Κυπριακές Αερογραμμές: Κλιμάκωση – Συντονισμός ενάντια στο ξεπούλημα

Share it now!

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές έδειξαν την αγανάκτηση και την οργή τους για την συνεχή κοροϊδία. Τόσος ήταν ο θυμός τους που μπούκαραν μέσα στο υπουργείο οικονομικών όπου συνεδρίαζε η διυπουργική επιτροπή για το τι θα κάνει με τις Κ.Α. Οι αστυνομία δεν μπόρεσε να τους συγκρατήσει. Μόνο οι συνδικαλιστές κατάφεραν να τους συγκρατήσουν για να μη προχωρήσουν εκεί που συνεδρίαζαν οι υπουργοί.

Χαρακτηριστικά εργαζόμενος είπε «εμείς από το 2008 κάνουμε συνεχείς παραχωρήσεις ωφελημάτων και μειώσεις μισθών για να σωθεί αυτή η εταιρεία και τώρα μας λένε πως θα την ξεπουλήσουν. Αυτοί όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτε για να την σώσουν, αλλά αντίθετα κάνουν ότι μπορούν για να την καταστρέψουν και να την ξεπουλήσουν».

Και πράγματι θέλουν να την ξεπουλήσουν στην Agean ή στη Rayan Air. Καταγγελίες έκανε ακόμα και ο σύμβουλος του Αναστασιάδη για θέματα αερομεταφορών. Χαρακτηριστικά είπε πως στις Βρυξέλες δηλώνουν πως στη Κύπρο δεν ενδιαφέρονται να σώσουν την εταιρεία. Δήλωσε ακόμα πως μίας από αυτές τις δύο εταιρείες το 70% των πιλότων φεύγει κάθε χρόνο από την εταιρεία. Φυσικά τον σύμβουλο, τον ενδιαφέρει να αναδιοργανωθεί η εταιρεία και μετά να πουληθεί για να πιάσει καλύτερη τιμή και όχι να σωθούν οι θέσεις εργασίας ή το να παραμείνει κρατική η εταιρεία.

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι αντέδρασαν όλοι μαζί. Πιλότοι, Αεροσυνοδοί, γραφείς, εργάτες κλπ. Όλες οι συντεχνίες ήταν μαζί και αυτή η ενότητα είναι απαραίτητη. Απαραίτητη είναι όμως και η συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών και δυναμικών κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων για να αποτραπεί το ξεπούλημα των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές ανέτρεψαν την εικόνα που αρέσκεται ο υπουργός οικονομικών να δηλώνει πως κανένας δεν αντιδρά στο μνημόνιο και στους σχεδιασμούς τους. Η πραγματικότητα δείχνει κάτι άλλο. Την άνοιξη οι εργαζόμενοι παραλίγο να μπουν μέσα στη Βουλή, λίγους μήνες πριν ήταν οι τραπεζιτικοί, μετά ήταν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στην CYTA έξω από το προεδρικό. Αυτοί όλοι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις πρέπει και μπορούν να συντονιστούν. Μόνο έτσι μπορούν να κερδίσουν και να ανατρέψουν την πολιτική του Αναστασιάδη και της Τρόικας που θέλουν να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες των εργαζομένων.

Ν.Α.