και των φασιστών ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής του Μακρόν και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της Δεξιάς, του Σοσιαλιστικού Κόμματος (μόνου του ή σε συνεργασία με το Κομμουνιστικό Κόμμα) και της ΕΕ, που διαχρονικά προωθούν περικοπές, λιτότητα, ρατσιστικούς νόμους και πολεμικούς εξοπλισμούς. Αυτό ενθάρρυνε και νομιμοποιούσε τις πολιτικές των φασιστών που μπορούσαν να παρουσιάζονται και ως "αντισυστημική δύναμη" απέναντι στην "πολιτική ελίτ".   Εντός του ΝΛΜ συμμετέχουν και δυνάμεις της, λεγόμενης, "φιλελεύθερης αριστεράς" (Σοσιαλιστικό Κόμμα και Πράσινοι), οι οποίες έχουν κυβερνήσει και συγκυβερνήσει εφαρμόζοντας ακραίες αστικές αντιδραστικές πολιτικές και δεν αποκλείεται να θελήσουν να το ξανακάνουν, σε συμμαχία με το μακρονικό στρατόπεδο, στην υπό διαμόρφωση νέα κυβέρνηση, πάνω στην πλάτη των αντιφασιστικών αισθημάτων του λαού.    Δεν είναι η συμμαχία με τις αστικές «δημοκρατικές» δυνάμεις που μπορεί να ανακόψει τον δρόμο της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής.    Δεν είναι το «δημοκρατικό μέτωπο», που έσπευσε να στήσει το ΝΛΜ με την παράταξη Μακρόν, εν όψει του δεύτερου γύρου, με τις εκατοντάδες παραιτήσεις υποψηφίων του ΝΛΜ προς όφελος των μακρονιστών  (όπως του Υπουργού Εσωτερικών Νταρμανέν, αρχιτέκτονα της ρατσιστικής καταστολής και της πρώην πρωθυπουργού Μπορν, που ηγήθηκε της επίθεσης στις συντάξεις) ικανό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη Λεπέν. Αυτό οδήγησε το "ακραίο κέντρο" του Μακρόν να είναι δεύτερο σε έδρες παρά και τις δικές του, πολύ λιγότερες, παραιτήσεις.   Δεν αποτελούν απάντηση οι σοβαρές υποχωρήσεις στο πρόγραμμα του ΝΛΜ (πχ στο θέμα της Παλαιστίνης και στο συνταξιοδοτικό), για να "χωρέσει και να αναστήσει" το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Πράσινους.   Στην χειρότερη κρίση του καπιταλισμού, οι μεσοβέζικες ρεφορμιστικές λύσεις οδηγούν σε νέες ήττες και απογοήτευση.    Η εργατική τάξη και η νεολαία έχουν τη δύναμη να τα βάλουν και να νικήσουν την ακροδεξιά και τις πολιτικές που τη θρέφουν, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό κλπ. Έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τις πολιτική του κάθε Μακρόν, να διαψεύσουν την Λεπέν που προβλέπει ότι απλώς καθυστέρησε λίγο η ανάληψη της κυβέρνησης από το RN.   Χρειαζόμαστε μια πραγματικά ανατρεπτική, επαναστατική αριστερά, ικανή να οργανώνει και να εκπροσωπεί τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και να κερδίζει νίκες σε σύγκρουση με τις ρατσιστικές, νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, υπέρ της αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας των γαλλικών αποικιών.    Μία αριστερά που να ανοίξει την προοπτική της ανατροπής και όχι της διαχείρισης αυτού του σάπιου συστήματος που γεννάει ρατσισμό, φασισμό, φτώχεια και πόλεμο. Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/07/2024 - 14:15

Pages

Subscribe to Εργατική Δημοκρατία aggregator