Πορεία Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη

Share it now!

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ διοργανώνει στις 30 Μαρτίου Μέρα Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη.

Το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΣΟ διαχρονικά στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού μέσα από διάφορες δράσεις. Στα πλαίσια αυτά έχει καθορίσει την 30η Μαρτίου ως μέρα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και ενάντια στους εποικισμούς.

Εδώ και δεκαετίες ο παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται για τα δίκαια του για ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Παρά τις αποφάσεις όμως που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ όπως η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας από το 1977 που καταδικάζει τον εποικισμό εδαφών ως κατάφωρη παραβίαση, αυτές παραμένουν ανεφάρμοστες αφού η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Το κράτος του Ισραήλ παραβιάζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και με την εγκληματική ανοχή των ΗΠΑ και της ΕΕ που αντιδρούν μόνο διακηρυκτικά, συνεχίζει τη παγίωση των τετελεσμένων της κατοχής μέσα από την κατάσχεση και τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών και τον εκτοπισμό πληθυσμών με μοναδικό στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα επί του εδάφους. Κορύφωση των εγκληματικών ενεργειών του κράτους του Ισραήλ αποτελεί η πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Ισραηλινού κοινοβουλίου να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αναδρομικά 4000 σπίτια εποίκων στην Δυτική Όχθη.

Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ έχει ενταθεί μετά την εκλογή του Τράμπ όπου διαφαίνεται η πρόθεση για εγκατάλειψη της πολιτικής των δύο κρατών.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συλλήψεις οι φυλακίσεις και οι δολοφονίες ακόμα και μικρών παιδιών, οι καταστροφές υποδομών ενώ το ρατσιστικό τείχος αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα. 

O Παλαιστινιακός λαός παρά τα δεινά και τις κακουχίες που έχει υποστεί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την ελευθερία του.

Στήριγμα στους αγώνες του λαού της Παλαιστίνης, όπως και σε κάθε περίπτωση αγωνιζόμενου λαού, είναι η αλληλεγγύη.

Οι Κύπριοι εργαζόμενοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, έχουν βιώσει και βιώνουν μέχρι σήμερα τις συνέπειες του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Είναι γι’ αυτό το λόγο που διαχρονικά οι εργαζόμενοι της Κύπρου στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζουν τους αγώνες του, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη στους αγώνες του.

  • Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινιακού λαού για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

  • Απαιτούμε την εκκένωση όλων των οικισμών των εποίκων του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και την κατεδάφιση του διαχωριστικού τείχους.

  • Ζητούμε την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Οι οργανώσεις ΠΕΟ, DEV-IS, KTAMS ,KTOS, KTOEOS, BES, KOOP-SEN,και DAU-SEN οι οποίες είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στις 30 του Μάρτη και ώρα 5.30 μ.μ. διοργανώνουν συγκέντρωση κοντά στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Πρόγραμμα κινητοποίησης

  • Συγκέντρωση στον χώρο έξω από ΠΑΣΥΔΥ, η ώρα 5:30

  • Χαιρετισμός από Γ.Γ ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση

  • Χαιρετισμός από Γ.Γ KTOS Σενέρ Ελτσίλ

  • Χαιρετισμός από Πρέσβη Παλαιστίνης

  • Πορεία προς την Πρεσβεία του Ισραήλ

  • Συγκέντρωση έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ και ανάγνωση κοινής διακήρυξης.