Εργατικά

Κυπριακές Αερογραμμές: Απεργίες και κινητοποιήσεις για να σωθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δουλειές μας

Κυπριακές Αερογραμμές

Οι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό την ώρα που ο Αναστασιάδης δεχόταν το Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑ, και εκφράσανε την αποφασιστικότητα τους να μη αφήσουν να περάσει το ξεπούλημα της εταιρείας.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους γιατί την ίδια ώρα που μιλά για mayday της εταιρείας (όρος που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για να εκπέμψουν σήμα κινδύνου για πτώση) και μιλά για πώληση της εταιρείας, την ίδια ώρα υποκριτικά δηλώνει πως δεν θέλει να κλείσει την εταιρεία και να αυξήσει την ανεργία.

Βροντερό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις

Την περασμένη Παρασκευή 14 Φλεβάρη έγινε η πρώτη συντονισμένη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών (ΑΤΗΚ) στην Αρχή Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ) και την Αρχή Λιμένων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η πρώτη φορά που κατέβηκαν σε κοινή απεργία οι τρεις ημικρατικοί οργανισμοί. Ήταν ένα δυναμικό ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα των οργανισμών τους και ενάντια στα διατάγματα.

Απεργία διαρκείας στη ΒΙΟΤΕΚ - ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ

Σε απεργία διαρκείας κατέβηκαν 80 εργαζόμενοι στη ΒΙΟΤΕΚ, η οποία είναι εργολάβος της εταιρίας J&P VASILIKO OIL TANK η οποία ασχολείται με τις εγκαταστάσεις της VITOL στο Βασιλικό.
H απεργία ξεκίνησε μετά τις απολύσεις, τεσσάρων εργαζομένων από το προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ. Αν και τέλειωσαν την δουλεία τους κανονικά μέχρι τις μια αντί στις τρις τα χαράματα, το πρωί στις 7 η ώρα τους έδωσαν και το «ευχαριστώ» από πάνω, τους απόλυσαν με δικαιολογία της έλλειψη εργασίας.

Νοσηλευτές

Μαζί με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση συναντήθηκαν έξω από τη Βουλή οι νοσηλευτές που κατέβηκαν σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κόψιμο του επιδόματος βάρδιας. Οι νοσηλευτές συντονίστηκαν μέσω Face book κατέβηκαν στην εκδήλωση αμέσως μετά που τέλειωσε η νυχτερινή τους βάρδια.

Τοπική αυτοδιοίκηση

Δεκάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή αφού κατέβηκαν σαν σε τετράωρη στάση εργασίας, ενάντια στη μείωση της κρατικής χορηγίας στους Δήμους μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 12%. Μια τέτοια μείωση σύμφωνα με τον ΓΓ της ΣΥΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνη Νεοφύτου θα σημαίνει τη μείωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι στους δημότες τους, θα σημαίνει απολύσεις και την μείωση του προσωπικού στους δήμους όπως και μειώσεις μισθών και ωφελημάτων.

Συνταξιούχοι

«Τη κρίση να πληρώσουν οι πλούσιοι και όχι οι συνταξιούχοι». Αυτό έγραφε ένα πλακάτ που ήταν κρεμασμένο στο λαιμό ενός συνταξιούχου στη εκδήλωση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο οικονομικών Λόγω ηλικίας ο συνταξιούχος έσερνε κυριολεκτικά τα πόδια του, παρόλα αυτά κρατώντας το μπαστούνι και φορώντας το πλακάτ στο λαιμό ήταν εκεί παρών.

Η 48ωρη απεργία να γίνει αφετηρία για κλιμάκωση

Οι εργαζόμενοι στο σφαγείο Κοφίνου κατέβηκαν σε 48ωρη απεργία. Την πρώτη μέρα της απεργίας μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό την ώρα που συνεδρίαζε το υπουργικό ενώ την δεύτερη μέρα πραγματοποίησαν πορεία από το προεδρικό στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι είναι για δύο μήνες απλήρωτοι και ο Χάσικος σφυρίζει αδιάφορα δηλώνοντας ότι «αυτό είναι καθαρά θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σφαγείου Κοφίνου».

Pages

Subscribe to RSS - Εργατικά