ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δευτέρα 3/4 - Τριανόν

Κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δευτέρα 3 Απρίλη, 7μμ, cine ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 + Πατησίων 101)   Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί είναι η ώρα για την ανατροπή! Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 03/04/2023 - 21:30

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σέρρες, Τετάρτη 22/3

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών με θέμα: «Οι ιδιωτικοποιήσεις και το κέρδος δολοφονούν. Να τους ανατρέψουμε τη δολοφονική πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ!» Τετάρτη 22/3, Ξενοδοχείο "Έλενα", 7.30μμ

με τον Γιώργο Κρεασίδη (Συντονιστικό ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσ/νίκης)

Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 22/03/2023 - 21:30

Δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν το νερό - Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 20/3 στις 16.30

Δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν το νερό - Όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 20/3 στις 16.30

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει και το νερό και την διαχείριση των αποβλήτων την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στους δρόμους γεμάτη οργή για τα εγκλήματά τους. Με τα χέρια τους βαμμένα από το αίμα 57 ανθρώπων και ενώ το αφήγημά τους για τις ιδιωτικοποιήσεις καταρρέει με τον πιο τραγικό τρόπο, επιχειρούν τώρα να αρπάξουν από τον λαό ακόμα ένα δημόσιο αγαθό.

Με αποφάσεις όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων το νερό είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και μετά στο “Υπερταμείο”. Μετά από αγώνες του κινήματος και των σωματείων των εργαζόμενων το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε πει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θυμάται τα δικαστήρια μόνο όποτε τη βολεύει, αγνοεί επιδεικτικά τις τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες το Συμβούλιο έχει κρίνει ότι κανένας ιδιώτης δεν πρέπει να εμπλέκεται στον κύκλο του νερού. Το καλοκαίρι η κυβέρνηση της ΝΔ επανέφερε αναδρομικά στο “Υπερταμείο” την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ . Τώρα θέλουν να τη δώσουν και αυτή, βάζοντας όλους τους υδροδοτικούς φορείς -και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης- σε μια “Ρυθμιστική Αρχή”. Μια ακόμα “Αρχή” από αυτές που “ελέγχουν την αγορά”. Ο φορέας -που δεν υπάγεται στο κράτος- θα εκδίδει αποφάσεις και θα καθορίζει την τιμολόγηση. Θέλουν να βάλουν τα αρπακτικά τους χέρια και στο νερό. Θέλουν το νερό και η διαχείριση των αποβλήτων να τιμολογούνται και να λειτουργούν με όρους αγοράς, σύμφωνα με τις ευρωπαικές οδηγίες σαν πρώτο βήμα για να γίνουν "ελκυστικές" σε ιδιώτες και να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως. Το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η εκτίναξη των τιμολογίων.    

Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού θα είναι ανυπολόγιστες. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει χειρότερης ποιότητας και ακριβότερο νερό. Αυτή είναι η εμπειρία από ιδιωτικοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. Γι΄αυτό παντού γεννιούνται κινήματα που διεκδικούν -και κερδίζουν- το νερό ξανά σε δημόσιο έλεγχο.

Με το νομοσχέδιο που προσπαθούν να περάσουν καθώς ο χρόνος τους μετράει αντίστροφα θέλουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης.

Εμείς τους λέμε “Κάτω τα χέρια σας από το νερό μας”.

Το νήμα που συνδέει όλους τους αγώνες είναι ένα. Μεταφορές, ρεύμα, νερό, όλα είναι δημόσια αγαθά και θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Δημόσιες επιχειρήσεις με εργατικό έλεγχο. Για να ταξιδεύουμε και να φτάνουμε στους προορισμούς μας. Για να μην κόβουμε από το φαγητό για να πληρώσουμε το ρεύμα. Για να πίνουμε καθαρό φθηνό νερό.

Όλοι αύριο στις 16.30 στο Σύνταγμα να ενώσουμε τις μάχες.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 19/03/2023 - 21:30

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Περιστέρι Δευτέρα 20/3

"Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους" ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ | 19:30 αμφιθέατρο Δημαρχείου [μετρό Περιστέρι] θα μιλήσουν: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΙΛΙΑΝ ΜΠΟΥΡΙΤΗ, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥCategories: ΕκδηλώσειςΗμερομηνία: 20/03/2023 - 21:00

Τέμπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνένοχη στο έγκλημα για τρεις λόγους [του Γιώργου Παυλόπουλου]

Τέμπη: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνένοχη στο έγκλημα για τρεις λόγους Οι επιλογές και οι θεσμικές ρυθμίσεις που οδήγησαν σε κατακερματισμό και ιδιωτικοποίηση και το έλλειμμα στην ασφάλεια   Γιώργος Παυλόπουλος

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκτός από τα συλλυπητήρια προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, έκανε λόγο για «περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους». Έστειλε, μάλιστα, στη χώρα για να συνδράμουν τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Κομισιόν.

Έτσι, όπως και με τα διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις εκ μέρους των Βρυξελλών που δεν εισακούστηκαν, ενώ συγκρίνουν την «καθυστερημένη Ελλάδα» με την «προηγμένη ΕΕ», κυβέρνηση και ΜΜΕ επιχειρούν κάτι πολύ συγκεκριμένο: Να πείσουν ότι στις άλλες χώρες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε επίπεδο σιδηροδρόμων (και όχι μόνο) και, πάνω από όλα, ότι η ΕΕ δεν φέρει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για το έγκλημα των Τεμπών. Το «κάν’ το όπως η ΕΕ», όμως, συνιστά μια προσπάθεια λαθροχειρίας και διαστρέβλωσης των γεγονότων, για τρεις κυρίως λόγους.

 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι το μοντέλο που κυριαρχεί στην Ελλάδα δεν αποτελεί αυθαίρετη σύλληψη των τελευταίων κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συγκεκριμένο σχέδιο κατακερματισμού και ιδιωτικοποίησης ζωτικών λειτουργιών των σιδηροδρόμων σε όλα τα κράτη-μέλη. Είναι μια διαδικασία η οποία προωθήθηκε συστηματικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με τις ανάλογες αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις σε κεντρικό επίπεδο.

Η αρχή έγινε με το 1991, με την οδηγία 91/440 της ΕΟΚ, η οποία έθετε ως κεντρικό στόχο τον διαχωρισμό της «διαχείρισης της λειτουργίας και των υποδομών των σιδηροδρόμων από την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς». Με απλά λόγια, άφηνε την ευθύνη των υποδομών και τα χρέη στα κράτη, υποχρεώνοντάς τα να μειώσουν δραστικά το προσωπικό για δημοσιονομικούς λόγους, προσφέροντας πεδίο κερδοφορίας στους ιδιώτες σε επίπεδο υπηρεσιών. Είναι ένα μοντέλο, άλλωστε, που ακολουθήθηκε πρακτικά και σταδιακά σε όλες τις πάλαι ποτέ κρατικές λειτουργίες που αφορούσαν δημόσια αγαθά (υγεία, ενέργεια, αερομεταφορές κ.λπ.). Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώθηκε τα επόμενα 25 χρόνια σε θεσμικό επίπεδο, με στόχο τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς και μέσω των τεσσάρων διαδοχικών «πακέτων για τους σιδηροδρόμους» της ΕΕ (2001, 2004, 2007 και 2016), καθώς και την ντιρεκτίβα 2012/34. Ενώ τα κράτη-μέλη κλήθηκαν να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το σκηνικό που δημιουργεί η εφαρμογή όλων των παραπάνω ρυθμίσεων είναι χαοτικό όσον αφορά την ασφάλεια. Η ύπαρξη πολλών επιμέρους επιχειρήσεων (δημόσιων, ιδιωτικών ή και μεικτών), καθώς και εργολάβων και υπεργολάβων σε επιμέρους τομείς, καθιστά τον συντονισμό ανάμεσά τους πολύ δύσκολο και πρακτικά αδύνατο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι και εδώ ο ρόλος της ΕΕ περιορίζεται σε συστάσεις, ενώ προβλέπονται και αρκετές εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα. Είναι κάτι που αποδεικνύεται και στην οδηγία 2016/798, με την οποία τροποποιείται η οδηγία 2004/49, που εσκεμμένα δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ η ερμηνεία της απαιτεί ειδικές γνώσεις. Σε αυτήν, για παράδειγμα, αναφέρεται ότι «εάν κράτος-μέλος καθιερώνει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι ο κανόνας που εγκρίνει δεν δημιουργεί εμπόδιο στη διαλειτουργικότητα ή δεν καταλήγει στη δημιουργία διακρίσεων».

ΕΕ και ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι ο ανεπτυγμένος καπιταλισμός δεν διασφαλίζει «καλές» μεταφορές

Όσο για τις ευθύνες των «κύριων παραγόντων» (στους οποίους περιλαμβάνονται «φορείς που έχουν επιφορτιστεί με τη συντήρηση, κατασκευαστές, μεταφορείς, αποστολείς, παραλήπτες, υπεύθυνοι πλήρωσης, υπεύθυνοι κένωσης, φορτωτές, εκφορτωτές, εταιρείες συντήρησης, κάτοχοι οχημάτων, πάροχοι υπηρεσιών και αναθέτοντες φορείς», όπως και οι πάσης φύσεως εργολάβοι) συστήνεται ότι «όπου αρμόζει, θα πρέπει να συνεργάζονται για την υλοποίηση μέτρων ελέγχου των κινδύνων». Το πώς υλοποιείται αυτό, δε, αποτυπώνεται γλαφυρά στα ρεπορτάζ και τις διαρροές περί διαρκών διαφωνιών ανάμεσα στον ΟΣΕ και την ιταλικής ιδιοκτησίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή Hellenic Train…

Ο τρίτος λόγος είναι ότι, όπως αποδεικνύει η εμπειρία, η ΕΕ κάθε άλλο παρά αθώα και ασφαλής είναι όσον αφορά στις σιδηροδρομικές της μεταφορές. Εκτός από τα τέσσερα πολύνεκρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν στη Βρετανία μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και ενόσω αυτή ήταν πλήρες μέλος της ΕΟΚ και της ΕΕ, πολλές ακόμη χώρες έχουν γράψει μαύρες σελίδες στη σύγχρονη σιδηροδρομική ιστορία τους. Ανάμεσά τους και κάποιες από τις πιο ανεπτυγμένες, που προβάλλονται σήμερα ως πρότυπα.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι 101 νεκροί στη Γερμανία το 1998, μετά από εκτροχιασμό InterCity λόγω ρωγμής σε τροχό και οι 10 νεκροί στην ίδια χώρα το 2011, όταν μια εμπορική και μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν σε μονή γραμμή. Όπως συμβαίνει, επίσης, με τις 80 χαμένες ζωές στην Ισπανία το 2013, εξαιτίας εκτροχιασμού από υπερβολική ταχύτητα, και τις 41 το 2006 για τον ίδιο λόγο. Οι 17 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην Ιταλία το 2005 σε σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας και οι 22 νεκροί στην ίδια χώρα το 2009, που κάηκαν στον ύπνο τους, όταν πήρε φωτιά διερχόμενο τρένο με εύφλεκτο φορτίο. Οι 16 νεκροί στην Πολωνία το 2012 σε μετωπική δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών και, δυστυχώς, πολλά ακόμη παρόμοια περιστατικά, που θα μπορούσαν θεωρητικά να έχουν αποφευχθεί.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στην ΕΕ, μόνο το 2021, καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, τα 97 από τα οποία αφορούσαν συγκρούσεις τρένων… Αναμφίβολα, βεβαίως, στις μεταφορές –μαζί και τις σιδηροδρομικές– οι στατιστικές πιθανότητες ενός δυστυχήματος δεν θα μηδενιστούν ποτέ, ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες. Είναι άλλο αυτό, όμως και άλλο το να προσπαθούν ορισμένοι να πείσουν ότι ο ανεπτυγμένος καπιταλισμός αντιπροσωπεύει την καλύτερη επιλογή. Κι αν σε κάποιους δεν αρκούν τα παραδείγματα από την ΕΕ, μια ματιά στους 1.700 εκτροχιασμούς ετησίως –πάνω από 54.500 στο διάστημα 1990-2001– που καταγράφονται στις ΗΠΑ, παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων για γερασμένο και ασυντήρητο δίκτυο και τεράστια οργανικά κενά, μπορεί ίσως να τους αλλάξει γνώμη.

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ στις 11-03-2023

Categories: ΔιαλογοςΑποψειςΗμερομηνία: 19/03/2023 - 15:45

Κοροϊδία η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που εξαφανίζεται από την ακρίβεια!

Κοροϊδία η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που εξαφανίζεται από την ακρίβεια!

Αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, μισθό για να ζούμε και τέλος των ιδιωτικοποιήσεων με κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση

Η πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξηση του κατώτερου μισθού αποτελεί μια -ακόμα- τεράστια κοροϊδία για τους εργαζόμενους και τον λαό. Παρά τις φανφάρες, η αύξηση, στο δεύτερο χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην ΕΕ, είναι μόλις 9%, παραμένει κάτω και από τα 800 ευρώ μικτά και είναι χαμηλότερος από την περίοδο προ των μνημονίων. Είναι κοροϊδία γιατί:

·       υπολείπεται κατά πολύ των τεράστιων αυξήσεων στα βασικά είδη επιβίωσης (ρεύμα, τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης κλπ), σε επίπεδο που φτάνει το 15-20%,  λόγω της ασύδοτης κερδοσκοπικής δράσης του κεφαλαίου με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, πράγμα που αποτυπώνεται στα εξωφρενικά, ουρανοκατέβατα κέρδη τους! 

·       δεν καλύπτει τη μνημονιακή λεηλασία της κατά 30% περίπου μείωσης των μισθών (όσων εξακολουθούσαν να έχουν δουλειά) όλα αυτά τα χρόνια. 

·       εξακολουθούν να μην υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να  μένουν παγωμένες οι τριετίες κλπ σύμφωνα με τους νόμους όλων των κυβερνήσεων από το 2012 και μετά. 

·       με την πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων αγαθών και των δομών κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, η λαϊκή οικογένεια φορτώνεται όλο και νέα δυσβάσταχτα βάρη, ενώ με τις διαρκείς αυξήσεις των επιτοκίων από τους ληστές των τραπεζών το κόστος των δανείων έχει εκτοξευθεί.

Οι χρεοκοπίες τραπεζών σπέρνουν πανικό στα χρηματιστήρια και αρχίζουν να θυμίζουν τις μέρες του 2008, όταν η χρεοκοπία της Lehman Brothers πυροδότησε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση. Οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις ψάχνουν απελπισμένα τρόπους να σταματήσουν το νέο ντόμινο της κρίσης και θέλουν να φορτώσουν τα βάρη ξανά στις πλάτες μας. Όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές θα βάλει μπρος αυτές τις επιθέσεις. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Τέλος, κ. Μητσοτάκη, και όλα αυτά να μην ίσχυαν, το αίμα των παιδιών δεν ξεπλένεται από τα χέρια σας. Ο απεργιακός πανεργατικός και λαϊκός ξεσηκωμός που πυροδότησε το κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε! 

 Ήρθε η ώρα, με τον αγώνα των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία, να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του αντιδραστικού καθεστώτος καθορισμού του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις με κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή.  

Μόνο η κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ, κόντρα στην κοινοβουλευτική αναμονή και τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-«Ελληνική Λύση», μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη».  

Κατεβάστε την προκύρηξη (αρχείο .pdf, 89KB)

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 18/03/2023 - 16:30

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Χανιά (17/3), Ρέθυμνο (18/3), Ηράκλειο (19/3)

Χανιά, Παρασκευή 17.03

ΛΕΚΤΟΡΙΟ (Μίνωος 31)

ομιλητές : Καλιτσουνάκη Μ. (μέλος συντονιστικού), Μαυροειδής Π. (μέλος ΠΣΟ)

Ρέθυμνο, Σάββατο 18.03

Κέντρο νέων (πάροδος Γερακάρη 24)

ομιλητές : Κυριακόπουλος Μ. (μέλος συντονιστικού), Μαυροειδής Π. (μέλος ΠΣΟ)

Ηράκλειο, Κυριακή 19.03

Πολύκεντρο νεολαίας

ομιλητές : Βαλαής Γ. (μέλος συντονιστικού), Μαυροειδής Π. (μέλος ΠΣΟ)

 

 

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

 

Να πληρώσουν οι ένοχοι. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή.

Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό-λαϊκό έλεγχο των σιδηροδρομικών εταιρειών εδώ και τώρα. Έξω η Hellenic Railway

Αποκλειστικά δημόσιος, ασφαλής, φτηνός σιδηρόδρομος για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στο πλαίσιο των απεργιών της 8 κ 16 Μάρτη. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα. Τα πιο απομακρυσμένα μέρη, από άκρη σε άκρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, την διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

Ούτε το όργιο αστυνομικής βίας, ούτε το προπαγανδιστικό “αφήγημα”, που αλλάζει κάθε μέρα, μπορούν να διασώσουν την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της “ανταποδοτικότητας”, του “πάνω από όλα το κέρδος” που υπηρέτησε με μίσος απέναντι στον λαό για 4 χρόνια αυτή η κυβέρνηση, η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρέτησε και η προηγούμενη κυβέρνηση που πούλησε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κι όλα αυτά στις 8 του Μάρτη, στη Παγκόσµια Μέρα των γυναικών όπου ο ξεσηκωµός για τους νεκρούς των Τεµπών ενώθηκε µε την οργή ενάντια στην κυβέρνηση των σεξιστικών νόμων και της συγκάλυψης σεξιστικών εγκλημάτων.

Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαϊκές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα δεν έπεσαν απ τον ουρανό. Ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος. Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την Ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή. Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ. Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα.

Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 19/03/2023 - 19:15

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, Σάββατο 18/3

Ανοιχτή εκδήλωση στην Μυτιλήνη, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ομιλητή τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Πάνο Παπανικολάου, διοργανώνει η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΛΕΣΒΟΥCategories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 18/03/2023 - 21:15

Κάλεσμα ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στην απεργία της 16/3

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών έχει όνομα και ιστορία. Είναι το ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ. Μία "μνημονιακή υποχρέωση" που προώθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τεμάχισανξεπούλησαν και διέλυσαν τον ΟΣΕ.

Η εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών, η «απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών», είναι άρρηκτα δεμένη με την πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» που οδηγεί στην ενεργειακή φτώχεια. Είναι η ίδια πολιτική και οι ένοχοι που ιδιωτικοποιούν την παιδεία, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!! Είναι η ίδια πολιτική που στην πανδημία οδήγησε σε 40.000 νεκρούς, χωρίς ΜΕΘ και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μάλιστα αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί στην συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και στηρίζει στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη προωθεί νέους δυσβάσταχτους εξοπλισμούς και οξύνει το κλίμα εθνικισμού και ρατσισμού.

Μετά την συγκλονιστική απεργία στις 8 Μάρτη προκηρύχθηκε νέα απεργία για τις 16 Μάρτη. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-αστικοποιημένο-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό κίνημα ανατροπής. Μέσα από έναν ισότιμο και δημοκρατικό συντονισμό σωματείων-συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα, σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τον πυροσβεστικό σχεδιασμό του. Με κοινή δράση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας και σύγκρουσης.

Για να φύγει τώρα η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ, με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και όχι με αναμονή εκλογικών «λύσεων». Μαζί με την κυβέρνηση να φύγει και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Να χάσουνε τα κέρδη τους να ζήσουμε εμείς!

· Να περάσουν στο δημόσιο, με εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η ΕΕ. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες, είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

· Κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ. Επαναφορά όλων των επιδομάτων και τριετιών. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, άμεσα 30ωρο-5ημερο-6ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή.

· Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά και προσιτά για το λαό. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Να περάσει σε δημόσια ιδιοκτησία χωρίς αποζημίωση το σύνολο του ενεργειακού τομέα, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και ο συσσωρευμένος πλούτος.

Συνεχής αγώνας ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί. Αυτές τις μέρες οι έννοιες κέρδος, ιδιωτικοποίηση, αγορά, κυβερνήσεις γίνονται κακόφημες, συνώνυμες της εκμετάλλευσης, της κοροϊδίας και του θανάτου. Τώρα είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να βαδίσει σε ένα δρόμο ανατροπής!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Θεσπρωτίας

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 17/03/2023 - 12:00

Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

 

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ΑΤΥΧΗΜΑ! Ήταν ένα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. ξεπούλησαν και διέλυσαν τον ΟΣΕ, για να επιβάλλουν την ιδιωτικοποίησή του. Γιατί έβαλαν τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια και τις υπηρεσίες στον λαό. 

Όσο και να προσπαθεί να τα ρίξει στο «ανθρώπινο λάθος» η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένοχη, για την απαξίωση, διλαλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ υπέρ των ιδιωιτκών συμφερόντων που εξυπηρετεί. Την ενδιέφερε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με 50 εκ ευρώ τον χρόνο, αντί να τα δώσει για την πρόσληψη προσωπικού και την ασφάλεια του δικτύου, αδιαφορώντας εγκληματικά για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Όσο και να προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είνι ένοχος για το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. €- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group

Όσο και να προσπαθούν οι μεγαλοσχήμονες της ΕΕ να «βγουν λάδι», η δική τους πολιτική και «μνημονιακή υποχρέωση» ήταν ο κατακερματισμός των εταιρειών, η διαρκής μείωση του προσωπικού και το ξεπούλημα κομμάτι-κομμάτι του σιδηροδρόμου, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγορών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δυο ολόκληρα χρόνια πανδημίας την λαϊκή υγεία την υπεράσπισε το ΕΣΥ, που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες!! Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Καμιά αναμονή. Συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων. Για να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν αυτή την δεκαετία, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Τα δημόσια αγαθά, τους μισθούς και τις συμβάσεις από τα χρηματιστήρια και τους καπιταλιστές,  τα σπίτια από τα funds και τους τραπεζίτες,  το περιβάλλον από όσους καταστρέφουν την ζωή μας. 

Η οδύνη για τις χαμένες ζωές να γίνει συνείδηση και αγώνας.

Απαιτούμε:

 • Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους. 
 • Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Αποκλειστικά δημόσια τα κοινωνικά αγαθά - Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό.
 • Τώρα κατώτατος εργατικός μισθός 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
 • Απειθαρχία, μη εφαρμογή όλων των ντιρεκτίβων και των κανονισμών της ΕΕ που απελευθερώνουν τις «αγορές» (ηλεκτρισμού, σιδηροδρόμων κλπ), επιβάλλουν την φτώχια και την εκμετάλλευση

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 16/03/2023 - 02:00

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ηράκλειο Αττικής, Παρασκευή 17/3

ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Με κίνημα ανατροπής και ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά» την Παρασκευή 17/03 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής, Κουντουριώτου & Νεότητος στις 7μμ.

Το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ανέδειξε ξανά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δολοφονικό χαρακτήρα του καπιταλισμού. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η χρόνια απαξίωση και οι τεράστιες ελλείψεις στον σιδηρόδρομο οδήγησαν σε αυτό το θανατηφόρο γεγονός, με τους εργαζόμενους να προειδοποιούν για χρόνια για αυτή την κατάσταση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πολιτική της πρόταση στέλνει μήνυμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ, της συναίνεσης των ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ αλλά και της πολιτικής της Ε.Ε.-κεφαλαίου-ΝΑΤΟ. Καλεί σε αγώνα ενάντια στο «δολοφονικό» καπιταλισμό, που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Παλεύει για τη συγκρότηση του «στρατοπέδου των από κάτω» της εργατικής τάξης, των φτωχών και καταπιεσμένων, που θα μιλήσει για “ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη , διεθνή αλληλεγγύη των εργατών και των λαών” και θα αντιπαρατεθεί στη θυσία για καπιταλιστικά κέρδη, τις πολεμικές δαπάνες, την εθνικιστική τύφλωση και φανατισμό, τη μετατροπή των νέων σε κρέας για τα κανόνια του πολέμου.

Ομιλητές:

Αντώνης Δραγανίγος ( μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Γιώργος Ράγκος (μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

 

 

 

Categories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 17/03/2023 - 20:15

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας-Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο γνωστός για την προβληματική του σχέση με την κοινή λογική και τις ακροδεξιές πολιτικές του αναζητήσεις, πρώην ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφίες που δείχνουν το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαμε κρεμάσει σε γέφυρα της Εθνικής στη Νέα Φιλαδέλφεια, να έχει αφαιρεθεί και να είναι σε κάδο απορριμμάτων.

Το πανό αναφερόταν στο κρατικό και κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη, ενώ επιπλέον έλεγε ότι  οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν και πως τώρα πρέπει να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Τέλος ονομάτιζε τους βασικούς υπεύθυνους γι’ αυτά δηλαδή τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημά τους. Αυτό λοιπόν το πανό ενόχλησε τον Τσιάρτα και την παρέα του που κατά τα άλλα το παίζουν «αντισυστημικοί» ενώ είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες του συστήματος.

Από την μεριά μας, θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε, όπως και τους «εθελοντές της Εθνικής Δημιουργίας» που σύμφωνα με αυτόν κατέβασαν το πανό μας, πως ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, μέχρις ότου ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, ο ίδιος ο καπιταλισμός τελικά,  πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στον πολιτικό απόπατο μαζί με τα σκουπίδια της πολιτικής που παράγουν.

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΝ.ΙΩΝΙΑΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 15/03/2023 - 09:15

Ανακοίνωση της ΤΕ Ηρακλείου Αττικής για την εμφάνιση φασιστικών ομάδων στον σταθμό του ΗΣΑΠ το Σάββατο 11/3

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και οι δεκάδες νεκροί έδωσαν ώθηση σε ένα κλίμα συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και οργής του λαού πυροδοτώντας την απεργία – σεισμό στις 8 Μάρτη και πλήθος διαδηλώσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Θέτοντας ζητήματα που θίγουν βασικούς πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος, όπως το κέρδος που μπαίνει πάνω από τις ζωές μας, καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις που απειλούν ανοιχτά να εισβάλλουν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα αναζητά τα αίτια που ξεπερνούν τα όρια της απόδοσης δικαιοσύνης. Το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για κήρυξη εθνικού πένθους που προκύπτει είτε από «ατομικό λάθος του σταθμάρχη» είτε από το «όλοι φταίμε», σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), δεν κόπασε ούτε στο ελάχιστο τον αγώνα που ξεκίνησε και συνεχίζει από την πρώτη μέρα της τραγωδίας.

Το Σάββατο 11/3/2023 την εμφάνιση της έκανε μια ομάδα νεοναζί στον ΗΣΑΠ του Ηρακλείου. Πρόκειται για μια απόπειρα καπηλείας του εγκλήματος στα Τέμπη και διασποράς του φασιστικού δηλητήριου. Στο όνομα του εθνικισμού και του πατριωτισμού μιλούν για το ξεπούλημα των δημοσίων συγκοινωνιών σε μία προσπάθεια να ξεγελάσουν και να καμουφλάρουν την εγκληματική τους φυσιογνωμία. Πίσω από τον δήθεν «αντισυστημικό» τους λόγο κρύβεται μία επιχείρηση επανεμφάνισης και νομιμοποίησης των νεοναζί στη κοινωνία πατώντας πάνω στην οργή του κόσμου για το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι φασίστες είναι δολοφόνοι και τσιράκια των αφεντικών. Έχουν στα χέρια τους το αίμα του Παύλου, του Λουκμάν και χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και στο φράχτη του Έβρου. Αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος διατηρώντας συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών και αποπροσανατολίζοντας τον λαό δημιουργώντας σαν πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δουλεύουν για τη διάσωση του καπιταλισμού και την αποφυγή της ανάδειξης των εγκληματικών αδιεξόδων του.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης της ΝΔ θρέφει τους φασίστες. Είναι αυτή η πολιτική που δεν φρόντισε να εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα ασφάλειας στα τραίνα για την μετακίνηση καθημερινά εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά σπαταλά δισεκατομμύρια για την επιτήρηση των μετακινήσεων, προσφυγισσών και προσφύγων στα σύνορα, ανθρώπων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο αλλά τον βρίσκουν κατά χιλιάδες από τους δολοφόνους των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ΝΔ που κλείνουν τα σύνορα με την FRONTEX, το ΝΑΤΟ και τις φονικές περιπολίες του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων. Είναι η ίδια κυβερνητική πολιτική, σε συνέχεια και των προηγούμενων, που σε πλήρη σύμπλευση με τις πολιτικές της ΕΕ, θέλουν να παραδώσουν κάθε δημόσιο αγαθό σε ιδιωτικοποιήσεις, που σπαταλούν εκατομμύρια για πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό και συστημάτων επιτήρησης και παρακολούθησης και προσπαθούν να καταστείλουν τους συλλογικούς αγώνες.

Την απάντηση θα δώσει και πάλι το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με την συμβολή των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς, που θα τσακίσουν τους φασίστες, όπως βάλαμε στη φυλακή την ηγεσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, θα ανατρέψουν την συνολική πολιτική της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή φωνής σε τέτοιες φασιστικές ομάδες ούτε στο Ηράκλειο ούτε σε καμία άλλη γειτονιά!

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής καλεί σε κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί με μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 16 Μαρτίου και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μαρτίου ώστε οι αγώνες μας να είναι νικηφόροι και η κυβέρνηση και το σύστημα που εκκολάπτει τους νεοναζί να ανατραπεί.

 

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 14/03/2023 - 23:15

εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Αιγαίου-Κυκλάδων μέσω ΖΟΟΜ για την πολιτική πρόταση, Παρ. 17/3, 7μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στη συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νότιου Αιγαίου-Κυκλάδων,  με θέμα :  «Η Πολιτική Πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.».  Η συζήτηση θα γίνει την  Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. Η συμμετοχή θα είναι μέσω zoom, στη Διεύθυνση: https://upatras-gr.zoom.us/j/99804955383?pwd=Z2RiaEJhSDViQzFBcW5NQ29CZ1hoQT09 Ομιλητές:  Νίκος Κρασάκης,  μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.   Για μια αριστερά: • Που παλεύει σήμερα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και δε θεωρεί ότι η σύγκρουση μαζί τους είναι «μη ρεαλιστική». • Που βλέπει έξω από τον ορίζοντα του σημερινού συστήματος, σε μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φασισμό, φτώχεια & ανεργία.  • Που μπορεί να υπερασπίζεται τις ζωές μας απέναντι στο δολοφονικό καπιταλισμό. Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΝΟΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝCategories: ΕκδηλώσειςΔρασεις-Εκδηλωσεις: Δρασεις-ΕκδηλωσειςΗμερομηνία: 17/03/2023 - 22:15

Αριστερά για το κίνημα, ή πίσω και κόντρα σε αυτό; [της Θεοδώρας Κατσαράκη]

Άρθρο της Θεοδώρας Κατσαράκη, μέλους του συμβουλίου της οργάνωσης σπουδάζουσας Αθήνας της νΚΑ

Η δολοφονία στα Τέμπη αποτέλεσε μια τομή στην κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας. Οι προσπάθειες του συστήματος να διασφαλίσει τη σταθερότητα σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα, έπεσε στο κενό και ο βασιλιάς έμεινε γυμνός όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν κατά μέτωπο σε εικόνες που παραπέμπουν δύο αιώνες πίσω.

Για το λαό και τη νεολαία το ποτήρι ξεχείλισε και οι δρόμοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα γέμισαν κόσμο, με αποκορύφωμα τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις της τελευταίας δεκαετίας με περίπου μισό εκατομμύριο κόσμο να κατεβαίνει στις πόλεις όλης της Ελλάδας την Τετάρτη.

Η οργή είναι μεγάλη και ψάχνει δρόμους έκφρασης, αφήνοντας πίσω το πένθιμο σιωπητήριο που προσπάθησε να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ίδια λογική κινήθηκε και το ΜέΡΑ25 τις πρώτες μέρες. Η αμφισβήτηση των νόμων της αγοράς και της ίδιας της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος ριζοσπαστικοποιεί τις αναζητήσεις προς συνολικές ανατροπές. Η εικόνα της πολιτικής αστάθειας δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά διεθνώς φαίνεται να υπάρχει γενικευμένο κλίμα οργής που δεν μπορεί να χωρέσει στις κυρίαρχες αστικές αφηγήσεις, που τα μεγάλα αστικά κόμματα δυσκολεύονται να εκφράσουν και ευρύτερα συναινετικά υβριδικά σχήματα κυβερνούν για να κοπάσουν τις αντιδράσεις.

Ο κόσμος είναι στους δρόμους και θέλει να κλιμακώσει, η μαχόμενη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά τι κάνει για να εκφραστεί αυτή η οργή; Πώς η τομή των Τεμπών θα φέρει ανατροπή όχι απλά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά ευρύτερα της αστικής πολιτικής δημιουργώντας ένα καυτό πεδίο σε κάθε επίδοξο διαχειριστή.

Δυστυχώς κάποιες δυνάμεις της «εκτός των τειχών» αριστεράς δείχνουν σοβαρή αδυναμία όχι να δηλώσουν παρουσία στους δρόμους, που το κάνουν με περίσσιο σθένος, αλλά να σχεδιάσουν πώς η επόμενη μέρα του κινήματος και των αγώνων δεν θα εξαρτάται μόνο από τις κινήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τα όρια που αυτή βάζει. Πώς ο κόσμος των σωματείων, των φοιτητών, των μαθητών που είναι στους δρόμους του αγώνα θα συζητήσει και θα παράξει ο ίδιος το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένες οργανώσεις της «εκτός των τειχών» αριστεράς, αντί να συμβάλουν και να πρωτοστατήσουν σε κλιμάκωση, ένταση, έκταση και γενίκευση των αγώνων, δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση, αντιθέτως αντιμετωπίζουν φοβικά και φτάνουν αυτές τις μέρες να χαρακτηρίζουν (έστω και ανεπίσημα και σε «πηγαδάκια») ως «ακτιβισμούς» και «επικίνδυνες για το κίνημα» κινήσεις όπως ήταν η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους και η Συνέλευση Αγώνα που διεξήχθη εντός της. Ήταν μάλιστα διστακτικές ακόμα και να καταδικάσουν με σαφήνεια την προσπάθεια εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στον κατειλημμένο χώρο της πρυτανείας που αποκρούστηκε μαζικά από τον ίδιο τον κόσμο των συλλόγων! Μιας κατάληψης που αποφασίστηκε έπειτα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού και Βιολογικού, και όπου μέχρι και η ΚΝΕ (για τους δικούς της επικοινωνιακούς λόγους) στήριξε στα ΔΣ. Μιας πρακτικής που ειδικά από τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ έχει υιοθετηθεί ουκ ολίγες φορές, είτε μέσα από αποφάσεις συλλόγων (βλ. περίοδος Φορτσάκη), είτε ακόμα και πρωτοβουλιακά (βλ. ΑΣΟΕΕ 2019 που πυροδότησε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις).

Και για τις δυνάμεις που πρόσκεινται ή συμπορεύονται με το ΜέΡΑ25 κάτι τέτοιο είναι λογικό, μιας και με ανακοίνωσή του φρόντισε να μας ενημερώσει ότι η κλιμάκωση για αυτό είναι στις κάλπες και όχι τους δρόμους, θυμίζοντας τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το 2012: «Ούτε διαμαρτυρία, λοιπόν, ούτε οργή. Καταδίκη που καταγράφεται στις κάλπες». Σε τμήματα της αριστεράς έχει κυριαρχήσει ότι η αντιπαράθεση στη βουλή κρίνει τις εξελίξεις και το κίνημα χρειάζεται απλά ως μοχλός πίεσης και όχι ως οργανωτής, ως εκφραστής του δικού του προγράμματος πάλης για την εξυπηρέτηση των δικών του εργατικών συμφερόντων.

Χρειάζεται σήμερα να τεθεί από την αριστερά που θέλει τη ρήξη και την ανατροπή ένα σχέδιο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με την ηττοπαθή αντίληψη ότι το σχέδιο θα το βάλει ο γραφειοκρατικός, αστικοποιημένος συνδικαλισμός. Ο λαός και η νεολαία έχουν ανάγκη να εκφράσουν μια ευρύτερη δυναμική που είτε η αριστερά θα την αγκαλιάσει, είτε θα την κοιτάει να την προσπερνάει.

Αυτό το άλλο σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει πρόγραμμα και μορφές.

Στο πρόγραμμα να παλεύει για την ανατροπή της δολοφονικής κυβέρνησης, αλλά και της συναίνεσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην εγκληματική αστική πολιτική. Να παλεύει να όχι απλά να μπει ΣΤΟΠ στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά να περάσουν στο δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και χωρίς καμία αποζημίωση στους ιδιώτες, όλα τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, μεταφορές, ενέργεια, νερό, κλπ). Να ανατραπούν οι κανονισμοί της Ε.Ε. και των μνημονίων που υπάγουν στη λογική του κέρδους τα κοινωνικά αγαθά. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς (κανένας μισθός κάτω από 1.000 ), για μόνιμη και σταθερή εργασία-κατάργηση της ελαστικής εργασίας κόντρα στα ευρωενωσιακά δημοσιονομικά σφαγεία και τα σύμφωνα σταθερότητας. Να τεθεί το ζήτημα της σύγκρουσης και εξόδου από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου: την Ε.Ε. που έχει επιβάλει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη λιτότητα και τα μνημόνια, το ΝΑΤΟ που εμπλέκεται σε όποιο πόλεμο ξεσπάει, που έχει κάνει τη χώρα ένα τεράστιο αμερικανικό στρατόπεδο και επιβάλει τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Πρέπει όμως να βρίσκει και μορφές για να εκφραστεί ένα τέτοιο σχέδιο και πρόγραμμα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τόσο οι ανεξάρτητες από τη γραφειοκρατία, ταξικές συγκεντρώσεις, όσο και η λογική ενός πολιτικού κέντρου αγώνα που θα χαράξει ένα σχέδιο κλιμάκωσης για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Αυτό το ρόλο προσπάθησε να παίξει, έστω μερικά και πρωτόλεια, η κατάληψη της πρυτανείας από τους φοιτητικούς συλλόγους του Φυσικού και του Βιολογικού. Τη δημιουργία ενός πολιτικού γεγονότος που θα συμβάλει στην μαζικοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων, την ύπαρξη ενός χώρου-σημείου αναφοράς για το κίνημα και τον αγωνιζόμενο κόσμο που θα παρέμενε στο δρόμο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, το χώρο που θα μπορούσε να γίνει ένας συντονισμός των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών που βρίσκονταν στο δρόμο. Και αυτό ακριβώς έκανε, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει την κατάληψη, προτείνοντας ένα σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα, αλλά και άμεσο εκ νέου συντονισμό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών.

Γιατί αλήθεια ενόχλησε τόσο πολύ η κατάληψη της πρυτανείας δυνάμεις στην αριστερά που έκαναν ότι δεν υπήρχε;

Ήταν μια κίνηση «ακτιβισμού»; Ακτιβισμός είναι μια πρόταση που κατατέθηκε σε γενικές συνελεύσεις και υπερψηφίστηκε σε κάποιες από αυτές και στοχεύει να συντονίσει το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σε ένα σχέδιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ή οι άδειες καρέκλες μπροστά από ένα υπουργείο και το καπέλωμα των συλλόγων με δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του ΜέΡΑ25; Όταν μέχρι και τα κανάλια αναγκάστηκαν να γυρίσουν τη μονταζιέρα και από κατάληψη κουκουλοφόρων να παραδεχθούν ότι ήταν κατάληψη φοιτητών. Είναι πρόβλημα να παίρνει ένα χαρακτήρα κέντρου αγώνα; Οι καταλήψεις που έγιναν αυθόρμητα από σπουδαστές και εργαζόμενους στους χώρους των τεχνών στο Τσίλλερ και το Ρεξ δεν είναι κέντρα αγώνα με τα δικά τους χαρακτηριστικά; Ήταν λάθος όταν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπήκαν πριν κάποια χρόνια πάλι στην πρυτανεία μετατρέποντας την σε ένα κέντρο αγώνα για όλη την εκπαίδευση και ξεδιπλώνοντας ένα μεγαλειώδη αγώνα; Είναι πρόβλημα να γίνει εντός ενός κέντρου αγώνα μια συνέλευση συλλόγων, σωματείων, μαθητών, καλλιτεχνών και του κόσμου του αγώνα, σε μια προσπάθεια να ενοποιηθεί η πάλη και να παλευτεί ένας κοινός σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα; Αν πιστεύει κάποιος ότι το κινηματικό καλεντάρι τίθεται μόνο από τη γραφειοκρατία, τότε προφανώς αυτό είναι πρόβλημα. Ευτυχώς η ζωή έδειξε ότι απεργία-σεισμός γίνεται και χωρίς τη ΓΣΕΕ και καλό θα ήταν πέρα του να πιέζουμε για αποφάσεις τη γραφειοκρατία, που στην πρώτη ευκαιρία θα κλείσει τους αγώνες με κρότο, να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε τους όρους που δεν θα εξαρτάται το κίνημα από αυτήν.

Όσο τμήματα της αριστεράς δεν προτείνουν συγκεκριμένο σχέδιο για την κλιμάκωση του αγώνα, όσο πιστεύουν ότι οι κινητοποιήσεις αρκεί να οργανώνονται από τις πολιτικές δυνάμεις και όχι από την ίδια τη βάση του αγωνιζόμενου κόσμου, τις συνελεύσεις του και τα σωματεία του, τόσο οι «εξεγέρσεις» θα μένουν συνθήματα σε αφίσες.

Όσο δεν συμβάλλουν σε συγκρότηση οργάνων πάλης του κινήματος, την από τα κάτω οργάνωση και συντονισμό των αγωνιζόμενων κομματιών για να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του ο ίδιος ο κόσμος του αγώνα, δεν θα πείθουν ότι θέλουν να πάει μέχρι τέλος η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν. Όσο αναθέτουν την εξαγγελία των όποιων κινητοποιήσεων στους επίσημους γραφειοκρατικούς-εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, τόσο δεν θα γίνεται πιστευτό ότι οι όποιες αγωνιστικές συμμετοχές τους δεν προσβλέπουν σε κοινοβουλευτική εξαργύρωση και μόνο.

Από την πλευρά μας ως ΝΑΡ και νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μαζί και με τη μάχιμη ανατρεπτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στην κλιμάκωση των αγώνων, για να οργανωθεί ο κόσμος του αγώνα, για να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα επιβάλλει κατακτήσεις και ανατροπές σήμερα σε όφελος των εργατικών και νεολαιίστικων αναγκών, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς και τους αγωνιστές, που διαφωνούν με τη γραμμή της αναμονής και ακολουθητισμού των κινήσεων του επίσημου συνδικαλισμού και θέλουν να συνδράμουν σε μια τέτοια κατεύθυνση να αναπτύξουμε κοινή δράση στο κίνημα, καταθέτοντας τα σχέδιά τους για το κίνημα και συμφωνώντας ή διαφωνώντας, όχι όμως υπεκφεύγοντας από το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει το κίνημα»;

Πηγή: Παντιέρα

Categories: ΔιαλογοςΑποψειςΗμερομηνία: 13/03/2023 - 20:30

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αρκαδίας για θάνατο εργαζόμενου στη ΒΙΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ Β.Ι.Π.Ε ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Πάγωσε όλος ο κόσμος στην πλατεία Πετρινού, που είχε συγκεντρωθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη, στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου εργαζόμενου στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε Τρίπολης. Δυστυχώς ο σημερινός θάνατος ενός νέου 25χρονου  εργαζόμενου έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο εργαζομένων που αντί να γυρίσουν στο σπίτι τους με το μεροκάματο γυρίζουν νεκροί.

Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί ένας άνθρωπος 25 ετών να πεθαίνει στη δουλειά; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση;

Γιατί αυτά τα εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκληματικά τα σκεπάζει η σιωπή και η συγκάλυψη; Ανώνυμα τα θύματα, στο σκοτάδι η επωνυμία των επιχειρήσεων, ανύπαρκτοι οι έλεγχοι και η απόδοση ευθυνών, στα ψιλά η είδηση.

Η Τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου που έχασε σήμερα την ζωή του. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των αιτιών και των ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Απαιτείται η ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας. Η ενεργητική παρέμβαση των εργατικών σωματείων είναι απαραίτητη σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής απαιτούν, μαζί με τις συνολικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπή αμειβόμενη δουλειά, το σταμάτημα της εργοδοτικής ασυδοσίας που ενισχύεται από τα αντεργατικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο και σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Αυτή είναι η ζωή μας όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα και η κερδοσκοπία της. Γι αυτό μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και η διεκδίκηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, το μεροκάματο, τη σύνταξη και την ασφάλιση. Γι αυτό ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ήρθε να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα νομοθετημάτων που στοχοποιούν το δικαίωμα στα συνδικάτα να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Η εργατική τάξη πληρώνει μαζί με ακρίβεια και φτώχεια και βαρύ φόρο αίματος στο βωμό τις στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι καιρός να πάρει την υπόθεση της δουλειάς και της ειρήνης στα χέρια της έτσι ώστε να βάλει φραγμό στα σχέδια του.

Προχτές οι νεκροί στα Τέμπη, σήμερα ένας νέος εργαζόμενος νεκρός, αύριο μεθαύριο ποιος ποια έχει σειρά; ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΑΡΚΑΔΙΑΣCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/03/2023 - 12:45

Δελτίο Τύπου ΤΕ Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ.Αναργύρων-Καματερού, 11/3

Στην συγκέντρωση που οργανώθηκε σήμερα Σάββατο 11/3 στην πλ. Γεννηματά για το έγκλημα στα Τέμπη από συλλογικότητες της περιοχής Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων και Καματερού, εμφανίστηκε πανό της «Αλληλέγγυας Πόλης» δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον με παρουσία γνωστών στελεχών του από την περιοχή καθώς και του βουλευτή και πρώην υπουργού Δημήτρη Βίτσα. Σε προσπάθεια δύο μελών της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγ. Αναργύρων-Καματερού να ζητήσουν εξηγήσεις («τι δουλειά έχει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται για το ξεπούλημα του ΟΣΕ;»), μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τους προπηλάκισαν και επιτέθηκαν και σε άλλους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους στην διαδήλωση. Τελικά η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά τις αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους και ακολούθησε διαδήλωση μέχρι τους Αγ. Αναργύρους όπως ήταν προγραμματισμένο. Καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το θράσος του πρώην υπουργού να εμφανίζεται σε διαδηλώσεις ενάντια στο έγκλημα για το οποίο είναι και αυτοί υπεύθυνοι.

ΥΓ: Σχετικά με διάφορα σχόλια περί υπεράσπισης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε να θυμίσουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποτέ δεν συμμετείχε σε παζάρια με στόχο την συμμετοχή σε κυβερνητικά παιγνίδια, ούτε στήριξε ποτέ το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έδειξε «κριτική στήριξη» ή ανοχή στην κυβέρνησή του όπως έκαναν πολλές οργανώσεις και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, φανερά ή συγκαλυμμένα. Πρόβαλλε και προβάλλει τον επαναστατικό δρόμο για την ανατροπή της βάρβαρης και δολοφονικής αστικής πολιτικής σε όλες της τις εκδοχές, δεξιές, ακροδεξιές, κεντροαριστερές, σοσιαλφιλελεύθερες παλιάς και νέας κοπής.

 

Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ. Αναργύρων-Καματερού 

Tags: ΤΟΠΙΚΕΣΙΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥCategories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/03/2023 - 10:45

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την τραμπούκικη επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, γραμματέα του ΜΕΡΑ25, που έγινε την Παρασκευή 10/3 στα Εξάρχεια.

Κανενός είδους πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνει με λιντσάρισμα και κανέναν δεν πείθουν με ανάλογα προσχήματα οι αυτουργοί. Η επίκληση ότι ο Βαρουφάκης είναι ο αρχιτέκτονας του 3ου Μνημονίου είναι άσχετη, καθώς ο πολιτικός μας χώρος και τα συνδικαλιστικά μας σχήματα έχουν πικρή εμπειρία από παρόμοιες τραμπούκικες επιθέσεις. Επιθέσεις τέτοιου τύπου δεν έχουν καμία σχέση με τις δομές, τις τακτικές και τους σκοπούς του κινήματος. Ειδικά σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται η πάλη εργαζομένων και νεολαίας μετά το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη. Σε αυτόν τον αγώνα είναι στραμμένη η προσοχή όλων των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος.

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 13/03/2023 - 23:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συλλαλητήριο: Κυριακή 12/3, 11.30πμ, Αριστοτέλους με Εγνατία | Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων - Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Συλλαλητήριο: Κυριακή 12/3, 11.30πμ, Αριστοτέλους με Εγνατία | Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων - Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

 

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

 

 • Να πληρώσουν οι ένοχοι. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή.
 • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό-λαϊκό έλεγχο των σιδηροδρομικών εταιρειών εδώ και τώρα. Έξω η Hellenic Railway
 • Αποκλειστικά δημόσιος, ασφαλής, φτηνός σιδηρόδρομος για τις ανάγκες της κοινωνίας.
 •  

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ΑΤΥΧΗΜΑ! Είναι ένα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. ξεπούλησαν, απέλυσαν, διέλυσαν τον ΟΣΕ και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ιδιωτικοποίησή του. Να τον μετατρέψουν από την «πιο ζημιογόνα σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης» (Κ. Χατζηδάκης) σε «κερδοφόρα» προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια και τις υπηρεσίες στον λαό. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε το 2017 έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. €- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group. Την απόφαση έλαβε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση». Τη στήριξαν και οι άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις», η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησε στην διάσπαση της πάλαι ποτέ μεγάλης κρατικής εταιρείας του ΟΣΕ σε μικρότερες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ο.κ.), προκειμένου να μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και να ξεπουληθούν ευκολότερα.

Η ΝΔ αφότου έγινε κυβέρνηση, συνέχισε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με δεκάδες εκατ. € ετησίως, προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας. Αντ’ αυτών, οι αρμόδιοι συνέχιζαν τις απολύσεις και τις περικοπές προσωπικού, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση, την ουσιαστική κατάργηση κάθε μέτρου ασφάλειας, με στόχο την «μείωση του κόστους» (που την βάφτισαν «εξυγίανση») και την ιδιωτικοποίηση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δυο ολόκληρα χρόνια πανδημίας την λαϊκή υγεία την υπεράσπισε το ΕΣΥ, που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες!! Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σε μια χώρα όπου παντού υπάρχουν κάμερες και όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί των τρένων οδηγούν στα «τυφλά». Σε μια χώρα που δίνονται δις. € για Ραφάλ και φρεγάτες και προσλαμβάνονται χιλιάδες αστυνομικοί, λείπουν γιατροί, μηχανοδηγοί, δάσκαλοι!

Η οδύνη για τις χαμένες ζωές να γίνει συνείδηση και αγώνας.

Απαιτούμε:

 • Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 • Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 12/03/2023 - 01:15

Τα παλλαϊκά απεργιακά συλλαλητήρια μας καλούν στον δρόμο της ανατροπής

ΤΑ  ΠΑΛΛΑΙΚΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

 Παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας που έγιναν στα πλαίσια της χτεσινής απεργίας της 8ης Μάρτη. Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαός και νεολαία διαδήλωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες πόλεις σε όλη την χώρα. Τα πιο απομακρυσμένα μέρη, από άκρη σε άκρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, την διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

 Ούτε το όργιο αστυνομικής βίας, ούτε το προπαγανδιστικό "αφήγημα", που αλλάζει κάθε μέρα, μπορούν να διασώσουν την δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της "ανταποδοτικότητας", του "πάνω από όλα το κέρδος"  που υπηρέτησε με μίσος απέναντι στον λαό για 4 χρόνια αυτή η κυβέρνηση, η  πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρέτησε και η προηγούμενη κυβέρνηση που πούλησε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

 

 Κι όλα αυτά στις 8 του Μάρτη, στη Παγκόσµια µέρα των γυναικών όπου ο ξεσηκωµός για τους νεκρούς των Τεµπών ενώθηκε µε την οργή ενάντια στην κυβέρνηση των σεξιστικών νόμων και  της συγκάλυψης  σεξιστικών εγκλημάτων.

 Οι πιο συγκλονιστικές, κυριολεκτικά παλλαικές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας, με την συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων εργατών, μαθητών, φοιτητών, επαγγελματιών που έγιναν χωρίς την ΓΣΣΕ και ενάντια στην ΓΣΕΕ που για μια ακόμα φορά στήριξε την κυβέρνηση και το σύστημα δεν έπεσαν απ τον ουρανό. Ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων όλου του πρηγούμενου διαστήματος.  Τα ρυάκια που άνοιγαν μέσα στον ζόφο της πανδημίας, οι αντιστάσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι αγώνες της e-food και της COSCO , η πανεργατική στις 9 Νοέµβρη, ο πολύµηνος αγώνας των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, οι  απεργίες στα Νοσοκοµεία και στην Εκπαίδευση ενώθηκαν σε ένα μεγάλο ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική που ακολουθεί, να σαρώσει την συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.  Δεν  είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

 Τώρα  είναι η  ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την Ανατροπή. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Παλεύουμε Για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της, για να μπει φραγμός σε κάθε επίδοξο διαχειριστή.   . Με πολιτικό πρόγραμμα πάλης που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής, της προηγούμενης, το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ.  Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε γωνιά της χώρας. Με γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε οργάνωση και φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, για δημοκρατική συζήτηση, ενημέρωση, ανάδειξη αιτημάτων και οργάνωση του αγώνα, συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, ενεργοποίηση κάθε αγωνιστικής δύναμης, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη.  για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα. 

Categories: ΑνακοινώσειςΑνακοινωσεις-Δελτια Τυπου: Ανακοινωσεις-Δελτια ΤυπουΗμερομηνία: 10/03/2023 - 12:15

Pages