Τουρκία: Ο Δρόμος για την Ειρήνη μετά το Μακελειό στην Άγκυρα

Share it now!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Τουρκία: Ο Δρόμος για την Ειρήνη μετά το Μακελειό στην Άγκυρα.
Ομιλητής: Ozan Tekin στέλεχος του Επαναστατικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος DSIP (Τουρκία) και εκδότης - υπεύθυνος του marksist.org.
Συντονίζει: Alev Tugberk συμπρόεδρος Δικοινοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συνεργασίας
Χώρος εκδήλωσης: Το Σπίτι της Συνεργασίας ( Home for Cooperation ) στην ουδέτερη ζώνη κοντά στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας.
Ημέρα: Σάββατο 17 Οκτώβρη
Ώρα: 7:30 μμ
Γλώσσα: Ελληνικά – Τουρκικά
Διοργανωτές : ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΡΑΣΥ-EYLEM).
Το μακελειό στην Άγκυρα κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 διαδηλωτές ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι τραυματίες. Η συγκέντρωση είχε καλεστεί από συνδικάτα, ήταν ειρηνική και ζητούσε να τερματιστεί ο πόλεμος που διεξάγει το τούρκικο κράτος εναντίον του κουρδικού λαού.
Η τουρκική αστυνομία όχι μόνο δεν προστάτεψε την διαδήλωση αλλά όταν τελικά έκανε την εμφάνιση της στον τόπο της έκρηξης επιτέθηκε με δακρυγόνα και σε όσους βοηθούσαν τους τραυματίες.
Οι βόμβες εξερράγησαν στο σημείο ακριβώς που συγκεντρώνονταν τα μέλη του κουρδικού HDP (Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού) του οποίου οι τοπικές οργανώσεις κυριολεκτικά ξεκληρίστηκαν. Τον περασμένο Ιούνιο το HDP κατάφερε σε μια ιστορική στιγμή να σπάσει το φράγμα του 10% και να μπει στο τουρκικό κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας 80 έδρες. Για αυτόν το λόγο έχει γίνει στόχος της οργής του κυβερνώντος AKP (Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης). Από τότε μέχρι την τελευταία βομβιστική επίθεση δέχτηκε πολλές επιθέσεις και πολλά στελέχη του έχασαν τη ζωή τους ή φυλακίστηκαν. Δεν είναι παράλογο που τα πλήθη στην Άγκυρα και σε πόλεις όλης της Ευρώπης, που διαδήλωναν ενάντια στο μακελειό στην Άγκυρα, φώναξαν «Ερντογάν – δολοφόνε».
Παρά τις επιθέσεις το κίνημα στην Τουρκία δεν υποχωρεί. Το θάρρος που επιδεικνύει μπροστά στην τρομοκρατία και τη βία που έχει υποστεί αποτελεί πηγή έμπνευσης για την αριστερά σε όλο τον κόσμο. Και εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους.

ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΡΑΣΥ-EYLEM)