Αντιφασιστική Πορεία Κυριακή, 27 Δεκέμβριου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 3.30μμ

Share it now!

Αγαπητοί φίλες/ φίλοι

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών και νεαρών κυρίως στην εντός των τειχών Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Φανερωμένης. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την εμφάνιση και δράση νεοφασιστικών ομάδων τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Η διαδικασία επανένωσης του τόπου και η παγκόσμια οικονομική κρίση δημιουργούν συνθήκες που οι νεοφασιστικές ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν, με στόχο την καλλιέργεια της ξενοφοβίας και την παρεμπόδιση της λύσης του Κυπριακού.
Στις 27 του Δεκέμβρη συγκεκριμένη νεοφασιστική ομάδα, το ΕΛΑΜ, διοργανώνει πορεία με σύνθημα “ένας ξένος εργάτης = ένας άνεργος”, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο ναζιστικό σύνθημα “4 000 000 Εβραίοι ίσον 4 000 000 άνεργοι”, που άνοιξε το δρόμο στο Ολοκαύτωμα.

Μετά την ανοιχτή συνάντηση στην ΚΙΣΑ την περασμένη Παρασκευή, η συντονιστική επιτροπή οργανώσεων ενάντια σε ακροδεξιές και ρατσιστικές δράσεις αποφάσισε να καλέσει αντιφασιστική πορεία την Κυριακή, 27 Δεκέμβριου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 3.30μμ ενάντια στην πορεία που διοργανώνει το ΕΛΑΜ την ίδια μέρα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως δείτε τις συνημμένες ανακοινώσεις τύπου τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, της οποίας η ΚΙΣΑ είναι μέλος, σας προσκαλεί όλους να λάβετε μέρος στην πορεία στις 27 Δεκεμβρίου στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία φασιστική κίνηση να προβεί σε πορεία στην πόλη.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία